Întrebare cu răspuns(uri)

Pot trece de la sim fizic la esim dacă am cartela prepay de 4 ani?

Pot trece de la sim fizic la esim dacă am cartela prepay de 4 ani? Am renunțat la abonament și doresc sa păstrez numărul și as dori sa știu dacă se poate face esim.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut!
eSIM-ul este disponibil momentan doar pentru abonamentele Orange. 
Un client PrePay poate beneficia de e-SIM doar in situatia in care este abonat si are eSIM, iar ulterior solicita inchiderea abonamentului cu pastrarea numarului pe cartela PrePay. In aceasta situatie se va pastra si eSIM-ul.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (2)

67%

2 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

67% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Daca intentionezi sa mergi in continuare pe prepay, nu se poate..
Eu stiu doar de abonament sau de yoxo, prepay inca nu, ai informatia oficiala in captura atasata..
"Momentan, tehnologia eSIM este disponibilă doar pentru abonamente."
Nu conteaza ca este de 4 ani cartela, ci planul tarifar, iar yoxo este vazut mai degraba ca un abonament.

Ai un topic mai vechi aici, din care inteleg ca prepay mai are de asteptat, dar, poti trece la yoxo, pentru e-sim.. https://comunitate.orange.ro/questions/2165949-esim-prepay

Daca te hotarasti ca ti-e ok varianta, gasesti mai multe info in link-urile acestea..
https://www.orange.ro/servicii/esim/#detalii
https://www.yoxo.ro/help/cum-pot-sa-trec-un-numr-prepay-l...
https://www.orange.ro/help/cum-pot-solicita-trecerea-la-e...

Salut! In pagina dedicata apare următorul text:
Dacă ai un telefon compatibil și vrei să treci de la o cartelă obișnuită la eSIM, poți face acest lucru direct din contul tău My Orange, din secțiunea ”Servicii SIM”. Abonamentul pentru care vrei să faci trecerea la eSIM trebui să fie pe persoană fizică, iar cartela curentă trebuie să fie activă.
Acolo exista termenul abonament, deci nu cred că poți activa esim pentru prepay.
Sursa: https://www.orange.ro/help/cum-pot-solicita-trecerea-la-e...

Salut!
eSIM-ul este disponibil momentan doar pentru abonamentele Orange. 
Un client PrePay poate beneficia de e-SIM doar in situatia in care este abonat si are eSIM, iar ulterior solicita inchiderea abonamentului cu pastrarea numarului pe cartela PrePay. In aceasta situatie se va pastra si eSIM-ul.

E vreo diferenta intre un potential prepaid cu eSIM (subliniez potential; stiu ca momentan nu se poate) si un abonat care a renuntat la abonament si isi pastreaza eSIM-ul de acolo? De ce intr-un caz se poate eSIM pe prepaid iar in celalalt nu?

Pentru ca eu din asta inteleg ca toata chestia asta cu eSIM-ul nu e altceva decat o alta strategie de marketing si de promovare a abonamentelor. Nu e vreun impediment tehnic pentru care un client nu ar putea sa aiba eSIM pe prepaid. Si nu stiu cum vi se pare voua, dar stiti aplicatiile alea care incearca sa te convinga sa te subscrii ca sa activezi o functie care ar trebui sa fie activa by default? Cam asa e si treaba asta. Nu e niciun motiv pentru care nu s-ar putea aduce eSIM pe prepaid. Doar dorinta de abonati. Daca ma insel, sunt deschis si dornic sa inteleg mai multe despre cum functioneaza unele dintre serviciile Orange. :)

@arsradu, eu înțeleg ca exista portita asta, despre care nu am văzut sa scrie pe undeva, ca să nu-i ia jucăria clientului din mana.. daca a pus mana pe ea.. :)
Conform răspunsului, ma gândesc ca ar trebui sa fie valabil și pentru yoxo.. renunță clientul la yoxo și trece pe prepay, ar trebui sa poată folosi in continuare esim..

Da, e un workaround. Asa e. Si mi se pare firesc, ca sa fiu sincer. La fel de firesc cum mi s-ar parea ca orice client prepaid sa-si poata activa eSIM, cu atat mai mult cu cat, prin natura lui, nu necesita costuri (prea mari, sau deloc) de productie. In sensul ca nu e nevoie de un SIM fizic care sa fie facut intr-o fabrica sau ceva. Deci, cu atat mai mult, ma gandesc ca ar trebui sa fie mai ieftin pentru firma, si mai usor pentru oricine sa aiba acces la un eSIM. Cu toate astea, e limitat doar la abonati. Pentru ca...motive.

Imi si imaginez o conversatie intre un client si un reprezentant intr-un Orange Shop:
Clientul: de ce as vrea sa-mi fac abonament la dvs?
Rep: pentru ca nu trebuie sa faceti reincarcari lunare si pentru ca eSIM. :))

Exagerez un pic, evident. Sunt si alte motive pentru care cineva ar putea sa vrea sa-si faca abonament, si evident ca depinde de ce considera fiecare important pentru el. Dar zic asa...sa pui eSIM-ul pe post de criteriu de diferentiere si motiv in favoarea abonamentului... Adica...nu stiu. Serios...? :))

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!