Întrebare fară răspuns

Sondaj Telekom Romania: peste 40% dintre români utilizează telefonul mobil pentru o perioadă de cel puțin doi ani

În România există peste 26 milioane de conexiuni mobile, 135.6% raportat la populația țării, iar 97% dintre români utilizează un smartphone, potrivit raportului Hootsuite: DIGITAL 2021 https://datareportal.com/reports/digital-2021-romania despre situația mediului digital la nivel global, dar și aplicat pe fiecare țară în parte.

 

Telekom Romania a derulat un sondaj online, anonim, în perioada 10-11 martie 2021, la care participarea a fost deschisă oricărui vizitator al website-ului http://www.telekom.ro, fără nicio cerinţă de identificare a persoanei, locaţiei, vârstei sau oricărui alt indicator demografic, care să ofere o indicaţie de eşantion reprezentativ.

 

Conform acestui sondaj la care au participat 9905 respondenți, brandurile de telefoane mobile cele mai utilizate la noi in tara sunt:

  • Samsung cu un procent de 58,5% din totalul voturilor exprimate;
  • Huawei cu un procent de 20,9% din totalul voturilor exprimate;
  • Apple cu un procent de 9,7% din totalul voturilor exprimate;
  • Xiaomi cu un procent de 4,2% din totalul voturilor exprimate;

 

La categoria „Alte branduri de telefoane utilizate”, care a înregistrat un procent de 6,7%, participantii au indicat Nokia, Motorola, Oppo, HTC, LG, Allview, Asus, iHunt, Sony, Alcatel, Lenovo.

 

Când vine vorba de perioada de utilizare a dispozitivelor mobile, peste 40% dintre respondenți au precizat că dețin actualul telefon de doi ani sau mai mult. Frecvența cu care apar noi modele de telefoane, atractivitatea noilor funcționalități, dar și ofertele producătorilor și operatorilor ar putea fi principalii factori care stau la baza deciziei de a achiziționa un nou dispozitiv.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/sondaj-telekom-romania-p...

 

Personal utilizez Huawei si nu-mi schimb telefonul chiar la 2 ani, ca dovada ca actualul meu Huawei se afla in posesie din anul 2018 si inca se tine bine.

 

Probabil va mai duce pana in momentul in care o sa am 5G in localitate (posibil toamna acestui an), pentru ca tot atunci intetionez sa-l si schimb, cel mai probabil cu un BlackBerry 5G https://comunitate.orange.ro/questions/2428539-blackberry-lansa-telefon-5g

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Si eu imi doresc un BB, dar, cine stie cand.. nu ma inghesui sa am telefon 5G si, momentan am tot ce-mi trebuie pe S10.. sper sa nu mai faca figuri.
Cele 2 A3 2017 inca sunt functionale si au 3 si 4 ani (de la achizitie), nu mai tine prea mult bateria la cel de 4 ani, dar, la ce mai tine in ziua de azi..

FaraUnID chestia cu 5G la tine in zona (Piatra Neamt daca tin eu minte :) ) mi se pare hilara tinand cont de problemele pe care le ai cu 4g-3g-2g ( ai avut un topic despre semnalul slab la care am subscris si eu si am "tipat" si eu in scris dar degeaba)

mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

deci nu pot sa nu zic "like" la comentariul tau :)

mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

FaraUnID, tu esti cu BlackBerry cum eram eu cu Nokia. :) Mi-au placut la nebunie telefoanele lor. Mare parte dintre telefoanele pe care le-am avut in trecut au fost Nokia (seria 40 initial, ulterior Symbian S60). Asta pana cand i-au cumparat cei de la Microsoft. Ma bucur de revenirea lor pe piata, dar inca n-am vazut un telefon care sa ma dea pe spate. Asa ca...mai astept. :)

Personal nici eu nu schimb telefoanele prea des. Mai ales iPhone-urile. E adevarat ca suportul pentru iPhone-uri e mult mai indelungat decat cel pentru Android, si isi pastreaza fluiditatea softului o perioada mai lunga de timp. Dar si pentru Android, atata timp cat telefonul se misca ok, nu pot sa zic ca imi lipseste un upgrade.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Și eu aștept BlackBerry, am folosit BlackBerry Clasic de care am fost foarte mulțumit de el, acu sper să se lanseze Key3 și cu Volte și Vo-wifi activ.

De regulă, folosesc un telefon pe o perioadă de până la doi ani sai chiar mai puțin. Depinde de cum este telefonul pe care îl utilizez și de cât de repede văd ceva mai atractiv!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!