anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu pot realiza cesiunea

Aura35
Junior

 

    Pe 08.05.2024 am scris pe acest forum subiectul “Contract nou” . Atunci scriam: “Contractul este pe numele meu și doresc să renunț la contract și să se facă un nou contract pe numele soțului.” Membri comunității mi-au dat informații clare și m-au convins că soluția optimă e cesiunea. Am fost cu soțul la 3 Orange shop din Conatanța: la Orange de la Vivo și la Orange shop de lîngă Casa Modei, dar nu a fost posibil pt. că sunt mutată de la Telekom (Orange Romania Comunication). În final, am ajuns la Orange de la Poșta Mare. O operatoare de acolo ne-a dat unele informații, dar, deoarece contractul împlinește 24 luni pe 30.11.2024, spunea că trebuie să fac cesiunea prin octombrie, deoarece soțul va plăti contractul cesionat, iar mie mi se vor percepe bani pt. lunile restante. Acasă am recitit indicațiile Dv : noul titular preia toate drepturile şi obligațiile vechiului titular (acest lucru e scris și pe o pagină Orange). Deci consider că mie nu ar trebui să mi se mai perceapă nimic. Din ce am citit pe acest forum, chiar și după numai 6 luni de Contract se poate face cesiunea. Or eu am 18 luni de la crearea Contractului. Consider că trebuie să mă duc și să fac cesiunea zilele astea. Dv. ce părere aveți ?

10 Răspunsuri 10

dragosbrm
Explorator entuziast

Bună! Cred ca doamna nu incerca sa faca cesiunea, doar incerca sa inchida abonamentul si apoi sa deschida altul nou. Posibil si pentru target.

Iti recomand sa te duci si sa ii arati pe site-ul orange exact ce scrie. Eu asa am facut, acelasi lucru voia sa il faca si la mine, doar ca eram la ORO

 

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

După 6 luni, se poate realiza cesiunea. Ai un topic aici:

https://comunitate.orange.ro/t5/abonament/se-poate-schimba-titularul-contractului-oricand/m-p/105564

De asemenea, ai și alte detalii aici:

https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-fac-o-schimbare-de-titular-79

Că nu au vrut unii sau alții, este altceva.

Te sfătuiesc să mai încerci și să le arăți ce scrie pe site, iar dacă tot nu vor, le faci sesizare din secțiunea Contact:

https://www.orange.ro/contact/

Baftă!

Pololică
#StarMember

Salutare!

Cesionarea se poate face oricand. Pot fi anumite conditii, dar se poate face. La Orange nu stiu sa fie alte reguli decat plata facturilor emise si apoi cedarea contractului (practic, fara facturi restante, indiferent ca mai sunt inca in termen).

Cu titlu de exemplu: la mine in firma avem doua leasing-uri:

  • unul financiar (masina patronului) prin care ni se ofera masina la dispozitie cu titlu de "implrumut" (sa-i zicem leasingul traditional). La acest leasing platim factura de "chirie" catre operatorul de leasing, dar ne "alergam" noi pentru revizii si ITP (si trebuie sa oferim noi documentele).
  • si inca un leasing operational (masinile agentilor care se ocupa de marketing/vanzari). Cel din urma leasing platim o factura pentru tot ce se consuma ("chirii", service, carburant, etc) la emiterea facturii lunare. Practic, firma de leasing ne face programarile.

Unul din cele doua leasinguri l-am cedat altei firme (cel operational, cu flota). Una din conditii a fost ca toate facturile sa fie achitate la zi, nu conta ca scadenta ultimei facturi este peste 30 de zile. Practic, soldul facturat trebuia platit.

Aura35
Junior

Aura35

O să încerc să fac zilele astea cesiunea. Vă mulțumesc tuturor pt. răspunsurile Dv. și vă doresc o zi bună în continuare.

Încearcă și la citypark mall acolo sunt operatori de treabă.

Razvan
#StarMember

Bună! Așteaptă să se producă fuziunea între OROC și ORO si mergi să faci cesiunea după 1 iunie, ca să nu mai existe probleme la transferul de pe OROC pe ORO. Agentul a vrut să-ți închidă abonamentul și să deschidă altul nou pe numele soțului. 

FLo1
#StarMember

Și dacă tot se dezbate subiectul acesta,  pentru a nu crede că "cesiunea" este ceva special, personal nu am găsit nimic favorabil exceptând "moștenirea" numărului, ceea ce se poate obține și cu numărul trecut pe PPY. Pentru că abonamentul noului titular va fi inevitabil reînnoit cu o ofertă din portofoliul actual, iar vechimea se reia de la zero, deci nu rămâne nimic "moștenit" ca avantaj. Și astfel nici nu este nevoie de doi pentru un singur abonament. Dar fiecare e liber să urmeze drumul dorit.

Cât privește "abordarea", cesiunea este de fapt închiderea unui abonament și deschiderea altuia pe același număr. Însă toți mai ales în shop se feresc să închidă abonamente din motive lesne de înțeles. Ca o paralelă, la schimbarea unui job NU mai există transfer, ci demisie cu reangajare. Simplu.

Razvan
#StarMember

Parțial adevărat, încă se practică transferul la schimbarea jobului. 

Aura35
Junior

   Eu am abonament pe Net, TV și mobil și probabil am făcut o greșeală pt. că acest subiect a apărut la „Voce”.

   Și eu cred că a încercat să facă un nou contract, deci NU cesiune. La începutul săptămînii următoare voi merge din nou pt. a realiza cesiunea. Din link-ul pe care Dv. mi l-ați dat, am făcut o copie pe hîrtie a paginii „Cum pot să fac o schimbare de titular”. Am citit toate link-urile pe care mi le-ați dat și sunt f. clare pt. mine. Dacă știți cumva un link al unei pagini Orange unde să fie scris că cesiunea se poate face după 6 luni, aș dori să-mi spuneți pt. că aș vrea să fac și după respectiva pagină o copie pe hîrtie. Vă mulțumesc.

DanielaH
Moderator

@Aura35, s-a rezolvat situația?