anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot folosi cartela yoxo pe un telefon codat pe vodafone?

AlexandruR
Începător

Telefonul meu iphone este cumparat de la vodafone si cred ca este blocat pe vodafone,  pot folosi cartela yoxo sau nu ? Multumesc

10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai un răspuns aici:

https://comunitate.orange.ro/t5/esim-%C8%99i-number-share/decodare-dupa-introducere-esim-iphone/m-p/...

Din câte știu, pe yoxo funcționează tehnologia esim:

https://www.yoxo.ro/esim/

Baftă!

arsradu
#StarMember

Salut Alex,

Nu. Nu poti folosi nicio alta cartela decat Vodafone Romania.

Deci, daca telefonul este codat in Vodafone, trebuie intai decodat (la Vodafone, sau intr-un service), dupa care vei putea folosi orice SIM de la orice operator.

Client Orange

Vio73
#StarMember

Scuze atunci, am crezut că merge cu esim.

Ar merge cu eSIM daca ar fi codat in Orange. 🙂 Intrucat e codat in Vodafone, cei de la Vodafone trebuie sa-l decodeze. Saau...intr-un service GSM.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Merge si la vodafone decodat iphone tot cu ajutorul esim, e aceeasi chestie ca la orange :), si-a cumparat sormea iphone la prelungire de abonament la vodafone si dupa instalarea esim telefonul a fost decodat 🙂. Deci vio a avut dreptate 🙂

Poate n-am inteles eu bine. Inteleg ca vorbim de un telefon codat in Vodafone care se vrea a fi folosit in Orange. Lucru care nu se poate fara decodare, sau SIM adapters sau alte metode.

Se poate decoda cu eSIM un telefon codat in Vodafone, la Vodafone, si un telefon codat in Orange, la Orange. Dar nu si un telefon codat in Vodafone, la Orange. Eu am presupus ca vorbim de decodare la Orange a unui telefon codat de catre Vodafone. Dar imi cer scuze daca am inteles gresit.

Client Orange

Păi dacă e codat in Voaldafone și îl folosești tot în Vodafone sau în Orange și îl folosești tot în Orange, care mai este logica?

 

Evident, sa-l folosesti intr-o alta retea decat cea in care a fost codat. Ideea e ca nu stiu daca poti sa decodezi cu metoda asta un telefon codat in alta retea. Sau mai bine zis, de catre o alta retea.

De exemplu, daca vrei sa pleci de la Vodafone, iti decodezi telefonul, din nou, la Vodafone, nu la Orange, dupa care treci la Orange. Ca sa poti folosi telefonul pe noua retea, telefonul trebuie sa fie decodat. Asta e scopul final.

Deci, ideea nu a fost niciodata sa continui sa folosesti telefonul pe aceeasi retea. Evident ca n-ar avea niciun sens. Ideea e cine face decodarea. Si, din cate stiu eu (si se poate sa ma insel), este aceeasi companie care l-a si codat. Deci, Vodafone pentru telefoanele codate in Vodafone, si Orange pentru cele codate in Orange.

Asta daca nu se apeleaza la servicii terte, cum ar fi service sau decodare online.

Client Orange

Am înțeles acum. Te referi la faptul că ar trebui să aibă esim-ul de la Vodafone! Da, asta este posibil!

Deci se poate lua esim de la Vodafone și folosi și cu Yoxo. Altfel, nu cred că merge!

Da, Vodafone pentru decodare. Dupa care, portare la Orange. Cu telefonul odata decodat, nu mai e nicio problema, se poate folosi orice operator.

Client Orange