anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ZVON Samsung Galaxy Fold Lite

FaraUnID
Campion certificat

Samsung urmeaza să lanseze un Galaxy Fold Lite, o versiune de „buget” cu ecran pliabil, pe lângă un nou model premium.

 

Ce este un telefon pliabil de buget?

Noile informații despre un model Galaxy Fold Lite vin din partea lui Max Weinbach, redactor pentru xda-developers. Acesta spune că acest dispozitiv ar putea „moșteni” o parte dintre capabilitățile hardware ale modelului Fold original, însă nu va fi unul de top. Pentru a reduce costurile de producție, Samsung ar putea apela la câteva componente mai vechi și mai ieftine.

 

Samsung Galaxy Fold Lite va fi un model 4G ce ar putea beneficia de un Snapdragon 855 sau 855+, asemeni Galaxy Fold și Galaxy Z Flip, chiar dacă zvonuri despre dispozitiv vorbesc despre un chipset Snapdragon 865. Incertitudinea legată de chipset este în primul rând strâns legată de faptul că cei de la Qualcomm nu vând cipuri 865 fără modem-uri 5G, deci ar fi imposibil ca Fold Lite să fie un model 4G cu acest hardware integrat.

 

O altă metodă de a scădea costurile de producție ar fi micșorarea ecranului exterior. Deja ecranul de pe Galaxy Fold era foarte mic și cumva la limita din punct de vedere al utilității, însă este o componentă scumpă. Astfel, Samsung ar putea integra un display mic, doar pentru afișarea orei și notificărilor, similar cu cel de pe Galaxy Z Flip.

 

Există posibilitatea ca și la capitolul camere foto să existe compromisuri, întrucât Galaxy Fold Lite ar putea beneficia de hardware de pe modele Samsung din 2018, 2019 și 2020. Dacă folosește un procesor din 2019 și un display din 2020, probabil că pe partea foto va beneficia de senzori de pe Galaxy S9 sau Note9.

 

Display-ul pliabil va fi „moștenit” de la originalul Galaxy Fold, acesta fiind protejat doar de stratul din plastic de la exterior, spre diferență de Z Flip care are și un strat subțire de sticlă ultra-subțire. Alte detalii despre hardware ar fi 256 GB stocare standard și construcția din metal și sticlă în culori „mirror black” și „mirror purple”.

 

Cât va costa Galaxy Fold Lite?

Samsung Galaxy Fold Lite ar putea fi însă primul telefon pliabil pe care mai mulți utilizatori îl vor testa, cel puțin. Prețul așteptat este de 1.100 de dolari, în comparație cu 2.000 de dolari pentru originalul Fold și 1.500 dolari pentru Galaxy Z Flip.

 

Când va anunța Samsung Galaxy Fold Lite?

Următorul eveniment important de lansare pentru Samsung va avea loc probabil spre sfârșitul verii, în luna august. Atunci, compania va dezvălui cel mai probabil noua serie Galaxy Note20, alături de un model flagship pliabil: Galaxy Fold 2. Acel model va rămâne probabil foarte scump, cu un preț mai degrabă apropiat de 2.000 de dolari.

 

Pentru a oferi și o alternativă mai ieftină, Galaxy Fold Lite ar putea fi prezentat în cadrul aceluiași eveniment. Având în vedere că un Galaxy S20 are un preț oficial de pornire de 1.000 dolari, iar Galaxy S20+ de 1.100 dolari, un Galaxy Fold Lite la 1.100 dolari nu ar fi atât de „inaccesibil” pentru cei care vor un telefon premium mai diferit.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/galaxy-fold...

Sursa 2 - https://twitter.com/MaxWinebach/status/1260229743737266178

 

Cum la noi pretul in dolari se transforma in euro la care se mai adauga un 20% - 25% cmision. Nu stiu cat de rentabil este sa arunci undeva pe la 5000 lei pe o combinatie de harware din 2018 si 2019.

 

Ca fapt divers Motorola a scăzut prețul telefonului Motorola Razr pana la nivelul la care operatori telecom din SUA vand două telefoane Razr la preț de unul singur.

10 Răspunsuri 10

teacher_
#StarMember
Bine venita și varianta Lite. Sunt sigur că vor fi suficient de mulți cumpărători.

svetalex
Maestru
Varianta Lite este mai avantajoasă la preț

Jay
Campion certificat
Cred ca ar trebui sa existe o limita totuși, cand cumperi un telefon... Pana la urma nu-ti tine nici de cald, nici de sete, nici de foame...

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver
Vor fi cu siguranță cumpărători și pentru acesta. Mulțumim!

