anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

CAM Modul CI+ la abonament Orange TV Satelit

nigel
Explorator
Buna,
nivelul de pregatire a celor care decid din departamentul tehnic din cadrul Orange TV Satelit lasa multe semne de intrebari.
De curand s-a optat pentru un Abonament TV Satelit si cu cererea expresa a CAM Modul CI+. Din pacate dupa nenumarate apeluri la Orange nu ni se vor da aceste CAM module ci modelurile de decodoare care exista la Orange in stoc! Motivul invocat de cei de la departamentul tehnic: televizoarele nu sunt compatibile cu aceste CAM module a lui Orange.
-nu pot sa imi explic care e motivul pentru care aceste Module nu s-au dat? ori e rea vointa, ori nu sunt pregatiti profesional suficient (habar nu au).
-oficial s-a invocat ca ambele TV-uri desi au CAM Slot, nu detin decat ca tuner DVB-S si nu DVB-S2 !!!!
dupa "normele europene" EN 302 307 din 2005 toate televizoarele se vor produce doar cu noul tuner DVB-S2, practic nu veti gasi un televizor care sa aiba slot pentru CAM modul dar la tuner sa ramana pe vechiul DVB-S (responsabil pentru canalele in SD),
-orice client care are un TV cu CAM Slot are si tuner DVB-S2 100% (responsabil pentru canalele HD), si la fel CI+ modulele versiune 1.3 care nu sunt altceva decat un Viaccess 5.0 modul vor functiona la fel 100%,
-intrebarea celor de la Orange prin care te pun sa vii cu datele Tv-ului sa vada daca are si S2 tuner..... dupa care sa se gandeasca daca e alba sau neagra e,.... tipic romaneasca.... sa ne aflam in treaba sau sa facem lucrurile mai complicate decat sunt!
Ar fi interesant de vazut ce experiente au si alti clienti vis-a-vis de aceste CAM module pentru Satelit
26 Răspunsuri 26

Ascary
Campion certificat
Din pacate mai sunt unele televizoare care nu sunt compatibile cu CAM-urile Orange,chiar daca acestea au tuner DVB-S2. Cel mai bine ar fi daca ai lua legatura cu tehnicianul care iti va aduce STB-ul poate are un CAM Orange si sa testeze pe televizorul tau daca functioneaza sau nu. S-au mai intamplat cazuri cand din departamentul tehnic nu s-a recomandat achizitionarea unui CAM Orange din motive de incompatibilitate si totusi,dupa o testare (mai prelungita uneori) acestea sa accepte CAM-ul. Poti sa ne spui ce televizor ai mai exact? ________________________ Pana la urma pe Orange nu ii intereseaza ce achizionezi,pentru ca chiria este aceeasi indiferent daca e CAM sau STB,ii intereseaza insa ca serviciul sa functioneze ireprosabil,astfel ca prima alegere este STB-ul acesta functionand pe toate televizoarele. Cu CAM-ul este mai dificil dat fiind faptul ca sunt si instalatori care nu stiu sa faca setarile necesare in televizor (am intalnit aceasta situatie).

Vio73
#StarMember
Salutare! Sunt abonat de la începutul acestui serviciu și știu că se oferă acest modul CI+, în condițiile în care ai un televizor compatibil. Nu cunosc detaliile tehnice, dar știu mai multe persoane cărora li s-a refuzat instalarea, dar știu și altele la care s-a făcut acest lucru. Eu unul nu am solicitat instalarea de CI+, dar știu că televizorul trebuie să aibă DVB-S2. Am mai discutat subiectul și pe aici: https://comunitate.orange.ro/questions/1979082-serviciul-orange-tv-dth-ofera-modul Eventual, poți să insiști prin canalele de comunicare și poate se rezolvă cumva! Succes!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut, nigel! Bine ai venit în comunitate. Le voi transmite feedback-ul colegilor.

