Întrebare cu răspuns(uri)

Ce se intampla cand se dezactiveaza un numar prepay portat?

Se da urmatoarea problema: un numar de Vodafone portat in Orange, pe abonament. Se trece respectivul numar de pe abonament pe PrePay. Numarul nu se mai incarca cu credit/ optiune cu minute/ SMS/ net; dupa care ajunge sa intre in perioada de gratie, iar apoi sa fie dezactivat. Daca se doreste recuperarea lui (stiu ca pe PrePay nu se poate restitui, ci din nou pe abonament) la cine se apeleaza pentru recuperarea lui? La Vodafone sau la Orange?
#IntrebPentruUnPrieten

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

La operatorul donor. După ce numărul a fost dezactivat acesta se întoarce la proprietar, în cazul tău la Vodafone. Poate fi recuperat, cel mai probabil la abonament sau după perioada de carantină la prepay.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (4)

100%

4 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut. Parerea mea este ca se apeleaza la ultimul operator cunoscut, in acest caz Orange, portarea insemnand mutarea de la Vodafone.

Daca acel numar s-a dezactivat, adica el nu mai exista teoretic ar trebui sa revina liber in reteaua vodafone, tinand cont ca este un numar vodafone și nu mai este valabil in orange.

La operatorul donor. După ce numărul a fost dezactivat acesta se întoarce la proprietar, în cazul tău la Vodafone. Poate fi recuperat, cel mai probabil la abonament sau după perioada de carantină la prepay.

Când portezi numărul, este ca și când stai cu chirie, nu devine proprietar operatorul curent. Dacă ai numărul de Orange și îl portezi succesiv la ceilalți, ar însemna ca ultimul operator să devină proprietarul numărului, ceea ce nu se întâmplă în prezent.

Pentru a recupera un numar de la un operator fata de care nu ai sentimente de fidelitate este doar o cheltuiala inutila de timp si bani. Trebuie sa fie un numar mult prea important ca sa merite efortul. De altfel, la portare, ai 2 numere de telefon: unul al retelei si unul asociat (pe care il preferi portat). Ceva simular este si la telefonia VoIP, unde ti se aloca un numar "by default", dar poti folosi si un altul preferential.

Salut! Recomandarea noastra este sa iei legatura cu colegii dintr-un Shop Orange, avand la tine cartela SIM aferenta numarului PrePay dezactivat. In Shop, colegii nostri iti vor solicita anumite informatii despre istoricul numarului si vor investiga situatia. Ulterior, iti vor oferi un raspuns privind posibilitatea de a recupera numarul in cauza pe abonament. 

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!