Întrebare fară răspuns

Glamos transforma oricare display într-un touchscreen

Ecranele tactile au ajuns în ultimii 15 ani de la simple curiozități la metoda principală prin care interacționăm cu tehnologia și internetul. Glamos dorește însă să transforme orice ecran într-un touchscreen, cu ajutorul unui dispozitiv de dimensiuni mici care folosește tehnologie LiDAR pentru detectarea de gesturi, pentru a putea controla oricare dintre ecranele din jur.

 

 

 

 

Câteva cazuri de utilizare prezentate de creatorii acestui produs ar fi utilizarea pe un laptop care nu beneficiază de un touchscreen prin gesturi de mișcare, sau atingeri, controlarea unei prezentări în Power Point fără un mouse sau clicker, rularea de jocuri pe un televizor și controlarea lor prin gesturi sau chiar navigarea meniului unui televizor inteligent. De altfel, Glamos ar putea oferi posibilitatea de a controla de la distanță o tabletă, util în special atunci când găteși și ai instrucțiunile pe ecranul tabletei.

 

Glamos folosește lasere și o oglindă pentru a putea detecta mișcare la 180 de grade și are o rază de acțiune de aproximativ 1 metru, deci poate fi folosit atât pentru controlul dispozitivelor mai mici, în proximitate imediată, cât și pentru dispozitive mai mari, precum televizoare, care pot fi așezate la o distanță mai mare.

 

Proiectul Glamos este dezvoltat de foști ingineri Samsung și a fost finanțat pe Indiegogo cu peste 400.000 de dolari în luna martie. Proiectul este încă activ, deci cei care își doresc un Glamos sau Glamos Pro (versiune wireless cu bluetooth), pot în continuare să comande unul. Livrările vor avea loc în luna august, iar prețul de pornire este de 130 de dolari.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/accesorii/glamos-cum-iti-transformi-oricare-display-intr-un-touchscreen-19144188/

Pagina Indiegogo dedicata proiectului https://www.indiegogo.com/projects/glamos-bring-your-touchless-screens-to-life#/

 

Interesanta jucaria, in clipul de prezentare parca sunt scene decupate dintr-un film SF, iar pretul de plecare este unul extrem de competitiv.

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Interesantă această tehnologie, mai ales că poate fi utilizată atât în zona de bussnines, cât și gaming. Mi-ar plăcea ca atunci când gătesc și vreau să mă uit pe indicațiile din rețetă să nu fie nevoie să ating telefonul :)

Eu o vad extrem de utila in cazul persoanelor cu o mobilitate redusa, chiar si in cazul persoanelor imobilizate la pat sau intr-un scaun rulant: Sa-ti poti controla monitorul, tableta sau TV-ul de la o oarecare distanta cu ajutorul gesturilor.

Mi se pare destul de interesant ca un ecran să poată fi folosit și ca touch și să poată fi folosit și prin intermediul unor gesturi, etc. Super tare, chiar parcă ar fi SF!

Chiar e super tare jucăria.. păcat ca Samsung n-a reușit sa-si pastreze inginerii.. puteau sa concureze avand șanse si mai mari cu alti competitori din tehnologie :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!