anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Releu pozitionat printre case; este in regula?

dnz
Explorator entuziast
Am observat ca Releul din poza este pozitionat printre case, este in regula asa ceva? Voi ati dori sa stati langa asa ceva ?
14 Răspunsuri 14

Jay
Campion certificat
Nu stiu ce sa zic.. Presupun ca i s-a explicat tot ce era de explicat proprietarului si a fost alegerea lui... Cred ca nimanui nu i-ar placea sa stea intr-o zona periculoasa pentru sanatatea fizica.. Ma gandesc ca n-a ales cu buna stiinta sa se puna in pericol..

teacher_
#StarMember
Stai liniștit, că cine a pus acea antena acolo a evaluat riscurile. Nu e ceva neobișnuit sa fie puse în preajma caselor. In Romania nu sunt fenomene meteo atât de extreme încât să ducă la prăbușirea acelei antene, iar in plus, la tine semnalul nu este o problemă. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Nu este primul si nici singurul site aplasat astfel. Nu stiu daca terenul pe care este amplasat este domeniu public inchiriat sau proprietat privata inchiriata. Daca este in curtea unei persoane fizice, mai mult ca sigur respectivul primeste lunar o suma de bani pentru chiria terenului plus ca beneficiaza si de ceva oferte speciale din partea operatorului. Prin anii '90 o firma de CATV de la mine din oras si-a amplasat bateria de antene pe acoperiul unui bloc din oras din simplu fapt ca acolo au identificat pozitia optima si ce mai ieftina pentru ca acele antene sa "vada" sateliti. Totate apartamentele din blocul respectiv beneficiau de abonament gratuit la televiziunea catv furnizata de firma respectiva. O relatie de tip win - win!

Razvan
#StarMember
Ideea este ca o antenă nu emite în jos, ea emite pe orizontală pe direcția în care este orientată. Un astfel de site am mai văzut și în comuna Viișoara (TR), printre cele mai vechi din țară de la Orange, fiind curios din fire am vrut sa fac câteva teste de viteza și sa le compar ulterior. Rezultatele au fost mult mai slabe, comparativ cu un test de viteza efectuat la cca 500 m perpendicular pe antenă. Până la o confirmare ulterior, prin măsurători științifice, consider că nu este un pericol momentan pentru proprietar și locuitorii din zonă.

dnz
Explorator entuziast
Din punct de vedere al sănătății? Vecinii nu sunt afectați? Numai dacă stai 10 minute la 50 de metri de ea începe sa te doară capul... Și nu este o lege care prevede ca o antena / releu sa fie la o anumită distanță sau sa nu depășească o anumită valoare a câmpului electromagnetic ...? Totuși, nu mi se pare in regula ca un vecin sa fie de acord cu o antena, poate el nu sta acolo, dar vecinii din apropierea ei sigur au de suferit....

Jay
Campion certificat
Parerile sunt impartite, nu putem si cu banii in buzunar si cu sacii in caruta, adica, vrem si semnal si fara antene.. Poate are dreptate Razvan si nu este periculos, iar, in privinta durerilor de cap, poate asta este un simptom, insa, nu obligatoriu.. Eu am lucrat cativa ani la o firma care avea in curte o antena, de la Zapp, daca nu ma insel.. si, nu mi s-a intamplat niciodata sa am dureri de cap, dupa montarea acelei antene.. desi, la momentul ala si eu ma gandeam, daca n-o fi periculos..

RafaHelper
#StarMember
Salut @dnz, ‏‏‎ ‎ Este in regula, altfel nu ar fi fost amplasat in aceea zona. Conform testelor facute aceste site-uri nu emit radiatii mai puternice decat stațiile de emisie radio și televiziune. Cu toate acestea eu unul nu as sta atat de aproape de un site de genul.

Petre_Nicholas
Junior entuziast
Este in regula pentru sanatate ca nu emit radiatii foarte puternice ca sateliti de televiziune sau internet. Dar nu pentru locuitori din apropiere.

Miha_Z
#StarMember
Eu sunt mai sceptica din fire si desi or fi facute teste, eu tot consider ca este daunator omului. Poate nu are reactii negative imediate, dar in timp se vor resimti. Mi s-ar parea normal ca in cazul unei astfel de amplasari sa se ceara acordul tuturor vecinilor din apropierea releului. Daca nu sunt de acord sa se incerce amplasarea lui la iesirea din sat sau pe un teren arabil.

dnz
Explorator entuziast
@Miha Z in cazul de față antena e in oraș, într-un cartier din Timișoara...

Miha_Z
#StarMember
@dnz in acest caz, ar fi fost indicat pozitionarea releului intr-o zona mai nepopulata sau la iesirea din oras. Sunt curioasa daca toti oamenii din acel cartier ar face o petitie si s-ar solicita mutarea releului, ar avea castig de cauza? Sau ca de obicei banul primeaza in detrimentul sanatatii?

Trixen_old
Cunoscător
Nu stiu sa dau un raspuns punctual, insa bat campii cu doua raspunsuri dupa ureche si am sa va rog sa nu mi-o luati in nume de rau 🙂 : - antenele sunt printre noi, fie ca ne place, fie ca nu. Cat timp ne bazam pe radio pentru comunicatii si vrem viteze mari si acoperire peste tot, antenele vor fi peste tot pe unde mergem. Poate nu le vedem tot timpul, dar sigur sunt multe, mai ales in zone dens populate (cum ar fi orase). In plus, in apartamente, in malluri sau pe strada suntem supusi mult mai multor antene mici, de wifi - pe vremea cand invatam Morse si ma pregateam sa dau examen sa devin radioamator, gluma favorita era "oricum cand iti pui antena si incepi sa asculti, orice frigider stricat pe scara este din vina ta". Tin minte ca mi-am intins un fir de 10m prin fata geamului, iar vecinii deja ma acuzau ca au paraziti la TV - desi eu inca nu il legasem la statie

Vio73
#StarMember
Exact cum spune și Răzvan, antenele nu emit în jos, ci la distanțe mari în lateral. Partea bună este că ai semnal și nu ai de ce să te temi. @Trixen, foarte corect subliniat. Dacă nu ar fi semnal, ar fi mai bine? Eu cred că e în regulă!

Vio73
#StarMember
Sper că te-ai lămurit cum stă treaba! Eu știu relee din astea care sunt de peste 14-15 ani printre case!