anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Descoperă Atelierul de șanse #PentruMâine

GeorgianaD
Moderator

În data de 7 iunie 2023 Fundația Orange a inaugurat Orange Digital Center România, un hub amplu de educație digitală destinat adolescenților pasionați de tehnologie, tinerilor aflați la început de drum profesional sau adulților care își doresc o reconversie profesională cu ajutorul abilităților digitale. Având o finanțare de peste 800.000€ din partea Grupului Orange, centrul face parte dintr-o rețea de centre digitale prin care Orange se implică în reducerea decalajului digital în Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

 

Ca parte a strategiei sale Lead the Future, Orange își propune să reducă decalajul digital prin inițiative în 3 pași:

 

  • Dezvoltarea rețelei proprii, creșterea acoperirii și oferirea de acces la internet pentru cât mai multe persoane;
  • Facilitarea accesului la telefoane și dispozitive la prețuri avantajoase, accesibile tuturor categoriilor sociale;
  • Dezvoltarea programelor de incluziune digitală, precum rețeaua Orange Digital Centers.

 

Orange Digital Center România este gândit de Fundația Orange ca un „Atelier de șanse” pentru viitor, un spațiu educațional dotat cu echipamente tehnologice moderne, care să faciliteze procesul de învățare pe tot parcursul vieții. Cea mai mare parte din suportul financiar oferit de Grupul Orange este însă direcționată către formarea celor care doresc să dobândească gratuit noi abilități, beneficiind de îndrumarea unor traineri cu experiență.

Sub umbrela hub-ului se află: Școala de Coding – ce reunește programele de dezvoltare a competențelor digitale, dar și programe cu tradiție, precum Solidarity FabLab și competiția de educație digitală SuperCoders.

Curricula Orange Digital Center cuprinde, în prezent, 28 de cursuri gratuite, de scurtă și lungă durată: Google workspace, Graphic & video design, Programare frontend development, Data analytics & Business intelligence, Robotic process automation, Bazele eCommerce, dar și Prelucrarea lemnului, Confecții metalice, Operare laser, Design botanic sau Descoperire vocațională.

În același timp, pentru a continua demersurile de incluziune socială a persoanelor cu deficiențe senzoriale, în cadrul Orange Digital Center vor fi susținute, cu tehnologie specială, două cursuri dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere, dezvoltate cu ajutorul partenerilor AMAIS și Asociația pentru Dezvoltare Urbană.

Cu o capacitate de aproximativ 2.000 de beneficiari anual, programele de formare sunt deschise publicului larg, însă vor avea prioritate persoanele aflate în situații dificile. De exemplu, adolescenții cu posibilități materiale reduse, care se pregătesc pentru o carieră digitală, tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă sau adulții care își doresc o reconversie profesională. Vezi aici ce spun beneficiarii care au participat la programele de formare în faza pilot.

Activitatea Orange Digital Center se desfășoară într-un loc cu o poveste aparte, un spațiu care a primit la rândul său o a doua șansă - Nod Makerspace.

Prin inițiativa Orange Digital Center, Fundația Orange, alături de partenerii Fundația Leaders, Digital Stack, Nod Makerspace și Simplon, își asumă misiunea de a sprijini gratuit persoanele vulnerabile în a dobândi competențe și abilități necesare pentru meseriile viitorului, tot mai digitalizate.

Mai multe detalii despre cursurile, programele și evenimentele din Orange Digital Center se regăsesc pe website-ul www.orangedigitalcenter.ro.

fundatia .PNG

5 Răspunsuri 5

svetalex
Senior certificat

Felicitări pentru inițiativă!

Carmen4
Junior

Am văzut ceva și la tv! Felicitări!

delfinas
#StarMember

Superbă inițiativă, mai ales pentru persoanele cu dizabilități, felicitări!!!

Cum se aplică pt un curs?

adrian87n
Cunoscător

aprecieri ! Felicitari Orange ! Pot sa zic ca sunt mandru ca sunt clientul Orange de peste 15 ani ! 

Anonim
Neaplicabil

Super!

Felicitări Orange!