nigel
Explorator
Deci, in legatura cu dificultatile de "instalare" intre un decodor si CAM modul.... pai nu e nici un fel de dificultate, singurul lucru care cred ca s-ar putea numi la CAM-uri "dificultate" e ca cardul e cu modulul imperechiat (ma rog, nu prea vad eu scopul acestor imperechieri) si poate cei Orange care le "activeaza" trebuie sa vada ca sunt cele doua sunt inregistrate ca imperechiate, restul, e clar: accesezi un program criptat, exemplu "sport", nu ai CI+ modul cu cartela Orange, iti spune ca e codat, le-ai bagat in Slot, merge automat.... Iar problema compatibilitatii "unor" tv cu aceste "speciale" CAM module ale lui Orange nu cred. daca un TV are un CI+ Slot cu Versiunea 1.3, atunci Modulul trebuie sa functioneze! Mai precizez ceva, in Europa... exemplu, daca iti faci un abo la un ofertant de servicii TV satelit, cablu.... nici nu ii intereseaza, iti da in bratze Hardware-ul, ce doresti tu, fara intrebari, etc, si te descurci, nu merge, le duci inapoi sau angajezi Fa. sa ti monteze.... fara mii de intrebari, daca.... poate.... etc.... la romanica.... aste.... trebuie sa duci si cazierul sa iti dea ce doresti....

Ascary
Campion certificat
Hai sa nu exageram,nu ti-a cerut nimeni cazierul :))) Cred ca te-au intrebat ce model este televizorul si apoi l-au verificat in lista lor iar daca acolo nu apare inseamna ca nu este compatibil. Folosesc CAM-uri de vreo 25 de ani . Intradevar,se pare ca imperecherea smartcard-ului cu interfata creeaza probleme. De ce fac lucrul acesta? Nici eu nu am inteles...poate drepturi de autor,nu stiu. Si nici aceste CAM-uri nu merg la capacitate. De exemplu functia de inregistrare e taiata. A fost lasata doar cea de timeshift.Pe Focus in schimb merge si pvr si timeshift.

Vio73
#StarMember
Poți ruga tehnicianul să te ajute cu instalarea Cam-ului și dacă se poate și este priceput, sunt sigur că va reuși. Poți să faci o încercare în acest sens, în momentul instalării serviciului, că doar nu te costă nimic! Succes!

nigel
Explorator
Revin cu ceva noutati in legatura cu cererea mea de a schimba doua decodoare cu doua CAM module. In primul rand nu pot sa rog pe nici un tehnician sa ma "ajute" cu instalarea celor doua CAM-uri care nu le-am primit datorita faptului ca cele doua TV-uri nu se afla pe lista celor de la Orange de compatibilitate cu respectivele CAM-uri. Iar ceea ce spunea Ascary, ca daca TV-urile dupa nume sau/si Serie nu se afla pe lista lor de compatibilitate inseamna ca nu sunt compatibile... trebuie sa il contrazic, sau mai bine spus cred ca cca 99% din TV-urile care au CI slot compatibile CI+ 1.3, sunt produse dupa 2014 si au DVB-S2 SI SE AFLA PE LISTA NEAGRA A LUI ORANGE DE INCOMPATIBILITATE sunt de fapt COMPATIBILE. Este de fapt si cazul meu, dupa o luna de sunat la Orange, reclamatie in scris, mi s-a supus clar ca nu au ce sa caute cu cele doua CAM-uri la mine, pentru ca pentru cele doua TV (Grundig) NU SUNT COMPATIBILE, a trebuit sa imi anunt renuntarea la contractul de TV satelit. Cateva minute mai tarziu am fost sunat si instiintat ca va veni un "tehnician" sa "probeze" cele doua CAM-uri iar daca nu se vor potrivi atunci nu mai am dreptul sa renunt la contract (e vina mea). Intr-un timp, dupa ceva zile a ajuns si un tehnician care a "instalat" (daca a introduce un CAM intr-un SLOT apoi sunat la Orange pentru activare, se poate numi instalare...... mda.... ) cele doua CAM-uri si..... ups.... surpriza: CELE DOUA CAM-uri de pe lista neagra a lui Orange, functioneaza perfect!..... mai sa fie...... Ma rog concluzia pentru mine tras-o, ori e slaba pregatire, ori rea vointza, ori amandoua, ori.... sistemul acesta in care Orange trateaza clientii ca mici copii in care le dai totul in gura, enerveaza.... pai noi clientii nu suntem atat de idoiti, dati-ne posibilitatea sa alegem cum vrem sa avem serviciul de la voi (Orange), e simplu, te duci intr-un Shop Orange iti faci un abo.... iti iei Hardware-ul la sacosa ce vrei tu, daca vrei ti-l instalezi tu, daca nu te pricepi hotarasti tu sa iti iei un serviciu de instalare, iar daca ceva nu se potriveste, mai faci un drum si schimbi de exemplu CAM conta decodor.... dar e greu, nu o sa se intample asa ceva prea tarziu. Iar lista aia NEAGRA de incompatibilitate a CAM-urilor, nu e buna de nimic, aruncati-o, folositi alte criterii.....

