Întrebare cu răspuns(uri)

Bridge Internet Fix Fibra

Se poate folosi deviceul de la Orange Huawei HG8247H in modul bridge pentru a folosi pentru rutare un alt device mai capabil pe 5Ghz? (nu ma refer sa il folosesc ca AP)

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut,
Din câte știu, se poate trece în modul Bridge ONT-ul de la Orange, dar doar de către Orange. Sună la relații clienți - 300, și întreabă. Din câte știu, FO este în parteneriat cu telekom-ul, deci aceeași infrastructură, diferă doar ONT-ul ...
Succes !

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (5)

Da (11)

69%

11 membri au votat cu DA

5 membri au votat cu NU

69% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Din ce am citit și am auzit de la alții utilizatori de internet prin FO de la Orange, acest ONT nu poate fi trecut momentan în modul bridge, pentru a putea pune alt router și al configura, asa cum îți dorești.

Salut @0verspeed,

Ai pus o intrebare foarte buna tocmai de accea iti recomand sa intri pe https://www.orange.ro/eContact/ si sa intrebi acolo alegand optiunea Prin e-email -> Vreau sa fac o sesizare -> Abonamente si servicii. Astfel intrebarea ta va ajunge in departamentul tehnic si vei primi un raspuns adecvat. Mai apoi poti reveni cu raspunsul primit aici in comunitate pentru a ajuta si alti utlizatori ca tine.

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

@Razvan, mersi de raspuns. Atunci probabil va trebui sa merg cu cei de la Telekom deoarece din ce stiu routerul lor permite modul bridge. Instalarea urma sa fie facuta astazi, o sa mai revin cu un update dupa ce vorbesc si cu cei care fac instalarea.

https://stealthsettings.com/orange-home-net-1000-un-abona...

Eu am acel ruter și nu merge. Dar poți să-ți atașezi după el un alt ruter ( al tău) și să faci ce-ți dorești. Eu așa am.

@Vio73, da merge si iti da in al 2-lea router ip privat (double NAT).
Nu o sa iti poti accesa nici un device din casa (camere web, smart home devices etc), VPN si DDNS nu functioneaza in double NAT.
In double NAT nici anumite servicii de PSN nu functioneaza.

Aici se poate:
https://forum.telekom.ro/post30737.html#p30737

Practic prin bridge routerul Huawei nu mai face NAT. El paseaza IP-ul public in portul WAN al routerului tau 5G care face NAT.
Fara bridge pe LAN1,2,3,4 da ip privat 192.168.x.x(NAT1) si pe WAN in routerul tau 5G primesti 192.168.x.x, in concluzie si routerul tau 5G da alte ipuri private 192.168.x.x pe Lan1,2,3,4.(NAT2 sau NAT3, care este de evitat)

Deviceul este capabil, o poza cu meniul asta de la cei care au acest device de la Orange se poate? Mersi!

Salut,
Din câte știu, se poate trece în modul Bridge ONT-ul de la Orange, dar doar de către Orange. Sună la relații clienți - 300, și întreabă. Din câte știu, FO este în parteneriat cu telekom-ul, deci aceeași infrastructură, diferă doar ONT-ul ...
Succes !

Nu știu să explic, dar sunt mulțumit. Plus că nu am avut întreruperi sau defecțiuni de un an și jumătate, de când am serviciul. La operatorul anterior, aveam lunar probleme.

Am fost contact de catre departamentul tehnic si routerul HG8247H poate fi pus in bridge mode.
Respectiv toate noile abonamente sunt instalate cu HG8247u (banda de 5Ghz). O sa mai revin cu un update dupa instalarea serviciilor.

@0verspeed, îțî mulțumim că ai împărtășit experiența ta cu noi, aici în Comunitate. Cu siguranță va fi utilă si pentru ceilalți membri. Ne bucurăm că s-a rezolvat.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!