Întrebare fară răspuns

De ce nu ofera Orange Money imprumut celor care lucreaza la institutiile de Stat?

Buna seara! Am observat o "ciudatenie", la Orange ca nu poti sa iti faci un imprumut daca lucrezi in MAI, MAN, sau alte institutii care nu isi declara veniturile la ANAF. Adeverinta de venit de la locul de munca nu ar putea tine locul declaratiei de la ANAF, completat corespunzator si stampilat?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut, Szabolcs. Nu se poate doar pe bază de adeverință. În acest moment, nu există posibilitatea acordării de credite clienților persoane fizice care nu se regăsesc raportate în baza de date ANAF.
Aici ai mai multe detalii privind criteriile de acordare: https://www.orange.ro/help/ce-condiii-trebuie-s-ndeplines....

Am inteles, am citit regulamentul Orange Money, dar este un pic ciudat, fiecare institutie cu politica ei. Am intrebat in comunitate pentru ca in grupul de prieteni despre asta am vorbit toata seara, ca de ce nu da Orange bani la anumiti bugetari, stiind ca salariile sunt decente, un loc de munca sigur, deci daca are clientul bunavointa nu ramane Orange cu o teapa. Pana la urma sa meara si bugetarii sa si mai puna osul la treaba:))!

Eu consider că fiecare instituție își are propriul stil de organizare și funcționare și este la latitudinea lor să acorde sau nu credite. Poate pe viitor îți vor lărgi paleta de servicii și atunci vor include și aceste categorii! Oricum, există destule alternative pentru cei care lucrează în instituțiile amintite și nu cred că sunt probleme să-și rezolve problemele de acest fel din alte surse.

Este un regulament care are la bază condiții și norme aprobate de către BNR. În trecut, probabil, mulți au mai venit cu adeverințe false, și atunci s-a optat pe verificarea, în timp real, baza de date de la Anaf.

Nici STAT-ul nu este echitabil cu toate paturile (clasele) sociale, desi ar trebui el sa fie primul in a fi exemplu. Cu atat mai mult, un privat are libertatea (nu obligatia) sa-si stabileasca propriile regului, nu sa i se impuna reguli si criterii de oferire ale unor servicii.
@Szabolcs: Regula de baza, indiferent de domeniu si context: Cand nu poti schimba ceva si vrei sa se intample altfel, ramane ca alternativa sa schimbi ceva la tine. Altfel situatia va ramane in continuare neschimbata. Revino pe topic daca ai gasit in cazul tau o solutie pentru a accesa un credit.

Buna ziua! Nu pe mine personal ma interesat imprumutul, iar cu politica fiecarei institutii private sau de Stat sunt de acord. Alternative exista pentru oricine. Multumesc de raspunsuri!

Deseori bugetarii au salarii si conditii mai bune fata de angajatii marilor corporatii. Nu cred ca e problema in bani, ci in procedura. Nu poti sa le ai pe toate in viata, cum ar fi crezut-o unii bugetari.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!