Întrebare cu răspuns(uri)

Facturi in format electronic/ SMS

Ar fi util ca facturile să fie numai în format electronic și prin sms? Cred că s-ar putea aplica la majoritatea abonaților.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Și eu sunt pro factura electronica, am optat de când a debutat campania, ca să nu mai am grija ei. În plus prin my Orange am acces la ea oricând, la orice ora și minut din zi.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (4)

80%

4 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

80% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Ar fi util ca am proteja mediul. Mi-aduc si acum aminte de propaganda care a fost facuta pe aceasta tema prima data cand s-a facut trecerea de la formatul scris si trimis prin posta la cel electronic. Primeam in plic pe langa factura si avantajele noului format adica salvarea a mii de paduri. Si pentru a fi si mai tentant au creat si concursuri pentru cei care optau la noul format.
Pentru tineri si persoane care se pricep cat de cat pe partea tehnologica este numai bun formatul electronic. Primesti factura direct pe email, o poti descarca cu usurinta, daca ai nelamuriri poti intra in cont si vizualiza desfasuratorul. In ce priveste sms-ul, informatia este stricta si la obiect, direct toata suma de plata.
Pentru persoanele in varsta, neacomodate cu noua tehnologie e mai util vechiul format, cel tipizat primit prin posta. Asa ei o pot "rasfoi" in liniste, fara a depune alte eforte pentru a intra in posesia ei.

Știu că există o obligație legală prin care operatorii trebuie să furnizeze facturile atât letric cât și electronic, în funcție de opțiunea exprimată de client. Dacă nu ar fi această obligație legală cred că ar fi mai ok pentru mediul înconjurător și s-ar reduce costurile cu tipărirea și expedierea fracturilor.
Personal am renunțat de ani buni la factura letrica.
Puteți efectua modificări legate de modul în care primiți factura Orange din contul dvs, secțiunea "Facturi și plăți" în partea de jos a paginii veți găsi "Setări facturi". Sau dacă mergeți într-un Orange Shop

Și eu am factura doar pe email de ani de zile. Este practic, Eco-Friendly și mult mai sigur ca ajunge la destinatar.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Marii majorități de oameni i-ar fi la îndemâna sa citeasca un sms și un e-mail, decât sa aștepte sa vina plicul cu factura. Deci, ar fi util, dar mai ales, eficient din punct de vedere al timpului și al resurselor materiale. Nu s-ar irosi hârtia inutil.

Și eu sunt pro factura electronica, am optat de când a debutat campania, ca să nu mai am grija ei. În plus prin my Orange am acces la ea oricând, la orice ora și minut din zi.

Dacă majoritatea am folosi factura electronică, am avea un mediu mult mai curat, ar fi altceva. Plus că și costurile cu distribuția facturilor ar scădea considerabil pentru operator.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Bună dimineața!

O generație, două înaintea noastră și restul care ne vor urma și noi alături de el, vom contribui la eliberarea hârtiei de sub jugul ”hârțogăraismului”. Dar să îngăduim și celor care nu s-au acomodat vremurilor e-mail-ului și sms-ului! Și ce ne facem cu departamentul de contabilitate al firmelor, care trebuie să înregistreze fiecare factură, pentru a nu da socoteală mai târziu? Momentan, din câte știu, nu vine revizorul contabil să te întrebe unde este sms-ul?
De aceea, cred că varianta actuală, cea prin care îți exprimi opțiunea factură tipărită vs. factură on-line, rămâne cea mai ok.

PS: Nici mie nu-mi mai umple poștașul cutia cu facturi Orange, de ani buni! :)

Într-un final cred că totuși se va ajunge la facturi doar în format electronic. Cine va avea nevoie își va tipări factura pe hârtie. Eu merg de multi ani doar pe factura in format electronic.

Facturile pe hârtie se pot rătăci sau deteriora,dar facturile in format electronic rămân în contul meu My Orange pentru totdeauna,astfel că avem mereu la îndemână factura de care avem nevoie. Și nu în ultimul rând,salvam natura.

Asa e Ascary, dar ce facem cu batranii de la tara care inca au telefon fix? Ei unde sa vada factura sau sa o descarce pentru a o putea plati? Noi suntem obisnuiti cu tehnologia si ni se pare usor, dar zi-i unui batran de aplicatii, email-uri, facturi in format electronic... si te va intreba despre ce vorbesti.

Majoritatea abonatilor, cred, ca au renunțat la făctura listata. Mie mi-a fost greu , la început, sa ma obișnuiesc cu factura electronica. Uitam, mai mereu, sa o plătesc. Dar cu atâtea posibilități de a achita factura, chiar dacă nu o ai listata, ar fi păcat sa se mai taie copaci și se mai cheltuiască bani degeaba.
P.S. Factura Orange poate fi vizualizata si plătită din My Orange.

Hârtia pe care o folosim zi de zi este făcută din hârtie reciclata și stuf. Procesul tehnologic însă impune energie dar și poluare. Energia în mare parte este obținută prin arderea combustibililor solizi sau lichizi deci alta sursa de poluare. Renunțând la folosirea hârtiei protejam natura,ai dreptate.

Util, eco si economic, dar, nu toti putem fi in pas cu tehnologia.. Sunt si persoane care nu au acces si-atunci, consider ca nu este ok sa-i oferi numai varianta fara hartie... De ex matusa mea, prefera sa mearga la un paypoint de la cativa metri de casa.. si are nevoie de factura pe hartie.. comoditate, lipsa de acces si cunostinte, etc..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Eu personal sunt pro facturi electronice, dar ce ne facem cu parintii si bunicii nostri care nu prea au casute postale electronice si nici mesajele nu prea stiu cum sa le citeasca? Eu daca s-ar putea as fi foarte fericit sa platesc inclusiv intretinerea online, dar din pacate la mine in bloc inca nu se poate. Sper ca in viitorul apropiat sa pot face si acest lucru. ;)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!