Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Raport Google modul în care s-a schimbat stilul de viata al romanilor in contextul COVID-19

Google a colectat date de la aplicațiile instalate pe dispozitivele utilizatorilor pentru studiul despre mobilitatea populației în timpul pandemiei de coronavirus. Rapoartele sunt împărţite pe ţări şi pe unităţi administrative, în cazul României, pe judeţe. Analiza în cazul românilor se referă la perioada 16 februarie – 29 martie. Media obţinută este comparată cu cu cea înregistrată în perioada 3 ianuarie - 6 februarie 2020.

 

Studiul arată că românii şi-au redus în medie cu 81% ieşirile în scop recreativ precum frecventarea restaurantelor, cafenelelor și a mall-urilor. Indicele se referă şi la cumpărăturile care nu sunt esențiale cum ar fi hainele sau cărţile. A scăzut și mersul la magazine alimentare, la piaţă şi la farmacii cu 53%. În ceea ce privește timpul petrecut în parcuri și pieţe publice, s-a înregistrat o scădere de 60%.

 

A scăzut, de asemenea, cu 72% prezența românilor în staţiile de transport în comun. Mersul la locul de muncă a scăzut cu numai 39% și a crescut cu 15% timpul petrecut în case.

 

Locuitorii din Bucureşti, Braşov, Cluj, Covasna şi Suceava au ieșit cel mai rar în mall-uri, parcuri și muzee. În toate cele 5 judeţe, s-au redus cu 85 % ieşirile în scop recreativ.

 

Ardelenii au fost cei mai disciplinaţi la acest capitol. În majoritatea judeţelor transilvănene s-au observat scăderi cu peste 80%: Alba (83%), Braşov (85%), Cluj (85%), Covasna (85%), Sibiu (83%). Şi în Moldova au existat scăderi importante la acest indice: Suceava (85%), Iaşi (82%), Vrancea (81%), Bacău (80%), Galaţi (80%).

 

Locuitorii din Teleorman au avut în această perioadă cele mai multe vizite în magazine și cumpărături neesențiale. Ieșirile care nu sunt strict necesare au scăzut cu doar 56%. Și Ialomița se află în topul judeţelor nedisciplinate, cu scăderi de 62% a ieşirilor recreaţionale respectiv cu 47% a ieşirilor în parcuri. În Giurgiu s-a înregistrat o reducere de 63% a ieșirilor recreaţionale şi de 37% a ieşirilor în parcuri şi pieţe publice.

 

Sursa - https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/raport-google-judetele-in-care-romanii-si-au-redus-cel-mai-mult-deplasarile-si-unde-au-fost-respectate-cel-mai-putin-restrictiile-1287422

 

Mai traieste cineva cu senzatia ca este anonim pe internet si ca aplicatiile din telefon sunt usa de biserica?

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Urate vremuri mai traim. Inainte eram fericiti, dar nu stiam asta :)
Oare de unde au aceste informatii? Ma refer la iesirile in parc de exemplu...

Au auzit și eu știrea la radio... Oricum, poți să nu ai locația activa, ei tot știu unde ești. Știu că în Cluj se cam respecta prevederile, prin centru nu prea sunt oameni după masa, doar dimineața la cumpărături mai sunt, și cei care vin și pleacă de la lucru

@svetalex Geolocatie prin intermediul produselor si servciilor Google: Maps, Youtube, Chrome, Google Play. Plus ca Android-ul in sine cu toate procesele aferente este un produs Google. Indiferent daca ai sau nu locatia activa din telefon, in fundal Android-ul comunica cu serverele Google, ca altfel nu ai avea cum sa primesti update-uri.

Eu am mai spus-o pe aici..... Mai in gluma, mai in serios, Google stie mult mai multe lucruri despre tine, decat stii tu!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

La mine la țară trec multe...minorități cu căruțele pe strada. Sunt cate 3-4 in căruțe, si nu are nimeni grija lor. Fii sigur că ei nu sunt monitorizați :))) Daca ar fi asa, altfel ar sta raportul de forțe prin județe.

Era mai mult decat evident ca aceste aplicatii sunt departe de a fi usa de biserica. Eu as fi curioasa daca google o sa ne spuna ce au cautat romanii pe internet in aceasta perioada. Din ce vad eu pe diverse retele sociale sau chiar si in grupuri de whatsapp, cred ca aceasta pandemie va aduce pe piata muncii, un numar foarte mare de cofetari - bucatari, patiseri, etc :))

Google știe cam tot... El e Big Brother acum... Azi nu am avut locația activată deloc, am mers in alta localitate și îmi arăta locația exactă pe telefon. Oare de ce nu mă miră? :)

Din păcate, așa este. Google urmărește cam toată activitatea noastră online, știind cu precizie cam pe unde umbli, ce accesezi, etc.

Măcar să folosim această tehnologie util... să nu uităm că au murit oameni pentru că nu au fost găsiți la timp (cazul Caracal sau cel al avionului cu medici prăbușit în munți acum câțiva ani). Oare în acele cazuri de ce nu a fost folosită tehnologia aceasta?

@Cathy Drojdia si Mastile de Fata (evident ca vorbim de mastile de protectie si nu de cele cosmetice) sunt cei mai cautati termeni pe Google in momentul de fata.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

FaraUnID :)))))ai mare dreptate dar as mai adauga...cum se face paine, cum sa faci masti din cearceaf?, gogosi fara drojdie si tot asa

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!