Miha_Z
#StarMember
Aceasta varianta e mai buna la pret, dar nu stiu daca se merita achizitia.

FaraUnID
Campion certificat
O fi ea avantajoasa ca pret, dar vine cu un harware de nivel 2018 - 2019. Poate doar de fitza, la terasa sau in club, pentru cei care nu reusesc sa fata diferenta intre varianta Standard si cea Lite!

Razvan
#StarMember
Dacă ei au produs telefonul cu 2000$, brusc au scăzut prețul la jumătate, mă cam îndoiesc în privința fiabilității ecranului, după această ajustare. Pentru mine tot scump rămâne și nu iau în calcul achiziția acestui model de telefon.

Miha_Z
#StarMember
Pentru fitze si pentru necunoscatori va fi bun. Dar sa dai 5000 Roni pe un mobil facut mai mult din componente vechi nu se merita.

FaraUnID
Campion certificat

LetsGoDigital a găsit descrierea unui telefon Galaxy Fold printre noile brevete Samsung. Acesta ar putea păstra liniile exterioare de design ale telefonului original, însă cu mici modificări. În primul rând, acest telefon este descris drept unul „rezistent la apă”. Acesta ar fi astfel primul telefon pliabil cu această capabilitate, modelele de până acum fiind destul de fragile.

 

Apoi, ecranul de 4,7” de pe exterior este Înlocuit cu unul lung dar foarte îngust. Este vorba despre un soi de bandă de notificări, care poate afișa doar câteva elemente pe suprafața sa. Accentul pe acest dispozitiv ar fi ecranul pliabil de la interior, echipat din nou cu un sistem de camere avansat. Din acest motiv, ecranul pare să rămână decupat în colțul din dreapta-sus.

 

O altă diferență de design este evidentă pe spatele telefonului: sistemul de camere folosește trei senzori, însă cel de jos pare să fie unul de tip zoom cu obiectiv periscopic. Modelul Galaxy Fold 1 folosea același sistem de camere triplu de pe modelele Galaxy S10. Acest element este însă cel mai probabil adăugat de LetsGoDigital. Schița originală nu descrie un astfel de sistem de camere.

 

Din informațiile disponibile până acum, acesta ar putea fi modelul Galaxy Fold Lite, care ar putea avea un preț semnificativ mai mic. Galaxy Fold 1 a intrat în oferta magazinelor de specialitate la prețul de 2.000 de euro. Modelul Galaxy Fold Lite ar putea păstra astfel platforma hardware internă și ecranul pliabil neschimbate, înlocuind însă ecranul exterior cu noua bandă OLED subțire. Astfel, costurile de producție ar putea fi scăzute, iar prețul de pornire ar putea fi redus aproape de jumătate. Zvonurile sugerează 1.100 euro pentru acest dispozitiv.

 

Pe de altă parte, Samsung pare să pregătească și Galaxy Fold 2, un model cu ecran de dimensiuni complete la exterior și un ecran Infinity-O flexibil la interior. Lansarea este așteptată în luna august, alături de modelele Galaxy Note20.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/galaxy-fold...

 

FaraUnID
Campion certificat
Noi informatii despre Samsung Galaxy Lite! Acesta ar adopta forma unei tablete care se pliază, însă la exterior acesta ar renunța la ecranul mic, care adaugă la prețul final. Acesta ar fi înlocuit de un ecran subțire și compact, similar cu cel de pe Z Flip. De asemenea, ecranul său ar putea fi doar perforat, fără o cameră de adâncime pentru camera frontală. Nu în ultimul rând, acest model ar putea folosi un ecran fără stratul de sticlă flexibilă UTC (ultra-thin glass). În ciuda acestor compromisuri, modelul Galaxy Fold Lite ar putea fi echipat însă cu un procesor de top, Snapdragon 865, dar numai cu antene 4G, nu și 5G. Pachetul final nu pare să ofere o experiență total diferită de cea a unui Galaxy Fold obișnuit. Totuși, prețul său ar putea fi surprinzător. Pentru un telefon cu ecran pliabil și un procesor de top, Samsung ar putea cere pe Galaxy Fold Lite 1.000.000 won în Coreea de Sud, adică aproximativ 900 de dolari americani. Vorbim deja despre un preț redus la jumătate după doar un an de la lansarea modelului original premium. Desigur, lansarea propriu-zisă ar putea fi amânată până la începutul anului 2021, conform The Korea Herald. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/cand-se-lanseaza-si-cat-ar-putea-costa-samsung-galaxy-fold-lite-telefonul-pliabil-accesibil-19149238/