Întrebare fară răspuns

5G, acoperire mai bună decât 4G?

Sunt nerăbdător să vedem ce va fi cu această tehnologie.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Ținând cont ca va utiliza frecventa mari și foarte înalte, în prima etapa acoperirea probabil va fi mai slaba, pana când tehnologia va atinge maturitatea necesara.

Dacă vor face și în banda de 700 mhz, acolo cred că acoperirea va fi mai bună.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Da,dar va dura ceva timp. Este o tehnologie cu totul noua deci și echipamentele vor fi la fel. Asta înseamnă investitii mari.

In unele zone va avea o acoperire mai buna, dar doar in marile orașe. In mediul rural nu va fi vorba de așa ceva deocamdată.

Consider ca Orange ar trebui ca mai intai sa aiba o acoperire cat mai mare pe teritoriul tarii si sa "intre" si in zonele care se afla in afara ariei de acoperire. Apoi ar trebui sa se indrepte catre 5G.

La inceput nu cred ca 5G va avea o acoperire prea mare, sigur conexiunea va fi disponibila in marile orase. Ce cred cu adevarat este faptul ca stabilitatea 5G va fi mult mai buna si nu cred ca ne vom mai lovi deprobleme de genul semnal full, conexiune 4G, dar internetul nu functioneaza sau functioneaza foarte greu. Eu personal m-am lovit de aceasta problema si mi s-a parut ciudat. Am resetat teelfonul si problema a persistat. Da stiu o sa spuneti ca nu aveam setarile de internet facute, am verificat si asta si erau ok, problema era zona foarte aglomerata!

Cred că 5G-ul va fi în primul folositor instituțiilor publice: scoli,spitale,politie etc și apoi utilizatorului obișnuit.

As fi multumit in prima faza sa acopere intergral cu 4G functional, la nivelul 2/3G si apoi sa extinda si 5G, care fiind o tehnologie noua, probabil in cativa ani o sa devina matura.

Sper să nu folosească doar frecvențe înalte, pentru că antenele ar trebui să fie foarte dese.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@florineatza, se mai întâmplă să fie congestie pe site pe 4G sau a picat site-ul, mna echipamente supuse uzurii tehnice și a vremii.

Avand in vedere ca pentru orice serviciu iti trebuie intai clienti, iar clentii au nevoie de echipamente pentru accesarea serviciului, eu cred ca 5G se va dezvolta destul de incet. Asa cum a mentionat cineva mai sus, cred ca business-urile vor accesa primele 5G, mediul urban din zonele dezvoltate ale tarii va fi favorizat, iar intreg procesul va dura cativa ani buni (chiar si cu viteza actuala de aparitie de noi tehnologii). Eu sincer abia astept sa interactionez cu propria mea casa in moduri in care cred ca doar tehnologia 5G imi va permite :-).

Eu sunt oarecum îngrijorat de faptul ca unele tari din Europa sunt împotriva acestei tehnologii și nu prea ar vrea sa o implementeze, pe motiv de afectare a sănătății oamenilor.
Ca și aplicabilitate suna foarte bine, rămâne sa vedem cât de "sănătoasă" va fi, long term.

@The Special List, la tema sănătății mă adaug și eu, ca unul puțin îngrijorat. Chiar ieri am citit despre cum orașul Bruxelles încă tergiversează implementarea unui ”episod pilot 5G”, invocând puținătatea datelor de care dispune, cu privire la nivelul radiațiilor și cum ar afecta acesta populația.

@Vio73, vei putea trece încă unul în șirul celor care doresc o acoperire mai mare 4G, până la implementarea altui sistem. Adică, 4G încă nu se ridică la nivelul așteptat, mai ales în mediul rural, dar hop, 5G vrea să salveze situația. Oare nu același tip de discurs l-a avut și 4G, la vremea lui, în fața lui 3G?
Pe de altă parte, nu putem ignora beneficiile aduse de 4G, cu toate neajunsurile acoperirii la nivel național.
Vrem, nu vrem, la noi în țară, cel puțin, 5G va fi implementat. La noi nu e cu probleme de sănătate, ci de... finanțe.

