anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tranzacții neautorizate

Nico202126
Începător

Bună ziua,

Este normal să poată cineva de pe un alt telefon să facă tranzacții prin abonamentul meu? Nu ar trebui să mi se ceară autorizarea acestor tranzacții? Fiul meu și-a cumpărat ceva pe un joc și nu știu cum a plătit prin abonamentul meu, adică nu există nici un fel de securitate privind astfel de tranzacții?

9 Răspunsuri 9

mihai_13
Maestru

Fiul tau are abonament ? 

abonament care este tot pe numele tau ?

 

Nu, el are Digi.

Și nu a avut acces la telefonul tău?

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai grijă să nu ai cardul salvat pe telefon și să se poată face plăți automate prin Google play sau alte site-uri.

Verifică mai bine!

Sigur, mai există și varianta să cunoască și alte ,,detalii " ale cardului.

Baftă!

FLo1
#StarMember

Dacă plata a fost facută prin Google Play, iar plata ți se pare suspectă/ necunoscută, pe lângă modificarea modalităților de plată acceptate și configurate în Google Play, ai posibilitatea și de raportare a acestor tranzacții. Mai multe detalii găsești aici. Succes. 

匿名
Junior entuziast

Buna,

Dacă ați introdus datele pentru a achiziționa ceva acestea se salvează în magazin store.

După ce ați achiziționat un produs asigurați-vă că nu este un abonament și ștergeți metodele de plata din dispozitivul care nu vă aparține.

BlackWolf
Senior certificat

Salutare,

Se pot face tranzactii cu plata prin sms, iar acea plata sa apara pe factura de abonament, doar daca acea persoana are acces la telefonul tau. Cand ceri pe un site sa platesti prin sms, dupa ce bagi numarul de telefon, pe telefon vei primi un sms de autorizare cu un cod, iar acel cod trebuie introdus pe respectivul site pentru autorizarea tranzactiei. Daca persoana are acces la telefonul tau si ia codul trimis prin sms, poate face in acest mod orice tranzactie vrea...

Cu mult timp in urma faceam si eu tranzactii prin sms, majoritatea pe abonament Orange si asa imi aduc aminte ca functiona...

RafaHelper
#StarMember

Salut @Nico202126

Din punct de vedere tehnic acest lucru nu este posibil. Din ce ai menționat nu se înțelege exact unde este problema si care sunt circumstanțele. 

Tu cate numere cu abonament ai la Orange, unul sau mai multe?

Plata apare pe numărul tau de telefon sau pe alt număr?

Ai verificat factura pentru mai multe detalii? Ce iți apare in factura?

Trixen
#StarMember

Salutare!
Posibilitatile sunt multiple:
- daca a avut acces la telefonul tau, facand plata prin SMS sau autorizand-o local de pe telefon prin Google/Apple
- daca telefonul lui foloseste contul tau de Apple/Google si ai o metoda de plata implicita configurata (de exemplu plata cu Orange), atunci plata se va efectua de pe factura ta (da, chiar daca el e in alta retea pentru ca Google/Apple face plata in numele tau, iar metoda de plata este factura ta)
- daca ai setat o familie si ai setat o metoda de plata implicita pentru familie, atat pe Apple cat si pe Android, platile facute cu conturile din familie vor fi alocate metodei implicite (factura Orange sau cardul tau)

Primul pas e sa intelegi cum au fost facute platile, insa presupunerea mea e ca de sub contul tau sau de sub un cont asociat familiei in Google sau Apple.
Al doilea pas e sa restrictionezi platile de pe acel cont, sa nu mai poata fi facute accidental. Spre exemplu, copiii mei pot cere sa faca plati, insa le cere parola contului de parinte.

Daca tin bine minte, poti alege sa blochezi platile pe factura Orange, insa nu rezolva problema de fond, iar situatia se poate repeta cu cardul asociat.