Întrebare fară răspuns

5G în București pe DSS1?

De vreo 2 zile, acoperirea 5G pe orașul București a devenit 100%, acest lucru pare a avea legătură directă cu semnal 5G prin DSS1, în banda B1 de 2100 MHz sau DSS în banda B3 de 1800 MHz. Având în vedere că au fost oprite 2 purtătoare (Carrier 2 și 3) pe 3G în Banda 1 (2100 MHz), activat 3G pe B8 (900 MHz) și reducerea vitezei de la 42,4 Mbs la 21,2 Mbs (real 18-19 Mbs), se poate trage concluzia că 5G a fost implementat și în N1 (banda B1). Întrebare pentru tehnicul Orange, în ce bandă s-a mai făcut activarea 5G, după ce în toamnă a fost lansat în N78 (3,4-3,8 GHz)?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Foarte bine că se extind și în banda asta. Îi aștept și în Pitești! Probabil că experimentează noi oportunități pe care le au la îndemână prin intermediul spectrului disponibil la acest moment. Din păcate, doar 10 Mhz lățime de bandă nu va însemna foarte mult, dar e un început interesant. E interesant și faptul că încep să migreze o parte din spectrul 3g ( aflat în 2100 Mhz) spre 5g.

Eu inca ii astept sa rezolve problemele punctuale de semnal si retea. Pentru ca mai putin ma doare de 5G atat timp cat 2/3/4G nu sunt puse la punct in sensul de "surprize zero". Si oricum, atat timp cat nu ma grabesc spre achizitia unui terminal cu 5G... e ca un abonament de gigabit cand LAN-ul meu e limitat de placa la 100MBps (ca scenariu). :)

Mi-ar plăcea sa se întâmple lucrurile la fel de repede și pentru un semnal mai bun în toata tara.. cum a fost 5G in Bucuresti..

Poate în viitorul apropiat, după terminarea licitațiilor pentru cumpărarea licențelor 5G, Orange va crea un fel de program de testare a acoperirii 5G pentru abonații aflați în orașele unde există această acoperire, oferind provizoriu un smartphone & abonament compatibil 5G. #justsaying :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!