anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Portforwarding pe router Orange

TheSpecialist
Maestru
Acum 2 ani am încercat sa leg un DVR la routerul 4G Orange, să-i fac portforwarding pt a accesa de la distanta camerele de supraveghere. Rezolvasem problema Ip - ului dinamic ( i-am atribuit un domeniu de pe dyndns), setările erau corecte dar nu voia sa meargă deloc. După lungi tratative am reusit sa iau legătura cu un flăcău de la tehnic care m-a lămurit repede spunându-mi ca nu sunt deschise toate porturile și de aceea nu merge.
Acelasi echipament și aceeași metoda de portforwarding a funcționat perfect anterior, pe routerul de la UPC, iar după ce nu am reușit sa îl împac cu routerul de la Orange, am "tras" o linie de la Telekom și merge perfect pe routerul lor.
Intrebarea mea este: știe cineva, s-a mai schimbat ceva între timp? Sau a reusit cineva sa facă portforwarding pe router de Orange?
24 Răspunsuri 24

TheSpecialist
Maestru
Nu e adevărat. Eu am 2 routere Huawei de la Orange. Pe unul am resusit sa fac portforwarding fără probleme. Și asta fără costuri suplimentare.

andrei90
Începător
Salut, poti sa pui ceva screenshot-uri cum ai rezolvat? Eu am HG8247H. Daca-i contactez pe cei de la tehnic, imi ofera access la super admin?

FLo1
#StarMember
Dragilor specialisti, cineva a incercat dar cam palid sa explice problema portforwarding-ului. Indiferent cum il cheama pe furnizorul de internet, indiferent ca ai IP fix sau dinamic, majoritatea din ei nu te lasa sa faci setari de portforwarding pe "jucariile" lor, fie ele cu 4G sau fixe. Asadar utilizati ruterul furnizorului pentru conexiunea la reteaua externa si configurati un router intern (ca o retea interna) atat pentru port forwarding dar si pentru orice alte setari doriti, putand face chiar si management remote pe acel router (daca are functia). Daca setezi IP-ul furnizorului pe intrarea in routerul personal (PPPOE daca e cu user/parola, IP fix daca e furnizat de furnizorul de servicii, DHCP daca e variabil), si apoi iti declari in routerul propriu porturile utilizate si IP-urile interne alocate (preferabil IP-uri fixe la device-uri gen camereIP), restul e o joaca. Din intern accesezi cameraIP folosind adresa de IP alocata, dar din extern vei utiliza IP-ul extern si portul alocat. Pentru detalii pot reveni.

Ascary
Campion certificat
Merci Flo. Hai incerc si varianta asta. Daca ma poticnesc pe undeva vin cu o cafea caldă sa imi dai mai multe detalii deși dupa cum ai explicat e cam mura-n gură 🙂

FLo1
#StarMember
@Ascary: Te astept cu cafeaua. DIGI desi intra cu fibra in casa, router-ul lor nu permite setari de portforwarding, nici macar configurarea internetului prin PPPOE, deci oricum ai nevoie de un al doilea router. Telekom are ceva facilitati in plus pe router-ul lor, dar tot nu te lasa portforwarding pe routerul lor, deci ai nevoie de un al doilea. UPC-ul si Orange nu stiu daca permit configurarea / modificarea setarilor de portforwarding pe ruterele proprii, dar pentru aceasta s-a inventat un al doilea router, ca o subretea a retelei de baza. Ce si cum se configureaza sunt alte detalii.

Ascary
Campion certificat
Eu pentru un router Telekom vreau sa fac portul sa vad o camera si din extern nu numai din reteaua locala. Oricat am mesterit la router nu m-a lasat. Sa incerc solutia ta.Nu am insa deocamdata un alt router cu care sa fac asta. Crezi ca un alt router 4G m-ar ajuta? Am unul care zace prin sertar,il tine-am de rezerva in caz ca pica routerul actual de la Orange.

TheSpecialist
Maestru
@andrei90 o sa revin astăzi cu poze la setările pe care le-am făcut eu pe routerul meu. Nu ai nevoie de acces la super admin, routerul permite forwardare și asa. Eu personal m-am folosit și de un domain host pt ca ip-ul de la Orange e dinamic. Bineînțeles, exista întotdeauna varianta folosirii cloud-ului, dacă ai nevoie pt dvr, și dacă Dvr-ul e de generație mai noua. @Flo_1, routerul fix de la Orange permite portforwarding, eu asa am acum și nu am avut nevoie de al 2-lea router. Înainte am avut pe Telekom, deci sigur merge pe routerele lor, iar înainte de asta am avut ani de zile la UPC portforwarding fără probleme. De fiecare data m-am folosit de un domain host pt a rezolva problema ip-ului dinamic, asta ca să nu plătesc nimic în plus.

FLo1
#StarMember
@Ascary: routerul nu conteaza daca e 4G sau nu. Oricum intrarea o faci pe WAN. Nu cred ca ai probleme la configurare. @The Special List: In Telekom din lipsa de portforwarding activ pe routerul lor am configurat intial UN SINGUR DEVICE folosind DMZ. Dar de ce sa te complici cand pentru un al doilea router investesti 30-40 lei si faci orice setari doresti.

TheSpecialist
Maestru
@andrei90 am atașat poze cu setările mele. Prima data la "WAN Information trebuie sa verifici dacă sunt active setările de acolo, dacă nu suni la Orange și le spui sa îți seteze routerul astfel încât sa fie active. Apoi mergi la Forward Rules - > Port Mapping Configuration și introduci câteva date. Ai grija ip routerului și al dispozitivului pt care faci forwardarea sa fie în același range. Eu am introdus datele Dvr-ului, detalii despre domeniul folosit. Ulterior mergi la Network Application - > DDNS Configuration pt a introduce datele despre serviciul de hosting. Succes!

TheSpecialist
Maestru
@Flo_1, eu nu m-am complicat deloc cu routerul de la Telekom. Am făcut tot ce am vrut cu el. Mai complicat mi se pare sa mai ai încă un router. De ce sa stau cu 2 routere grămadă când pot cu unul singur?