Se pare ca tocmai cu asta se lauda furnizorii de telefonie ca se vor putea face câteva sute de mii de conexiuni simultane pentru senzori wireless, creșterea semnificativă a eficienței spectrale în comparație cu rețelele 4G, îmbunătățirea acoperirii, îmbunătățirea eficienței semnalului.
Insa eu nu sunt lamurita de impactul asupra sanatatii populatiei si nici operatorii nu cred ca au in acest moment suficiente date, studii care sa sustina efectele nocive ale acestui nou sistem.
E clar ca generatiile actuale sunt pe post de cobai neputandu-se anticipa la momentul asta toate efectele pe termen lung.

@Stefanidis,
Trebuie să implementeze și noile tehnologii, că altfel ar rămâne în urmă și concurența ar profita de asta, mai ales că Orange sunt, în general, deschizători de drumuri.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Cred ca orice lucru nou aparut, are nevoie de timp sa functioneze bine.. poate nu este cel mai indicat exemplu, dar, am auzit in domeniul auto un comentariu de genul "nu cumperi un model aparut acum, il lasi sa devina mai bun", adica sa descopere producatorul ce probleme sunt cu modelul respectiv si sa le rezolve... In concluzie, va avea nevoie de timp sa functioneze bine, dar, poate ar fi mai indicat sa aiba intai 4G acoperirea maxima si apoi sa trecem la un alt nivel, daca se cere..

The Special List si pe mine ma ingrijoreaza efectele negative ale implementarii acestei tehnologii. Dar cum la noi conteaza sa aratam ca suntem "deschisi" si mereu fruntasi in aplicarea tehnologiilor, nu conteaza ca ne supunem la riscuri ce ne va afecta sanatatea.

Jay bun argumentul celor din domeniul auto. Cei drept un lucru, echipament, tehnologie devin mai bune cu trecerea timpului, dupa ce se descopera si se remediaza "imperfectiunile".

Sincer, tehnologia 5G nu cred ca a fost proiectata pentru acoperire mare, cat mai mult pentru densitate, acolo unde 4G-ul nu mai are capacitate radio.

Pana sa apăra acoperirea 5g cred ca bine ar fi sa existe o acoperire cât mai mare pentru 4G.
Însă sunt tare nerăbdătoare sa văd cum funcționează, cum se mișcă lucrurile.

Tehnologia 5G prin implementarea în frecventa 28 GHz, pare sa aibă și efecte nocive asupra sănătății, totuși o implementare în 3,5 GHz și 700 MHz, nu ar trebui sa ne îngrijoreze.

Cred ca 5g-ul se va implementa in primul rand in 3.5-3.7GHz sistemul de baza bicirectional si el oricum este dependent de 4g intr-o buna masura. Frecventele foarte inalte amintite gen 28-80GHz vor fi cel mai probabil download-uri de capacitate mare instalate in zone cu cerere mare, telefoanele doar vor receptiona acolo. Ele practic comunica handshake-ul in 3.5GHz ca orice 4G in b3, 7, 20 etc... si cand e cazul de flux mare de date si esti in zona acoperita bine reteaua va comunica telefonului sa receptioneze pachetele in benzile inalte astfel obtinandu-se vitezele mult dorite. Insa frecventele peste 28GHz nu bat mult si in niciun caz nu trec prin ziduri armate si obstacole serioase. Deci indoor baza ramane 3.5-3.7GHz...

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Mulțumesc foarte mult, andreic! Bine ai venit în Comunitate!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Multumesc Vio. Ideea pe care o sugeram mai sus apropo de acoperire 5g vs 4g este ca nu o sa fie mai buna ca in 4G ci relativ apropiata daca se folosesc aceleasi elemente radiante si daca vorbim de 5G in 3.5-3.7GHz. Cativa dB diferenta data de frecventa...

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

E clar că pe frecvențele înalte o să fie problematică treaba, inclusiv cu radiațiile. De acoperit, nici nu mai zic.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Dezvoltarea rețelei 4+ ar fi cea mai bună soluție. 5G iar va fi doar in orașe iar cei din provincie tot pe 4G...daca e și ăla.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!