anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5G in falticeni cand?

Mary1923783
Începător

5g in falticeni cand?

 

3 Răspunsuri 3

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu îți va da nimeni, din păcate, un răspuns concret. Multă lume se aștepta ca anul acesta să fie acoperite măcar toate reședințele de județ, dar nu s-a întâmplat acest lucru, din păcate. Probabil că au schimbat strategia și poate de la anul fac acoperire extinsă, dar nu se știe. Totuși, înclin să cred, din declarațiile recente făcute de CEO-ul companiei Orange, că vor începe să se miște lucrurile la scară mult mai mare.

Detalii despre ceea ce a spus ai aici:

https://www.zf.ro/business-hi-tech/julien-ducarroz-ceo-orange-romania-tehnologia-5g-este-o-prioritat...

Până se va pune în practică, nu ne rămâne decât să așteptăm si să folosim ceea ce avem.

Baftă!

Pololică
#StarMember

Salutare!

5G este in curs de implementare si, asa cum zice si Vio, date exacte nu poate oferi nimeni, dar, in functie de prioritati, va ajunge si la voi.

Totusi, as recomanda sa-l trageti de barba pe primar sa creeze atractii turistice (Vatra Dornei are, pe langa zona turistica, si o etapa de Cupa Mondiala si s-ar putea sa va sufle primele antene).

vladut12am
Cunoscător certificat

Cel mai probabil, de la anul, se va începe implementarea B28 + N75 în celelalte orașe mici și medii din țară. Proiectul de deployment N78 pare că a luat sfârșit. Din septembrie, atunci când Galați a primit ultimul N78, nu s-a mai mișcat absolut nimic.

Cum SA încă se află în faza de testare care se desfășoară în laboratoarele dotate cu aparatura necesară, se va merge în continuare pe utilizarea arhitecturii pentru 4G (NSA) ca și până acum.

Tot de la anul va începe și extinderea ORAN la scară mare în rural. Mă aștept la transformarea clasicului RAN Sharing care este acum într-un ORAN. Așa cum se precizează în comunicat, mai întâi va fi implementată tehnologia 2G, apoi și 5G. Din asta, eu deduc că 4G va fi în continuare pe Huawei.

În urma acestor apeluri 4G testate cu succes pe site-urile partajate Open RAN într-o locaţie rurală, Vodafone şi Orange vor introduce în curând tehnologia 2G, deja testată şi validată în laborator, iar mai apoi 5G. Va fi prima dată în Europa când software-ul radio 2G este complet integrat într-un mediu Open RAN virtualizat, simplificând implementarea şi evitând, în acelaşi timp, nevoia de soluţii mai complexe din punct de vedere operaţional. 

https://www.zf.ro/zf-24/vodafone-si-orange-au-realizat-in-romania-primele-apeluri-4g-peste-o-2215147...

Cât despre 3G nu mai este ceva de spus, pentru că oricum se închide și mă aștept în acest sens la o implicare serioasă și comună din partea Orange și Vodafone.

Apropo, Samsung este primul vendor dornic să se implice în ORAN. Îi așteptăm cu mare drag și pe alții.🙂

https://news.samsung.com/global/samsung-plays-key-role-in-delivering-first-4g-calls-over-shared-open...