Ascary
Campion certificat
Nigel,pai nu ti-am zis eu in prima mea postare ca ar fi bine sa testezi televizorul cu CAM-ul Orange? Despre ce contrazicere e vorba? Ca nu e in lista Orange de compatibilitate e una dar asta nu inseamna ca nu poate sa functioneze. Faptul ca televizorul tau s-a nimerit sa functioneze cu CAM-ul Orange asta nu inseamna ca lista de incompatibilitati al Orange nu e buna si trebuie aruncata la gunoi. In 90% din cazuri televizoare care nu sunt in lista nu functioneaza cu CAM-ul Orange. Tu ai fost in marja de 10%. Adicalea sa stii ca cei de la Orange DTH nu sunt chiar niste ageamii.In fine,bine ca ti-ai rezolvat problema.. _____________ In epoca internetului nu mai e nevoie sa faci drumuri...foloseste cu incredere solutiile online.

Vio73
#StarMember
Asta înseamnă că problema s-a rezolvat și este bine că ai insistat! Ei nu aveau de unde să știe că va funcționa, dar se pare că a fost cu noroc de data aceasta! Felicitări!

MirceaT
Începător
Exact acelasi feedback l-am primit si eu. TV-urile nu sunt compatibile. Doar ca sunt compatibile. Am avut instalate pe aceste TV-uri card CI. Cand am cerut lista TV-urilor ce suporta Orange CI(nu inteleg cu ce difera de Digi CI) nu se poate oferi. Trist. dar e ok .Mai o luna si ne mutam la alt operator.....

nigel
Explorator
Nu exista nici un TV care are CI+ slot (versiunea 1.3) la care sa nu functioneze CAM modul de la Orange (nu e altceva decat un Viaccess 5.0), daca stie cineva un astfel de TV cu astfel de CAM slot si nu i-a mers modulul de la Orange, sa scrie aici ce fel de TV este! Lista aceea de TV-uri compatibile / incompatibile a lui Orange nu isi are rostul dupa Marca/Model, ceea ce conteaza e CI+ Slot. Dupa cum stiu eu, Orange si Focus Sat sunt singurii Operatori TV din Romania care ofera CI Modul pentru DVB-S (Satelit)..... in Europa CI Modul pentru Satelit si Cablu, e standard. DIGI dupa cate stiu eu.... (sper ca ma insel, altfel ma mut cat de curand la ei), ofera CI Modul doar pentru DVB-C (cablu), in rest atat Telekom, DIGI, Vodafone.... ofera doar "cutii" decodoare pentru DVB-S..... Pacat.

Ascary
Campion certificat
Nigel CAM-ul functioneaza,insa se intampla ceva cand Orange insista sa imperecheze CAM-ul cu Smartcardul,abia atunci apar incompatibilitatile. In rest orice CAM merge pentru ca de aia are interfata. Repet nu CAM-ul e de vina ci politica Orange in acest caz. Nu stiu de ce o fac,drepturi de autor...habar nam. Tot atunci taie si modul PVR si ramane doar Timeshift.

