Întrebare fară răspuns

Care sunt avantajele si dezavantajele retelei 5G?

Sunt curios daca cineva stie daca si care sunt dezavantaje ale retelei 5G...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Există un risc de iradiere și acum, la cele actuale. Dar e valabil și pentru alte electronice de prin casă! Așa nu mai facem nimic, că suntem oricum în pericol! Părerea mea este că, dacă se implementează în benzile joase (nu s-a anunțat nimic de 26 Ghz), nu este niciun pericol în plus față de ce există la rețele actuale.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Cred că dacă vor fi probleme in ceea ce privește sănătatea oamenilor se vor găsi soluții că să îndepărteze aceste riscuri. Nimeni nu vrea sa se îmbolnăvească oricate avantaje ar prezenta aceasta tehnologie. Eu continui sa cred că partea cu iradierea este doar o speculație.

Cel mai important avantaj a tehnologiei 5G este viteza incredibila de acces la internet . 4G ofera o viteza maxima, de 1 Gbps, in timp ce 5G va putea oferi o viteza de transfer de pana la 10 Gbps.
O alta caracteristica a retelelor 5G este aceea de a permite conectarea unui numar mult mai mare de dispozitive.
Un dezavantaj al acestei tehnologii este faptul ca va dauna grav sanatatii noastre. Radiatiile de orice natura, afecteaza grav si iremediabil sanatatea noastra. Poate nu suntem constienti si nu vedem cauzele pe loc, dar cu timpul le vom resimti.
De exemplu dr. Jerry Phillips, profesor de chimie si biochimie la Universitatea din Colorado, a transmis urmatoarele:
"Sunt foarte îngrijorat ca infrastructura necesara impune un sistem de radiatii wireless extrem de apropiat de casele noastre, care va emite nonstop. Frecventele radio de la radiatiile wireless actuale au fost clasificate de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept un carcinogen posibil (tip 2B), iar teste pentru frecvente mult mai ridicate nici macar nu au fost facute”.

Avantaje :
1.Este foarte rapida reteaua, are viteza inalta
Dezavantaje :
1.functioneaza pe frecvente scurte
2.Sunt necesare multe amplificatoare la distanta mica unul de altul
3.Scumpa tehonolgia
4.Trebuie sa fie implementate la distante scurte

Treaba este foarte simpla si se aplica oricarei tehnologii prin unde radio:

  • tehnologia 5G va aduce capacitate mai mare in backbone si pe partea de radio catre utilizatorii finali, drept urmare vitezele medii de acces vor creste
  • acoperirea va fi mai restransa datorita frecventelor mai ridicate, astfel ca investitia operatorilor in site-uri 5G va fi si ea mai mare, fiind nevoie de densitate
  • la fel ca orice tehnologie bazata pe unde radio este afectata si de congestia pe partea RF, asa functioneaza orice tehnologie si nu putem depasi fizica
  • latentele vor fi reduse, dar nu cum promit reclamele, intrucat variaza in functie de incarcarea fiecarui site, a traficului si a backbone-ului din spate
  • la un moment dat se va aglomera si aceasta, iar ca urmare vor mai scadea vitezele medii

Ca nota de final eu zic sa ne bucuram de ceea ce avem acum, pana la 5G-ul SA (standalone) mai este. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
2
799 / 2000
puncte
Custom field 2

@Tom, una e ceea ce se speculează in presa... Nu e nimic concret inca, ci doar din anumite teste. Nu cred că vom fi iradiati, pentru că ar fi un genocid, fie că am avea 5G pe telefon, fie că nu. Sunt niste lucruri la care se lucrează încă.

@teacher Pai tocmai asta e ca nu e un genocid imediat, ci in timp. Te imbolnavesti lent si sigur. Nu-i destul ca avem alimente modificate genetic, 4g-ul si wi-fi peste tot. Iar testele privind tehnologia 5G e cat se poate de nociva sunt serioase. De ce nu se publica in masa testele astea? S-a intrebat cineva? Industria farmaceutica trebuie sa bubuie de bani, astfel un om sanatos nu-i bun ci unul mereu bolnav de ceva, orice. Bruxelles a interzis 5G! Oare sunt prosti aia?!

Ce s-a lansat acum, este în benzile 20 ( 800 Mhz) și N 78 (3400-3800), de ci nu este nociv. Practic, banda 20 este utilizată pe scară largă în rural și micul urban pentru 4g și acum. Sigur, așa totul este nociv, inclusiv telefonul mobil.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!