Întrebare fară răspuns

5G, acoperire mai bună decât 4G?

Sunt nerăbdător să vedem ce va fi cu această tehnologie.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 8

Ținând cont ca va utiliza frecventa mari și foarte înalte, în prima etapa acoperirea probabil va fi mai slaba, pana când tehnologia va atinge maturitatea necesara.

Da,dar va dura ceva timp. Este o tehnologie cu totul noua deci și echipamentele vor fi la fel. Asta înseamnă investitii mari.

Consider ca Orange ar trebui ca mai intai sa aiba o acoperire cat mai mare pe teritoriul tarii si sa "intre" si in zonele care se afla in afara ariei de acoperire. Apoi ar trebui sa se indrepte catre 5G.

La inceput nu cred ca 5G va avea o acoperire prea mare, sigur conexiunea va fi disponibila in marile orase. Ce cred cu adevarat este faptul ca stabilitatea 5G va fi mult mai buna si nu cred ca ne vom mai lovi deprobleme de genul semnal full, conexiune 4G, dar internetul nu functioneaza sau functioneaza foarte greu. Eu personal m-am lovit de aceasta problema si mi s-a parut ciudat. Am resetat teelfonul si problema a persistat. Da stiu o sa spuneti ca nu aveam setarile de internet facute, am verificat si asta si erau ok, problema era zona foarte aglomerata!

As fi multumit in prima faza sa acopere intergral cu 4G functional, la nivelul 2/3G si apoi sa extinda si 5G, care fiind o tehnologie noua, probabil in cativa ani o sa devina matura.

@florineatza, se mai întâmplă să fie congestie pe site pe 4G sau a picat site-ul, mna echipamente supuse uzurii tehnice și a vremii.

Avand in vedere ca pentru orice serviciu iti trebuie intai clienti, iar clentii au nevoie de echipamente pentru accesarea serviciului, eu cred ca 5G se va dezvolta destul de incet. Asa cum a mentionat cineva mai sus, cred ca business-urile vor accesa primele 5G, mediul urban din zonele dezvoltate ale tarii va fi favorizat, iar intreg procesul va dura cativa ani buni (chiar si cu viteza actuala de aparitie de noi tehnologii). Eu sincer abia astept sa interactionez cu propria mea casa in moduri in care cred ca doar tehnologia 5G imi va permite :-).

imch
imch

imch

User level
Nivel
3
4004 / 5000
puncte
Custom field 2
imch

Eu sunt oarecum îngrijorat de faptul ca unele tari din Europa sunt împotriva acestei tehnologii și nu prea ar vrea sa o implementeze, pe motiv de afectare a sănătății oamenilor.
Ca și aplicabilitate suna foarte bine, rămâne sa vedem cât de "sănătoasă" va fi, long term.

@The Special List, la tema sănătății mă adaug și eu, ca unul puțin îngrijorat. Chiar ieri am citit despre cum orașul Bruxelles încă tergiversează implementarea unui ”episod pilot 5G”, invocând puținătatea datelor de care dispune, cu privire la nivelul radiațiilor și cum ar afecta acesta populația.

@Vio73, vei putea trece încă unul în șirul celor care doresc o acoperire mai mare 4G, până la implementarea altui sistem. Adică, 4G încă nu se ridică la nivelul așteptat, mai ales în mediul rural, dar hop, 5G vrea să salveze situația. Oare nu același tip de discurs l-a avut și 4G, la vremea lui, în fața lui 3G?
Pe de altă parte, nu putem ignora beneficiile aduse de 4G, cu toate neajunsurile acoperirii la nivel național.
Vrem, nu vrem, la noi în țară, cel puțin, 5G va fi implementat. La noi nu e cu probleme de sănătate, ci de... finanțe.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!