Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Cum pot sa-mi dimensionez necesarul de Internet fix 4G?

Cochetam cu ideea de a renunta la furnizorul nostru de servicii de internet fix, desi e prin fibra optica, calitatea lasand de dorit. Nu imi e clar insa cum pot sa-mi dau seama daca cei 160 GB din oferta celor de la Orange ne-ar fi suficienti in familie. In esenta, suntem 4 membri care folosesc internetul fix, suntem fani HBO GO si Netflix, facem multe poze care se incarca in cloud, avem consola care necesita acces la internet, avem 2 pasionati de jocuri pe calculator/smartphone... Cum pot determina care este un consum mediu „normal”? Realmente nu stiu cum sa-l monitorizez.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cred ca cel mai bine ar fi sa luați legătura cu un consultant orange și sa va poate face o apreciere asupra GB care v-ar fi de folos.
Pana atunci ați putea sa va țineți pe un carnetel o evidentă pe o luna a cati GB ați consumat.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Cred ca cel mai bine ar fi sa luați legătura cu un consultant orange și sa va poate face o apreciere asupra GB care v-ar fi de folos.
Pana atunci ați putea sa va țineți pe un carnetel o evidentă pe o luna a cati GB ați consumat.

Cred că sunt pachete care au un conținut care include internet suficient pentru oameni normali, plus opțiunile happy night și cost control. Totuși nu pot suplini un net prin fibră. Dar fiecare știe ce necesar are și de aceea își alege ce dorește.

Dacă sunteți consumatori de filme pe hbo GO și Netflix, nu e o idee strălucită sa renunțați la internet fix. Happy night nu te ajuta prea mult, ca nu o sa stai noaptea sa te uiți la filme online.

Ascary, 150 GB consum mediu per utilizator, fiind 4 utilizatori in casa? Sau prin utilizator intelegem de fapt per contract, per familie?

Posibil. Și fata mea consumă cam 200 gb, dar având 2 case, nu-mi dau seama cât mai consumă și unde am net prin fibră optică.

Din stirea ''https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-22451051-consum... ''consumul de internet pe persoana ar fi ''Potrivit datelor ANCOM, utilizatorii de internet mobil prin modem/card/USB au consumat în medie 2,5 GB/luna (+43%)'' deci 150 GB sunt suficienti , unul din beneficiile abonatilor Orangi sunt GB de internet cadou in functie de vechimea in retea , daca ai Orange Love , ai 100GB pentru toata familia cred ca e suficient si nici nu vor fi depasiti , eu detin un pachet Orange Love :2 abonamente de voce 11Me si 12Me , internet mobil si televiziune prin satelit si n-am depasit niciodata GB din abonament ,stau nonstop pe date mobile , descarc filme in fiecare zi , am fost abonat Telekom , dar am reziliat luna trecuta si am trecut pe internetul de la Orange , suntem foarte multumiti.Pentru Wi-fi am montat doua antene la router care au marit puterea si distanta la aproape 100 m

Acel consum de internet mobil per persoana e valabil când persoanele mai au prin zona (acasa/serviciu/oraș) conexiuni wireless.

Aia e în teorie, făcând o medie cu cei care nu utilizează internetul deloc sau foarte puțin. În realitate, noi, cei care știm cu ce se mănâncă internetul, consumăm destul de mult trafic.

Sunt mai multe aspecte care diferentiaza un consumator de internet. Vârstă,timpul,activitatea pe care o desfășoară pe net,divertismentul sau consumatorul de informație. Netul oferit de Orange nu este mult și nici ieftin dar te ajuta atunci când ești pe mobil. Pe fix doar netul nelimitat e suficient :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!