Întrebare cu răspuns(uri)

Documente care raman valabile chiar daca expira, in contextul coronavirus

Urmatoarele documente raman valabile chiar daca expiră in aceasta perioada:

Cartea de identitate
Permisul de conducere
Certificatul de urbanism
Autorizatiile de construire si functionare

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

@Noah, este lege data. Dacă expira în aceasta perioada, nu te poate sancționa nimeni. Sa nu fie expirat înainte, insa.

@all, urmează sa se mai vina cu o mica rectificare, astfel, perioada de stare de urgenta, sa se adauge la perioada de valabilitate, astfel încât sa nu se trezească toți cei afectați ca, după perioada declarata ca stare de urgenta, documentele vor deveni brusc expirate. Spre exemplu, dacă ai un document care expira la o săptămână după impunerea stării de urgenta, el va fi valabil încă o săptămână și după terminarea stării de urgenta. Pe lângă actele menționate de Ascary, mai sunt și altele, foarte multe tipuri de autorizații (spre exemplu cea de procurare a unei arme).

 

Conform ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020, Art. 12. – (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

https://www.mai.gov.ro/ordonanta-militara-nr-3-din-24-03-2020-privind-masuri-de-prevenire-a-raspandirii-covid-19/

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (210)

Da (820)

80%

820 membri au votat cu DA

210 membri au votat cu NU

80% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 4 din 4

Atat pe perioada de stare de urgenta cat si pe stare de alerta, toate documentele emise de autoritatile romane isi prelungesc valabilitatea cat si 90 de zile dupa terminarea starii de alerta. Exceptie la acestea sunt ITP-ul si asigurarea autoturismelor.

Nu știam că și pe perioada stării de alertă își prelungesc valabilitatea, mai ales că o să fim mult și bine în această situație (probabil).

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut , as vrea sa plec in afara, și luna aceasta mi-a expirat buletinul...pot sa trec cu el așa ? Sau ? ( am fost să mi-l schimb și durează 2 luni ce-l nou )

@Adi12345 , sub nicio forma nu poți folosi buletinul expirat . Acum suntem în stare de alerta, nu de urgenta, nu ai nicio interdicție de a părăsi domiciliul decât noaptea sau dacă ești carantinat, prin urmare poți sa mergi sa iti schimbi buletinul. Termenul de 2 luni mi se pare exagerat, poate au vrut sa zică 2 săptămâni. La noi e gata în câteva zile , dar dacă îl faci la urgenta, e gata în aceeași zi, ceea ce îți recomand și ție.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!