Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Google acuzat că urmărește utilizatorii într-un proces de 5 miliarde USD

 

Compania Google a fost dată în judecată în SUA, fiind acuzată că invadează intimitatea utilizatori săi, monitorizând activitatea acestora chiar și când ei se află în "modul privat", informează BBC. Procesul colectiv urmărește obținerea de despăgubiri de 5 miliarde de dolari de la Google și compania-mamă Alphabet.

 

Mulți utilizatori de internet presupun că istoricul căutărilor pe internet nu este urmărit când folosesc "modul privat", dar Google spune că situația nu este așa.

 

Google neagă că această activitate este ilegală și spune că oferă transparență față de datele colectate în "modul privat".

Procesul colectiv probabil include "milioane" de utilizatori de Google care începând din 1 iunie 2016 au utilizat "modul privat", potrivit firmei de avocatură Boies Schiller Flexner, care a intentat marți acțiunea în justiție, într-un tribunal federal din San Jose, California.

 

Modul incognito oferit de browserul Google Chrome oferă utilizatorilor posibilitea să utilizeze internetul fară ca activitatea lor să fie salvată în browser sau telefon. Însă site-urile vizitate pot conține programe precum Google Analytics care urmăresc activitatea utilizatorului.

 

Plângerea depusă susține că Google "nu poate desfășura în continuare această operațiune ascunsă de colectare de informații neautorizate de la aproape fiecare american care deține un computer sau un telefon mobil".

 

Jose Castaneda, purtător de cuvânt al Google, a negat acuzațiile. "Așa cum se menționează de fiecare dată când un utilizator deschide o fereastră incognito, site-urile de internet ar putea colecta informații despre activitatea utilizatorului".

 

Potrivit Google, colectarea informațiilor despre istoricul căutărilor pe internet, chiar și în modul privat, ajută deținătorii de site-uri "să-și evalueze mai bine conținutul, produsul, marketingul și altele".

 

Deși modul privat există în browserul Google de ceva timp, firma de avocatură Boies Schiller Flexner spune că abia recent a decis să reprezinte trei reclamanți din SUA.

 

Sursa - https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/compa...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Este deranjant sa nu mai ai deloc initimitate, dar, nu mai mira pe nimeni si, ma indoiesc ca se va schimba ceva..
Ar putea sa mai faca un ban cei care ar lua conceptul de internet cafe si l-ar adapta putin, la vremurile de acum.. Vrei intimitate, mergi sa bei o cafea si cauti ce ai nevoie dupa dispozitivele altora :)))

Prea multe lucruri se fac fara consimtamantul utilizatorului si nu e bine. Aici nu se pot aplica normele GPDR si faptul ca ele sunt incalcate?

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!