anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Experienta mea in roaming non-SEE cu Yoxo

András
Junior entuziast

Desi am trecut la Yoxo inca de la inceputul anului 2021 si am mai calatorit peste cateva hotare, insa toate fiind in spatiul economic european, eram putin ingrijorat cand recent am decis sa trec peste hotarele SEE.

Initial fiind pe planul tarifar de 39 RON cu roaming SEE inclus si cu beneficiul de bani inapoi, recent am trecut la noul plan tarifar de 9 RON fara access roaming. Ideea era ca oricum foloseam mai mult Wi-Fi si consumul meu incadra lejer in cei 10 GB inclusi in noul plan, asa economiseam minim 5 RON pe luna. Cand ma deplasam in afara tari oricum plateam tariful intreg de 39 RON, iar acum diferenta este ca platesc in plus 32 RON peste tariful de 9 RON, per total 2 RON in plus in lunile in care ies din tara. Pentru mine este mai avantajos, insa fiecare sa faca calculele lui.

Bun, dar roaming non-SEE este cu alta bestie decat cu ce eram obisnuit cu Yoxo. Evident inainte de Yoxo aveam experienta in tema, dar aia este o alta discutie. Tariful optiunilor non-SEE din Yoxo in comparatie cu ce eram obisnuit pana acum sunt, sa zicem, putin exagerate la ce benefici ofera.

Deci, inainte de placare aveam planul tarifar de 9 RON peste care am activat optiunea de roaming pentru UK la 45 RON, nimic in plus. Mai aveam cu putin peste 1 EUR cu optiunea credit numere cu tarif speciale, insa nu faceam mare lucru cu ei la ce tarife au in UK.

Dat fiind ca ma pregateam de o drumetie de sase zile, cu sufletul in gura am aterizat in Scotia sa nu cumva sa raman fara semnal. Oricum alternativa era sa-mi iau o cartela locala, sa nu raman fara access la telefon, daca intr-un nefericit caz aveam nevoie de ajutor.
Si supriza... aveam semnal! Mai mult, pe tot parcursul sederi mele atat in Scotia cat si in Anglia, roamingul a functionat exceptional.

Dupa aceasta calatorie pot afirma ca am facut o alegere buna in 2021 sa trec pe Yoxo, care intre timp sa mai maturizat mult. Personal nu am avut probleme cu suportul din aplicatie, nu este in timp real, dar nici n-am avut o situatie care necesita aceasta. Vreo doua/trei ori am avut probleme la plata recurenta a abonamentului insa si acesta s-a rezolvat destul de repede dupa ce am semnalat catre echipa de suport. Trecand de la SIM fizic pe eSIM, experimentand cu 5G si utilizand roaming atat in SEE cat si in alte tari non-SEE pot afirma ca Yoxo nu este cu nimic mai prejos de abonamentele clasice. Clar, exista loc de imbunatatiri, dar sunt sigur ca vor veni cu timpul.

Desigur, cum nevoile difera, si parerile pot fi diferite de la caz la caz.

17 Răspunsuri 17

Salut tuturor!

Pentru a avea acces în roaming nonSEE cu un abonament YOXO se poate activa fie una din opțiunile dedicate în funcție de zona vizitată (Roaming 13 țări în afara SEE, Roaming UK, Roaming Moldova, Roaming 29 țări în afara SEE), fie opțiunea Credit numere cu tarife speciale. Indiferent dacă abonamentul are sau nu acces la roaming, dacă se activează una dintre aceste opțiuni, se poate folosi YOXO în afara SEE.

Pentru a folosi YOXO în roaming SEE trebuie fie să ai abonamentul de 39 de lei, fie să activezi opțiunea de 32 de lei cu 160 GB în țară din care 6.04 GB în roaming SEE. 

Pentru abonamentele YOXO care nu mai fac parte din oferta curentă se poate activa opțiunea de 25 de lei. 

András
Junior entuziast

Multumim @DanielaH pentru precizari.

Cu mare plăcere. Suntem aici dacă mai sunt întrebări sau neclarități.