Întrebare fară răspuns

Update la sistemul de operare Pie

Când se face update cu android Pie la un Samsung S8 +.

Răspunsuri

Probabil luna aceasta, încă nu l-au terminat de testat, de obicei actualizarea SO la telefoanele cumpărate prin operator de telefonie au o întârziere medie de 6 luni.

https://www.ilovesamsung.ro/stiri/galaxy-s8-android-pie-pe-multe-piete/amp/

Încearcă actualizare prin cablu de date, reset la setările din fabrica și update OTA. Ce CSC ai la telefon, ROM, ORO, COA sau alta tara, ca la noi se aduc și de pe piața asiatică/africană telefoane.

Note 9 cumpărat de la Orange a primit updatele de acum câteva luni. La operatorul de telefonie mobilă updateul se face in funcție de model. Ultimele ieșite pe piata au întâietate. S8 va primi probabil prin septembrie. Tabletele in octombrie.

Oricum nu prea cred că este o îmbunătățire cu acest Upgrade. Cunosc multi posesori de Note 9 care s-au întors la Oreo. Bateria se descarcă mai repede și unele setări au dispărut. După ultimul update de Pie din iunie parca s-ar mai stabilizat OS-ul. Personal n-am sesizat diferente majore. Poate doar cele de securitate

Personal, nu aștept cu nerăbdare update-urile la SO de pe Android. În ultimii ani am observat ca dacă stai sa pui în balanta "+" - urile și "-" - urile, nu prea ieși cu mult în câștig. De multe ori, introduc câte o chestie noua în meniu la telefoanele care sunt mai vechi de 1 an, care culmea nu le mai găsești dacă achiziționezi ultimul model de telefon, având aceeași versiune de Android. Din fericire nu am observat o încetinire ( știu ca pe la iPhone era problema asta) dar la nivel de look vad o involuție pe an ce trece. Este o părere personala, poate voi vedeți altfel lucrurile. Dar, din punctul meu de vedere, consumerismul și-a pus amprenta serios și în acest domeniu.

Eu am android pie pe S8 de vreo câteva luni. Într-adevăr, la operator durează mai mult.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Să nu fie atunci softul pentru altă regiune.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Pie mai vine cu o problemă, care este destul de puțin discutată. Dacă până la 8.0 puteai seta pe telefon o aplicație de înregistrat apelurile fără niciun fel de problemă, la 9.0, nu mai poți. Cam aiurea, zic eu!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@Vio73:

Pe vechiul firmware nu aveam opțiunea de înregistrare a convorbirii - V20f-SEA-XX. Am instalat alt firmware, și acum am opțiunea de inregistrare a convorbirii, direct din meniul de apel. Este posibil ca această restricție să țină seama de GDPR în EU, dar în alte regiuni ... ?

Da, e posibil.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

De foarte multe ori aceste update-uri sunt intarziate intentionat din ratiuni comerciale.

Adica vrei Android 9? Daca da, baga mana adanc in buzunar si executa un upgrade si pe partea de hardware. Cumpara cel mai nou model lansat pe piata, de regula varf de gama.

Nu-ti permiti? Mai asteapta pana ne hotaram noi cand!

Tin minte ca in momentul in care mi-am achizitionat BlackBerry Classic acesta rula BB 10.3 OS. La momentul respectiv Classic si Passport erau singurele terminale din portofoliul celor de la BlackBerry ce rulau BB 10.3 OS,. Pentru restul terminalelor upgrade-ul de la 10.2 la 10.3 a necesitat multa rabdare si tutun din partea utilizatorilor.

Cum s-a punctat deja, daca telefonul este achizitionat din afara sau de la Gicu GSM SRL care le cumpara de pe vapor si le vinde in magazinul sau online in garsoniera de la etajul 9, este posibil sa nu primesti niciodata update-uri.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Din păcate, și aici ai dreptate!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@FaraUnID:

Noroc că există posibilitatea unor Custom ROMs, sau update de firmware. Bine, există posibilitatea destul de mare, dacă nu știi ce faci, să te pricopsești cu o "cărămidă" scumpă ..

Nu mai sunt la moda customurile. Înainte schimbam doua ROM-iri pe saptamana. Acum ROM-urile stock sunt atât de bune încât nu mai merita sa treci la custom. Plus că totuși breșele de securitate doar upgradele de soft le rezolva. Nu ma8 recomand custom...Doamne,am trăit să mă văd scriind și asta,eu care eram fan înrăit al customului android sau al jailbreackului iOS :))))

@Ascady:

Nu custom ROM, dar update de stock firmware, în funcție de regiune și compatibilitate, e de dorit. Decât să aștepți până se face update pe regiuni, faci update direct cu ce versiune dorești. Citeam pe un forum că stock-ul pentru H930 (LG V30 - varianta EU) este compatibil și cu H930DS (LG V30 + - varianta dual Sim HK) ... Și asta doar cu update de firmware, fara deblocarea bootloader-ului sau root ...

@edak 2,
La mine, pe S8, încă nu am disponibilă opțiunea aceea de înregistrare din meniul telefonului. Poate la un upgrade următor. Depinde probabil și de terminal.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Mai suportă amânare, nu-i bai!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Samsungul nu prea baga updateuri multe, ca Huawei, de ex. Oricum, cred ca, fiind deja aparute S10 si S10+, modelul tau e considerat prea vechi pt trecerea la Android 9.

Dacă te referi la mine, al meu are demult android 9.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!