anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

123
Începător
Oamenii o sa devina roboti...fara sentimente

Mihai_21
Începător
Foarte buna este si benefica tehnologia in ziua de azi.

Sabados1986
Începător
Adolescenții de azi trăiesc într-o lume „mereu conectată”. Ei folosesc internetul pentru a-și face temele, pentru a trimite documente prin Google Docs, pentru a se conecta pe Snapchat cu prietenii, ascultă muzică prin Spotify, urmăresc seriale pe Netflix în loc de televiziune și defilează pe Instagram. Chiar și cererile de înscriere la unele facultăți sunt depuse online.

zarafoaia
Începător
Tehnologia digitală va avea un impact major asupra profesiilor, prin faptul ca se va realiza o strânsă legătură complementara,adica evoluția la cele mai înalte standarde va fi asigurată de cei doi factori.

Binku
Începător
Tehnologia digitala va influenta orice ramura a oricarei industrii existente si va creea si industrii noi, insa in timp diferit fiecare. Daca e sa vorbim de industrii deja existente, ne putem imagina ca automatizarea va avea un impact din ce in ce mai consistent in aproape orice domeniu, de la automotive si transporturi, la administratie publica si finance. De obicei procese birocratice se pot automatiza cel mai usor, dar asta nu inseamna ca restul proceselor nu se pot automatiza. Iar ca sa dau niste exemple, in administratia publica, colectarea de taxe si impozite deja se poate face online, dar tot la fel de bine se vor putea face si toate celelalte procese, cum ar fi obtinerea de informatii necesare sau depunerea de declaratii fiscale. In domeniul transporturi, transportul de marfuri ar putea fi realizat cu self driving trucks, transportul aeronautic la fel ar putea fi realizat cu self driving airplanes. In servicii, front desk officer-ul sau persoana de la receptie ar putea fi inlocuit cu un "user interface" thingy care sa-ti dea toate informatiile necesare sau sa te ajute sa procesezi anumite cereri, solicitari, etc.

Alexandru_F
Începător
Tehnologia va fi parte integranta a vietii de zi cu zi si din pacate/ fericire o sa fim dependenti de tehnologie, care va aduce tot mai multe inovatii dar cu ce cost? Unele costuri am inceput sa le platim deja: reducere socializarii face-to-face, copiii dependenti de tehnologie sunt pierduti in absenta acesteia( gadgeturi), expunerea vietii private la atacuri cibernetice etc. Dar acesta este viitorul...tehnologia...ideea este sa gasim un echilibru intre tehnologie si restul aspectelor vietii...

cristivaluta
Începător
Economia digitală este considerată a fi a patra revoluție industrială, caracterizată prin capacitatea de a transforma economii, locuri de muncă și chiar societatea în ansamblu, prin introducerea de noi tehnologii și procese. Este de așteptat ca economia digitală să contribuie la egalizarea socială și economică. În același timp, tehnologia va contribui la creșterea accesului la educație, locuri de muncă și finanțare, chiar dacă, pe termen scurt, ar putea conduce la reducerea locurilor de muncă cu activitate repetitivă și fără valoare adăugată din aproape toate sectoarele economice, fie ca vorbim de industrie, agricultură sau servicii. În România, estimăm că aproximativ 60% din locurile de muncă existente ar putea fi afectate de economia digitală: cauzele principale sunt dezvoltarea conceptului de e-guvernare, robotizarea și automatizarea în sectoarele industriale și transferul serviciilor din zona tradițională către zona digitală. Dacă revoluțiile industriale precedente au produs schimbări pe durata mai multor generații, economia digitală produce efecte semnificative pe durate mult mai reduse.

Adelai
Începător
Tehnologia digitală face parte din viata noastra ,esențială chiar.Fara tehnologie nu e progres .

