anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Instrument Gratuit Monitorizare Expunere Date Personale In Dark Web

FaraUnID
Campion certificat

Compania de securitate cibernetica ImmuniWeb a lansat un instrument gratuit pentru monitorizarea și măsurarea expunerii unei organizații pe Dark Web.

 

Ce este Dark Web?

 

Dark web-ul (sau Web-ul întunecat) este conținutul World Wide Web care există pe rețelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software specific, anumite configurații sau o autorizație de acces. Dark web-ul nu este indexat de motoarele de căutare, cu toate că foarte des termenul "deep web" este folosit greșit pentru a face referire la Dark Web. - Wikipedia

 

Pentru a îmbunătăți procesul de luare a deciziilor în cazul atacurilor de securitate cibernetică, acest instrument disponibil online accesează marketplace-urile de pe Dark Web, forumurile de hacking și resursele Surface Web, cum ar fi Pastebin sau GitHub, pentru a vă oferi posibilitatea de a afla dacă datelor dvs. sunt disponibile în astfel de spații, sau oferite spre vânzare.

 

Cum functioneaza instrumentul gratis de monitorizare a expunerii datelor pe DarkWeb dezvoltat de ImmuniWeb?

 

Sa presupunem faptul ca aveti cont pe site-ul numesite.com Pentru averifica daca numele acelui site se regastete in Dark Web, tot ce aveți de facut este sa accesati pagina dedicata ImmuniWeb, la adresa https://www.immuniweb.com/radar/ si să introduceți numele site-ului de internet ex: numesite.com

 

Daca, in urma interogarii marketplace-urile de pe Dark Web, aplicatia dezvoltata de ImmuniWeb regaseste si site-ul interogat, in speta numesite.com inseamna ca la un moment dat acel site a avut unele brese de securitate si a fost tinta unor grupari infractionale care au resuit sa extraga informatii cu carater personal din baza de date, iar acele informatii sunt scoase la vanzare in Dark Web.

 

Sa ne jucam si sa vedem ce rezultate obtinem!

8 Răspunsuri 8

Miha_Z
#StarMember
Interesant acest instrument de monitorizare si masurare a expunerii unei organizatii pe Dark Web. Este o metoda buna prin care poti verifica un site/firma in care ai anumite dubii si n-ai garantia 100% a sigurantei informatiilor cu caracter personal.

FaraUnID
Campion certificat
Lasa ca am verificat eu domenii cu extensia .RO demne de toata lauda si increderea, iar rezultatul a fost o dezamagire crunta.

Miha_Z
#StarMember
Si mai putem avea incredere in cineva? Ne mai ofera vreo organizatie siguranta 100% a datelor noastre personale? Atat timp cat hackerii devin din ce in ce mai buni, nu stiu daca mai putem vorbi de o "siguranta de neatins". Cred ca vor gasi modalitati de accesare a datelor dorite.

Jay
Campion certificat
Interesanta jucarie.. Eu am verificat 3 firme mari.. no comment :))

Vio73
#StarMember
Foarte bun acest instrument de verificare, mai ales dacă ai nevoie și îl ai la îndemână.

TheSpecialist
Maestru
Interesant site-ul asta și ce face el. Întrebarea mea e, avem șanse sa găsim vreo organizație care sa nu fi fost "încercată" pe DarkWeb?

FaraUnID
Campion certificat
Cercetătorii în securitate cibernetică avertizează utilizatorii unui joc online cunoscut la nivel mondial, asupra faptului că peste 1,3 milioane de înregistrări ale acestora sunt vândute pe forumurile de pe DarkWeb. Date precum numele de utilizator, parolele, adresele de e-mail, numerele de telefon și adresele IP aparținând jucătorilor Stalker Online au fost identificate de specialiștii de la CyberNews. Compania vizată de către atacatori a explicat că au fost stocate doar semnăturile MD5 corespunzătoare parolelor, algoritm despre care se cunoaște că prezintă multiple vulnerabilități. Sursa - https://www.infosecurity-magazine.com/news/stalker-online-breach-13-m-user/

Jay
Campion certificat
Doar semnăturile, deci nu mare lucru :)).. Cred ca l-a luat gura pe dinainte, pe cel care a recunoscut.. 🙂