anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Money - cont economii

vdi23
Junior

Salut! Este recomandat sa folosesc contul Orange Money pentru a pune niste bani deoparte? Lunar sa depun o suma de bani si sa o am in caz de nevoie.

25 Răspunsuri 25

FLo1
#StarMember

@vdi23: E o variantă, dacă doar atât îți dorești, însă ai praguri de rentabilitate și profit mai bun investind în titluri de stat / acțiuni la bursă. Depinde și despre suma în discuție. Ideea este că un cont curent nu aduce dobândă ca profit, dacă vrei mai mult. Restul îl decizi. Succes.

Nu vreau sa am castiguri din asta. Decat sa ii tin in casa la saltea, zic ca e mai sigur intr-un cont. :))

Atunci e ok. Spor la adunat și economist. 🙂

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Din cate stiu, Orange Money nu ofera (inca) conturi de Economii. Dar asta nu inseamna ca nu poti folosi contul curent pentru asta. Din pacate insa, nu vei avea niciun fel de dobanda. Deci...mai convenabil ar fi sa-ti pui banii la o alta banca, la care sa ai si dobanda. De exemplu BT, ING sau altele.

Client Orange

Nu vreau primesc dobanda. Vreau sa ii tin intr-ul loc sigur, decat in casa. Poate pe viitor vreau sa imi iau o masina, de exemplu.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Sigur. Orice cont curent iti poate oferi asta. Acum, binenteles, ai avea mai mult spor la economisit daca ai avea si o dobanda. Dar daca scopul e doar sa ii ai undeva, pusi deoparte, sigur, poti folosi contul curent Orange Money. 

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Da, este o variantă, dar trebuie urmărit ce se întâmplă pe termen lung!

Spor în activitatea de economisire!

RafaHelper
#StarMember

Salut @vdi23

Orange Money este promovat ca un serviciu bancar de plata si nu ca un produs de economisire. Ai mai multe beneficii atunci cand folosești banii din contul Orange Money, decât daca ai economisi bani caz in care nu ai niciun beneficiu. Eu folosesc Orange Money doar pentru plăti, daca ar exista si un plan de economie poate l-as folosi dar pana atunci iți recomand sa te uiți la alte bănci si sa alegi un depozit flexibil pentru banii tai astfel încât sa si producă bani acei bani economisiți.

BlackWolf
Senior certificat

Salut!

Nu, nu este recomandat, Orange Money este ca Revolut sau Monese, este recomandat doar pentru plăti și pentru a plimba sume nu prea mari de bani, nicidecum pentru economii. Pentru economii și pentru o siguranta mai mare, fă-ți cont la banci gen BT, BCR, BRD...etc., nu altceva. Eu de exemplu am la BT și sunt foarte mulțumit...

Nici eu nu recomand BT pentru ca partea de suport nu merge, agențiile sunt foarte aglomerate, comisioane pentru tranzacții obișnuite, dobânzi mult mai mici fata de alte bănci la depozite. 

Revolut are opțiune de economisire.

@RafaHelper: BT Salut are zero la comisioane interbancare și administrare, iar dobânzile nu sunt ... excesiv de mari la alții comparativ cu BT. Încearcă-l! 😉 

@FLo1, dupa analiza proprie nu se merita, poate este ok pentru tine sau pentru alții, eu nu recomand BT. 

@RafaHelper: Nu sunt FAN BT, însă dacă turma folosește, m-am legat și eu la cap cu ei. Nu recomand, însă compar ce au unii și alții. 

Eu am avut și BCR, BRD, ING și Raiffeisen, pe care nu ii recomand, nu mi-au plăcut. Mi se pare mai ok BT din toate punctele de vedere. Unele comisioane mai mici, altele la fel ca la ceilalți. Pentru tranzacții obișnuite în cadrul băncii, plăti online, cu cardul, scos bani de la bancomatele lor...etc., cele mai utilizate, nu ai nici un comision. La depozite nu am văzut mare diferența la dobânzi. La schimbul valutar online am văzut ca au cel mai ok curs bancar. La suport nu am avut niciodată probleme, când am avut ceva de rezolvat am rezolvat imediat. Aplicațiile online la fel, sunt destul de ok și funcționează bine. În agenții e puțin mai aglomerat decât la restul pentru ca au mai mulți clienți, dar deobicei nu aștepți mult, rezolvi repede. Nu e mereu asa. Și de câte ori te duci în agenție? O data la 2 ani, dacă te duci și atunci. Totul se rezolva online, dacă ai de depus bani, sunt bancomate cu depunere și robotei peste tot, nu trebuie sa stai pe la ghișee. Un alt plus este ca au cele mai multe bancomate și agenții din tara. Peste tot găsești un bancomat sau/și o agenție BT... Iti zic din proprie experienta, eu am fost mai mulțumit de ei decât de restul și de asta ii recomand, merita...

Pentru economii eu prefer o banca unde în caz de ceva pot sa ma duc la o agenție fizica sa rezolv problema. Nu online sau alte chestii, ca Revolut...