anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum sa efectuezi un test al bateriei pe un telefon Huawei

RafaHelper
#StarMember
Salutare,
‎‏‏‎ ‎
Daca si tu ai un telefon Huawei, la fel ca si mine, probabil ai observat la un moment dat ca bateria ta se descarca foarte repede sau ai impresia ca se descarca foarte repede.
‎‎‎‏‏‎ ‎
Pentru a exclude o eventuala problema hardware cu bateria telefonului tau Huawei poti sa faci urmatorul test:

• Încarca telefonul-ul complet, până ajunge la procentajul de 100%.
• Deconecteaza încarcatorul.
• Inchide aplicatiile care ruleaza în fundal din meniul de aplicații folosite recent.
• Dezactiveaza WIFI, Date mobile, GPS și Bluetooth.
• Activați Modul Avion.
‎‏‏‎ ‎
Smartphone-ul trebuie lăsat în Mod avion 8 ore, iar din acest motiv testul bateriei se realizează în general pe parcursul nopții.
‎‏‏‎ ‎
- În cazul în care procentajul bateriei în urma testului este între 92%-100%, bateria nu prezintă o problemă hardware, iar consumul de energie se datorează modului în care este utilizat smartphone-ul.
- În cazul în care procentajul bateriei în urma testului este sub 92%, iti recomand să trimiteți smartphone-ul intr-un service autorizat Huawei, pentru a fi verificat.
‏‏‎ ‎
‏‏‎Puteti incerca sa faceti acest test si pe alte marci de telefoane, Samsung, Apple, Sony, LG, Nokia, etc. si sa reveniti cu un raspuns aici.
‏‏‎ ‎
Eu urmeaza sa fac acest test si o sa revin cu un rezultat.
‏‏‎ ‎
Credeti ca acest test este folositor? Ati incerca sa il faceti si pe alte telefoane decat Huawei?
23 Răspunsuri 23

Vio73
#StarMember
@rada.bloger, Chiar e foarte tare să ai tot 100% după 8 ore. Foarte bună bateria și toate explicațiile!

Anonim
Neaplicabil
Este foarte important să încarci telefonul cu încărcătorul și cablul din cutie, cele originale. Am făcut și eu testul, după 8 ore, 99%. Huawei P20 (nu Lite, nu Pro).

Firefly
Cunoscător
Într-adevăr am observat ca dacă încarc telefonul cu încărcătorul sau original bateria tine normal destul de mult dar dacă îl încarc cu alt încărcător, mai ales cele fără încărcare rapida, bateria îmi scde mult mai ușor. Ca și teste 100% baterie după 8 ore, nici nu ma așteptam altfel :D.

Neaplicabil
Ok, am revenit cu rezultatele testului. In 8h, bateria a scazut 1%.

RafaHelper
#StarMember
Salutare, ‏‏‎ ‎ @imch, telefonul are 2 ani, de curand am citit ca redactia revistei connect.de a reevaluat telefonul dupa 2 ani de la lansare si ofera aceeasi performanta ca acum 2 ani, in acelasi timp Huawei a sustinut ca au dezvoltat sistemul EMUI astfel incat performanta sa fie imbunatatita. Am continuat sa testez bateria pentru pragul de 50% si 20% si a scazut cu doar 1% in urma testului. De curand am trecut la un Mate 20 PRO dar aici de la 100% a scazut la 98% in urma testului. Pe acest model am observat mai multe bug-uri software care sper sa se rezolve cu versiunea de Android 10(EMUI 10).

Mario_2
Începător
Oarecum inutil testul. Am un P40 Pro de 3 luni și dintrodata se descarcă bateria, fără să utilizez jocuri. În urma cu 4 zile am observat că scade foarte agresiv nivelul. Am făcut acest test și a rămas la 100% după 8 ore. Nu era de neașteptat. Următorul pas indicat de Huawei este restore to factory. 1. Încărcat 100% 2. Backup date. 3. Restore to factory. 4. Reinitializare la setările personale. 5. În tot acest răstimp bateria a pierdut 5 procente. Inutil sa menționez utilitatea testului. Următorul pas sugerat este service. NICI VORBĂ!!! La un telefon de 3 luni, premium, sa îl duc deja în service este IREAL.

RafaHelper
#StarMember
@Mario_2, eu cred ca telefonul tau funcționează normal. Nu ai menționat in ce situații se descarcă "agresiv" bateria, le poti menționa?

Mario_2
Începător
Nu funcționează deloc normal. Situațiile de care pomeneam nu sunt deloc speciale. Nu îl utilizez pentru jocuri, am un Solitare pe care intru ocazional, în rest utilizare normală. Părerea mea e bazată pe istoricul telefonului, până acum câteva zile chiar nu avea această problemă și dintrodata a început sa se descarce agresiv bateria. Ex: azi dimineață, pornit cu 84% bateria, trimis 2 mailuri, m-am uitat max 3 minute pe Facebook, Opera, ceva site-uri de interes și am ajuns la 61%. Nu poate sa îmi spună nimeni că e normal, chiar nu se poate, mai ales ca știu cum era bateria până acum o săptămână.

RafaHelper
#StarMember
@Mario_2, poate fi o problemă cauzată de un update recent pentru una din aplicațiile tale. De exemplu, Facebook nu are un istoric foarte bun din acest punct de vedere, la fel si Opera. Poti incerca alternative pentru aceste aplicații si vezi cum se manifestă bateria.