anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme Livebox 6

raucry
Junior entuziast

Dupa mai multe teste dar si uz normal cu "noul" echipament am ajuns la concluzia ca este cu mult mai slab de cat vechiul modem Huawei. Pe langa ca nu are bridge mode deci practic esti "oblicat" sa il folosesti (chiar si cu routerul conectat la el este oribil), latenta e de speriat cel putin pe upload (fara trafic undeva la 16ms este ok iar cand este trafic se duce peste 100ms in plus) iar viteza pe download undeori e 300 alte ori chiar mai putin (asta pe cablu), pe wifi e decent dar nu conform asteptarilor. Am vazut multe teste ca ar ajunge la 1600mbps dar la mine ajunge maxim la 600 daca stau relativ aproape de el si 200/300 cand stau pe canapea (pe wifi 6). Vreau sa stiu daca mai sunt persoane care au ONT-ul acestea si daca au aceleasi probleme cu el. Ulterior am vrut sa cer ONT-ul ZTE deoarece acela are bridge mode dar ei au spus ca daca echipamentul nu este defect sau vechi nu il vor schimba. Eu cred ca performanta slaba este un motiv pentru a cere un alt ONT dar asta ramane la decizia lor :/.

17 Răspunsuri 17

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu îl folosesc în modul bridge, dar la viteze este ok. Sigur, am și ZTE în altă locație și latența este mai scăzută la acesta decât la Livebox 6, dar își face treaba. Doar că la restart este un pic mai lent și își revine mai greu, dar la viteze parcă stă un pic mai bine.

Al meu este de 1,8 Gbps.

 

raucry
Junior entuziast

In poza pot vedea ca este mai normal pingul pe Download/Upload fata de rezultatele mele iar viteza lar este mai buna. Si eu am abonamentul de 1.8 gbps si nu prea ajunge nici macar la 1gbps...

raucry
Junior entuziast

Cel putin pe upload este absurda latenta iar asta este rezultatul la ora asta. Dimineata sau la pranz si uploadul este pe la 30ms sau 40ms in plus iar fara trafic se duce si in 20ms

raucry_0-1691076632506.png

 

Testează cu speedtest.net.

raucry
Junior entuziast

raucry
Junior entuziast

Te cred insa latenta in cazul meu a crescut cu aproape 50/60ms iar viteza este similara dar mai mica fata de un ONT Huawei pe care Orange nu il mai distribuie din cate am vazut. Nu stiu cum sta treaba cu ZTE deci nu stiu exact cum este latenta la acela dar din cate spui ar trebui sa fie normala fata de Livebox iar @OrangeAssistant sau un moderator ar trebui sa vina cu un raspuns si de preferat o solutie pentru latenta considerabila la Livebox. Daca te pot ruga sa faci un test pe Livebox-ul tau pe waveform.com sa aflam macar daca este o problema de la mine sau de la firmwareul lor ar ajuta mult 🙏. In parametrii normali la Download/Upload nu ar trebui sa adauge mai mult de +10ms.

Vio73
#StarMember

Ai dispozitive compatibile? Eu testez cu telefonul, am un Xiaomi 12 T pro. Laptopurile au placă gigabit, iar pe utp nu merge mai mult de 1 Gbps de la ei. Doar pe wifi poți depăși de 1 Gbps!

raucry
Junior entuziast

Eu stiu asta. Ma refeream ca pe calculator era la 980/940 tot timpul iar acum este si mai slab si are latenta mare. Am un iPhone 13 care supporta wifi 6 iar am facut acelasi test pe un samsung cu wifi 6 si am acelasi rezultat.

In ultimul test pe care lam facut acum a iesit 119/266 pingul pe samsung. Ce mai mare problema a mea este latenta in cazul asta.

Esti pe ORO sau OROC?

raucry
Junior entuziast

Eu am facut abonamentul pe Orange si nu am avut treaba cu telekom. Asta era inainte sa faca achizitia. Totusi cum pot verifica?

E vorba de fibră. Simplu. Dacă locuiești într-un oraș care a avut fibră până în 2020, ești pe fibra fostului T, iar dacă nu, ești pe fibra proprie în general. Fibra proprie are ping până în 7-8, iar cea a fostului T, mai mare.

Dacă vrei o variantă sigură, intră pe harta de acoperire servicii fixe și primele localităti din lista unui județ sunt pe fibra fostului T, iar cele pe fibra proprie sunt mai jos, de pe la începutul alfabetului:

https://www.orange.ro/verifica-acoperirea/ 

raucry
Junior entuziast

Locuiesc in Galati iar eu normal am un ping de 13-15ms. Prin 2021 prin martie parca tin minte ca am facut contractul. Normal daca eram pe fibra de la telekom, nu scria la speedtest Orange Romania Communications in loc de Orange Romania?

Dacă stai în Galați ( oraș) ești pe fibra fostului T. Dar poți să le faci o sesizare din secțiunea Contact și să le spui toate astea:

https://www.orange.ro/contact/

Sper să se rezolve cât mai repede!

raucry
Junior entuziast

Multumesc!