Vrajitoarea
Cunoscător
Tehnologia a influentat si a redefinit deja o parte din joburi si e foarte clar ca vor mai aparea si altele noi. Deja exista roboti care au luat locul oamenilor in fabrici, depozite, puncte de vanzare, banci etc. Pana nu cu mult timp in urma puteai avea de exemplu o problema cu biletele de autobuz, nu erau puncte de vanzare a biletelor in fiecare statie, nu puteai cumpara nici de la sofer si daca nu erai precaut sa ai un capat de bilet, ori mergeai ilegal, ori pe jos pana la prima statie, nu prea aveai variante, dar acum se pot achizitiona direct din mijloacele de transport in comun cu cardul contactless, prin SMS, aplicatie pe telefon, sunt puncte de vanzare a biletelor automate etc. In acelasi timp intotdeauna mi se parea ca nu e normal ca cineva sa stea in acele gherete de 1mx1m o zi intreaga sa vanda bilete. Un alt exemplu sunt bancile care au inceput incet incet sa renunte la ghiseele fizice, au introdus taxe mai mari pentru incasarile la ghiseu ca sa descurajeze utilizarea lor, au introdus automate de plata, iar mai nou totul se duce spre aplicatiile de pe telefoanele mobile. Stiu ca acum nu sunt targuri si evenimente sau sunt, dar prea putine fata de cum erau, dar aici ar fi un alt exemplu pentru micii artizani, care au deja case de marcat portabile, iar unii au si POS, dar eu cred ca in viitor s-ar putea sa se ajunga la emiterea bonurilor fiscale direct dintr-o aplicatie, la fel si plata direct pe mobil, fara alte aparate. Apoi depozitele de marfa, fie ca vorbim de zone de frig, unde era destul de grea manevrarea marfii de catre oameni, avand in vedere temperaturile foarte scauzte, fie ca vorbim de logistica si vanzari online, unde pe baza codurilor de bare robotii pot alege marfurile si realiza coletele pentru clientul final, le pot descarca si depozita automat in zonele recomandate etc. Momentan exista astfel de solutii, dar in viitor vor fi utilizate la scara larga. Apoi taximetrele, momentan s-a trecut de la dispeceratele clasice la aplicatiile de pe telefon, mai stiti cum sunai mai demult si asteptai pana ii anunta pe toti prin statie si unul binevoia sa raspunda si sa preia comanda ... oare cat va mai dura pana vom trece la unele fara sofer? Apoi imprimantele 3 D deja sunt utilizate din ce in ce mai des, dar am vazut ca idee pentru viitor sa se dezvolte case utilizand ceva in genul imprimantelor 3D, bineinteles, la scara mare. Cum ar fi sa te intalnesti cu arhitectul, iar dupa ce realizeaza si iti prezinta in realitatea virtuala proiectul realizat, sa il incarce pe niste roboti care sa construiasca exact cum ti-ai dorit casa visata, sau poate mobilierul pentru casa. Sau un alt exemplu ar fi cei din call center, deja sunt multe aplicatii care preiau si raspund partial la mesaje si rezolva o parte din probleme, fara implicarea operatorilor umani. Azi multe par utopii, dar unii lucreaza deja la realizarea unor astfel de tehnologii, iar timpul va fi cel care ne va arata exact ce profesii vor rezista asa cum le stim, care se vor transforma sau ce va aparea nou.

GeorgianaStefan
Începător
Tehnologia digitala va influenta foarte mult profesiile viitorului.. Mai ales acum în perioada pandemiei care nu se va termina curând.. Ținând cont ca toți copii sunt dependenți de telefon și internet în perioada asta.. Cunosc copii care nu au avut acces asa cum trebuie la internet iar acum sunt corigenți la anumite materii. Dacă nu ar fi tehnologia nici noi nu am exista. Din punctul meu de vedere ce.i care dau la medicina au fost ce-i mai afectați pe ei nu prea ia ajutat tehnologia. Practica nu se face online, într-un fel și lor le este de folos tehnologia. În ziua de astăzi am devenit dependenți de tehnologie, ne ajuta din toate punctele de vedere. Tehnologia ne-a fost de folos în trecut, ne este și în prezent și ne va fi de folos foarte mult și in viitor.

Sorinelsvs22
Începător
Inteligenta digitala o sa fie parte integranta în recrutarea de noi resurse umane, iar platformele online, chat room-urile vor fi vitale în comunicarea cu clienții, furnizorii și intern.

20050518k
Începător
Odată cu performanțele digitale s-au realizat multe performanțe în multe profesii dar s-au distrus și multe, oamenii au încep să trăiască doar în acest mediu digital. Uitând ce înseamnă adevăratele bucurii ale vieții, prieteni lor sunt aproape toți virtuali și primul lucru pe care îl fac când se trezesc e să verifice ce scriu siturile de socializare. Vom deveni fără să ne dăm seama niște legume,dependeni de tehnologie.

iogaen
Începător
Deja s-a vazut ca tehnologia digitala este de mare ajutor in situatii de criza: scoala on-line, lucrul de acasa. Deasemenea deja multe dintre facilitati sunt deja implementate in domenii care au legatura directa cu domeniul digital si ofera oportunitati pe care lipsa tehnoligiilor digitale nu le poate oferi; Exemple ar putea fi in monitorizari prin soft-uri specializate fara nevoia de prezenta fizica, creearea de platforme pentru diverse lucruri precum shopping online, achitari facturi, de ce nu, vot on-line, relatii dintre clienti si distribuitori de servicii/bunuri foarte facile, in timp real, etc. Diverse domenii pot fi afectate in mod direct si pozitiv si au fost deja mediatizate, domenii precum: IT, consultanta, vanzari, educatie, gaming, social media, stiri, turism, sport, etc; chiar si activitati care, desi necesita prezenta fizica a celor care lucreaza, pot avea beneficii de pe urma digitalizarii: agricultura, industrie, productie diverse, arta, etc. Digitalizarea va fi esentiala in dezvoltarea tuturor activitatilor si relatiilor interumane in viitor. Deasemnea probabil se vor creea noi domenii de activitate pentru mentenanta si crearea de de noi solutii pentru diverse activitati dependente de digitalizare. Exprimare cam greoaie, dar cred ca se intelege. Multumesc.

kruella
Începător
Intr o lume atat de complicata in care traim, tehnologia cred ca influenteaza benefic viitorul omeniri

Selenita
Începător
Va exista mai puțină interacțiune față în față, inactivitate crescută, abilitați slabe de comunicare în viața reală și o neîncredere generală între oameni.