Întrebare fară răspuns

La cumpărături cu smartphone-ul

Salut !

Nu de puține ori, am plecat în oraș doar cu smartphone-ul, fără portofel/ carduri/ cash. Cine m-a salvat în această situație ? Orange Money, prin Orange Pay/ NFC. Până acum, am putut să plătesc peste tot, fără probleme - restaurant, magazin, benzinărie, bilete tramvai, etc.

Cine a mai experimentat o zi fără card/ cash ? Ați întâmpinat probleme/ dificultăți ?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Nici o dificultate. Folosesc zilnic cardul Orange Money.Intenționez să-mi achiziționez și un smartwatch compatibil Fitbit sau Garmin pentru plati în magazine.

Da, e ceva destul de interesant să nu mai iei portofelul după tine.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Da,mai ales atunci când alerg. E mai simplu sa îmi cumpăr o apa cu ceasul fara a fi nevoie sa îmi iau telefonul cu mine atunci când alerg.

@Ascary, Razvan:

Salut! Probabil nu s-a înțeles foarte bine întrebarea mea ... Utilizarea smartphone-ului la toate plățile zilnice, fără a utiliza „plasticul”/ cardul fizic ...
Să pleci în oraș doar cu smartphone-ul/ smartwatch-ul, fără portofel :)
Dacă ar exista și bancomante de la care să poți retrage prin NFC, cardurile ar deveni inutile în majoritatea cazurilor :)

Eu momentan nu am aceasta aplicatie de la Orange. In schimb am aplicatia Carrefour Pay si la fel platesc doar cu telefonul, dar doar in incinta magazinelor fiind o aplicatie proprie. De asemenea mai folosesc NFC prin BRD Pay si mi se pare util pentru situatiile in care n-am portofelul cu mine.

E ok, însă, la piața cum faceți? Acolo nu merge treaba nici cu plastic, nici cu smartphone, ci cu cash. Eu am plecat odată la piața fără bani in portofel, doar carduri.

Ar fi binevenit!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu inca nu m-am riscat sa plec doar cu telefonul desi vad in jurul meu ca nu sunt probleme de ordin tehnic in a folosi acest sistem, problema este daca gasesc reduceri la ce-mi place vin si fara ceas ce sa mai zic cu ce e in cont, asa când vad ca se goleste portofelul mai pun frana :)

Mi-ar plăcea la nebunie să am această posibilitate.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

E mai greu cu multe carduri, am mai spus-o. Am deja vreo două și-mi ajung. Analizez și această oportunitate!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Ce interesant! Nu m-as fi gândit niciodată sa plec de acasă doar cu telefonul și sa pot face și activități care necesita bani.
Nu știam despre aceasta varianta și nu știam ca poți plăti oriunde cu ajutorul telefonului.
Cred ca mi-ar fi puțin teama sa fac acest lucru, as simți o nesiguranța ca dacă nu pot plăti, dacă nu merge sistemul, dacă se Descarcă telefonul.

Mulțumim pentru experiența împărtășită.
Ma voi documenta mai bine despre acest serviciu Orange Money.

Salut Romeo!

In curand serviciul Apple Pay va fi disponibil prin Orange money, in acest fel vei putea plati cu iPhone-ul sau Apple Watch prin NFC la orice POS compatibil.

In Tulcea,Altex și Dedeman nu accepta Orange Money prin telefon. De asemenea nu am putut plăti la un butic de cadouri cu telefonul deși vânzătoarea se jura că cineva plătise mai înainte cu telefonul dar nu știa dacă era Orange Money sau alta entitate financiara.In rest am platit peste tot cu telefonul chiar și la magazinele sătești care aveau POS

Salut @Ascary,

Uite aici un link: poti derula mai jos ca sa vezi informatia:
https://www.orange.ro/money/nfc/

In legatura cu platile pot apela *111 apoi tasta 4 pentru a intra in legatura cu un operator Orange Money si poti clarifica cu ei de ce nu a mers sa platesti la Altex sau Dedeman. Eu am reusit sa platesc peste tot cu telefonul, chiar si la magazin de cartier.

O zi faina sa ai!

Salut @Razvan,

Apple pay este disponibil deja la Revolut, se lucreaza pentru al aduce la BT, ING, Unicredit Bank si inclusiv Orange Money, deci nu va fi o exclusivitate.

Rog pe cei ce folosesc Orange Money să facă o cumpărătură la Altex și Dedeman,un suc sau un pachet de guma de mestecat,odorizant auto,ceva ieftin in orice caz,că sa vad daca și alte magazine Altex sau Dedeman din tara încearcă să aplice o politică discreditată in ceea ce privește Orange Money. De exemplu la Dedeman Pitești am putut plăti cu telefonul însă la Dedeman Tulcea nu și am încercat în mai multe zile.

Mulțumesc rafa_bloger. Aștept că Orange să facă ceva și în privința smartwach-urilor Samsung.chiar nu vreau sa investesc alți bani într-un alt ceas,Garmin sau Fitbit odată ce am dat deja 1500 de lei într-unul Samsung.

Plata cu telefonul cu Revolut in Romania nu merge nici pe android nici pe iOS. Adică nici Aplle Pay nici Google Play nici Samsung Pay nu îl înrolează. Doar plati cu cardul fizic în magazine și online și cel virtual doar online.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!