nigel
Explorator
Buna seara, trebuie sa recunosc ca Ascary are dreptate.... din pacate (insa nu e vorba de imperecherea Card + Modul, nu asta e problema). De ce insist pe acest subiect: folosesc televiziuni diferite de la diferiti Operatori TV, si anume mai multi Sateliti / LNB.-uri. Totul trece prin Tunerul Televizorului meu DVB-S2 care e Setat pe diferiti LNB cu comutatoare DiSEqC de rigoare.. Televizoare sunt Grundig.... unul dintre ele are doua CI+ Slot-uri incorporate pentru a vedea diferitzi sateliti care sunt codati diferiti.... exemplu Orange.... si un altul. Din punct de vedere tehnic atat CAM Orange cat si celalat trebuie sa functioneze.... si functioneaza.... INSA: Baietzii de romania de la Orange.... s-au gandit ca ei sunt mai destepti decati toata europa, s-au gandit sa faca acest CAM Modul care poti sa ii bagi si functia suplimentara de "OP" (profil operator), acolo au intrat baietzii si au facut un profil cu care ei "PREIAU" (as spune abuziv) setarile Tunerului DVB-S2 sub comanda lor, si anume in Setarile CAM-ului in Menü Principal -> Lista de canale, absolut toate setarile pe care normal trebuie sa le bagi tu in Meniul Satelit din televizorul tau.... (Pozitia Satelitului A 5B, Transponder, Polarizarea, Symbolrate, FEC.) plus o lista de canale pe care le-au asezat cum au vrut ei.... aceste setari le apartine. In momentul in care bagi CAM-ul in Slot acest Operator Profil se instaleaza pe televizor si prea tot Tunerul DVB-S, practic acest Profil e atat de agresiv incat comanda din Televizor pentru DVB-S este imposibila, Tunerul DVB-S asculta doar la comenzile profilului operator. La mine de exemplu, fiinca am si alte programe care nu apartin de Orange,cand introduc CAM-ul,.... dispar.... si profilul operatorului aseaza frumos ce stie el mai bine sa faca... programul 1- Pro TV, pe 2 Antena 1... etc... celalalt Satelit cu programele de rigoare pe care il aveam insatalat cu tunerul meu din Televizor au disparut fara urma... Ma rog, prin niste setari norocoase, reusesc sa imi pastrez tunerul sub comanda mea, adica reusesc sa fac ca profilul operator sa nu se instaleze pe TV, iar totul merge perfect cum trebuie.... toate canalele inclusiv cele de la Orange functioneaza perfect, sunt asezate unde vreau eu.... si nu unde vrea profilul operatorului, ambii Sateliti pot sa ii schimb prin DiSEqC perfect.... numai ca.... in momentul in care termin cu uitatul la televizor si il inchid.... la deschiderea televizorului.... profilul operator.... se instaleaza din nou, imi dispar canalele care le vreau eu.... si se instaleaza din nou profilul "Orange"... deci... trebuie sa fac din nou "setarile norocoase" sa pot sa am tot ce vreau eu. Apropo de acest CAM al lui Orange, in Ghidul de utilizare spune: "În momentul conectarii pentru prima oara a modulului CI+ de la Orange cu echipamentul gazda sau daca lista de canale a operatorului nu a fost înca setata, echipamentul gazda (TV-ul), itzi va trimite o notificare ca trebuie sa accepti profilul operatorului si iti va solicita sa il instalezi. Poti selecta „Anulare” pentru a evita instalarea profilului. Mesajul va fi afisat doar în situatia în care modulul CI+ se va restarta." Acum intrebare: a incercat cineva sa NU permita instalarea "OP" profil operator pe TV lui, astfel incat sa isi caute si sa isi aseze singur programele, iar Cardul Orange sa decodeze programele de pe satelit care in prealabil a fost setat pe TV si nu din Profil Operator.... Practic incerc si vreau sa anulez instalarea acestui "Profil" cand pornesc TV.... o sa discut si cu cei de la Grundig, pentru ca si din TV ar trebui sa nu permita instalarea unui "Profil" strain fara sa ceara permisiune.

Ascary
Campion certificat
Nigel nu stiu cum e pe Gruding insa pe Samsung si LG nu am intalnit problema descrisa de tine. Odata facute setarile pentru CAM,totul functioneaza like charm :)). Mai mult de atat,la mine nu se instaleaza programele dupa cum e grila Orange,ProTV,Antena1 etc...ci se instaleaza alandala,singura diferenta fiind doar pe sateliti,fiecare pastrandu-si canalele descoperite. Trebuie apoi sa-mi fac eu liste de favorite. Pot sa le fac eu direct din televizor dar in caz de o rescanare trebuie sa iau toata munca de Sisif de la capat,asa ca imi fac listele de favorite pe calculator si le transfer pe televizor prin stick-ul USB.Cred ca insa ca de vreo 2 ani n-am mai facut nici o actualizare a listei,am lasat-o asa asa cum este chit ca Orange a mai bagat ceva canale. Oricum nu stau prea mult la tv,mai mult filme de pe Netflix dar si din alte surse mai "neortodoxe" :))