Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Taxa Digitala in Cehia vizeaza Google si Facebook

Google și Facebook folosesc datele utilizatorilor pentru a le afișa reclame, iar un stat european vrea ca acestea să plătească o nouă taxă din cauza asta.

Guvernul din Republica Cehă a aprobat luni, 18 noiembrie, o lege prin care giganții tech trebuie să plătească o taxă digitală de 7%. Taxa va fi impusă pe veniturile companiilor care oferă servicii utilizatorilor cehi. Se referă la veniturile obținute din publicitatea targetată, marketplace-uri digitale și vânzarea de date ale utilizatorilor.

S-ar aplica companiilor cu venituri globale de peste 750 de milioane de euro anual, cu o cifră de afaceri de 3,9 mlioane de euro pe piața cehă și un număr de utilizatori care depășește 200.000 de conturi. Legea nu va afecta platforme care nu se încadrează în aceste cifre. Printre companiile vizate de această nouă taxă se numără și giganți tech precum Google și Facebook.

Taxa nu a fost confirmată încă, mai trebuie să fie aprobată în Parlamentul Republicii Cehe.

Google și Facebook ar urma să plătească mai multe taxe în Republica Cehă.

Totuși, Ministrul Finanțelor din statul ceh a anunțat că măsura va fi una temporară. Asta până când se va ajunge la un acord la nivel global. Acesta estimează că noua taxă ar aduce Republicii Cehe aproximativ 2,1 milioane de coroane anul viitor, dacă va intra în vigoare începând cu luna iunie. De asemenea, în anii care urmează, statul va încasa cam 5 miliarde de coroane, anual.

Uniunea Europeană a încercat o inițiativă similară în 2018, însă nu a reușit să ajungă la un acord la nivel de bloc. De altfel, Republica Cehă se bazează chiar pe ideile propuse în proiectul UE. Totuși, mai există câteva state în Uniunea Europeană care au impus taxe similare giganților tech, precum Google și Facebook, care operează pe teritoriul lor. Atât Italia, cât și Franța au început deja să implementeze propriile taxe digitale.

Sursa - https://playtech.ro/2019/ce-stat-european-va-pune-google-...

Vezi cum se aduc bani la bugetul de stat? 5 miliarde de coroane inseamna cca 195.665.416 euro.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Ar fi interesant, pe langa faptul ca ar fi de ajutor, sa aiba si Romania asemenea curaj.. Dacă nu-i poti opri sa vândă date, macar taxeaza-i..

Este o idee bună pentru bani în plus la buget dar nu cred că se va întâmpla curând.
La noi se aplică altfel de "taxe" :)

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!