anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Serial Tutorial - Episodul 15 - Cum activez un eSIM din My Orange?

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salutare intr-o noua zi de Vineri (Joi, la momentul redactarii 😄 )!

eSIM-ul a devenit foarte la moda in ultima vreme, si cu toate ca personal inca nu l-as recomanda tuturor (consider ca, in varianta actuala de implementare, inca ai mai multa flexibilitate cu un SIM fizic), asta nu inseamna ca nu sunt foarte multi doritori. Din fericire, lucrurile se pot activa foarte usor, direct din contul My Orange. Mai greu e la intoarcerea pe SIM fizic, dar asta e partea a doua. 🙂

Asadar, daca esti abonat, client persoana fizica, si vrei sa treci la eSIM, urmeaza pasii de mai jos pentru o tranzitie cat se poate de usoara de la SIM clasic, fizic, la eSIM.


Atentie! Pentru finalizarea procesului, este necesar ca telefonul pe care vreti sa treceti la eSIM sa fie conectat la o retea WiFi!

Cu acestea fiind zise, sa incepem:

  1. te loghezi in contul tau My Orange (de preferinta de pe un laptop/desktop)
  2. mergi la Servicii SIM > eSIM
  3. alegi numarul de telefon pe care vrei sa-l transferi la eSIM si apesi Continua
  4. introduci codul de verificare primit prin SMS si apesi Continua
  5. astepti generarea profilului eSIM.
  6. click pe Continua cu instalarea profilului
  7. click pe Istoric SIM
  8. daca totul e ok, vei vedea la status Succes
  9. click pe Activeaza eSIM
  10. alegi platforma (Android sau iOS)
  11. scanezi codul QR
  12. te bucuri de eSIM 🙂
    Dupa instalare, vei primi si un SMS de confirmare pe telefonul respectiv.

Si binenteles, pentru cei pentru care imaginile ajuta mult mai mult decat textul, avem si o versiune video cu toti pasii.

Simplu, ca la Orange. 🙂

Client Orange
2 Răspunsuri 2

Pololică
#StarMember

Un mic adaos: conectarea la internet este imperioasa. Da, in clip (si in aplicatie) se specifica acest lucru, dar e bine de stiut de dinainte.

Si as mentiona doua lucruri despre eSIM:

  • avantajul major este dat de faptul ca, in caz de furt al telefonului, cartela nu mai poate fi scoasa din telefon (aviz posesorilor de IPhone)
  • dezavantajul major este dat de faptul ca in cazul in care schimbi telefonul (sau nu mai functioneaza), este mai greu de schimbat SIM-ul de pe un telefon pe altul (adica, daca nu mai functioneaza telefonul (ecranul nu se mai aprinde, etc), SIM-ul fizic este mai util/mai rapid (il scoti din locas cu o agrafa/ac si il pui in celalalt)). In caz de schimb (treci voit de la un telefon la altul), oricum iti aloci cam jumatate de ora-o ora pentru configurare si nu cred ca 1-2 minute pentru generearea unui nou eSIM ar face vreo diferenta.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Corect. Amanunt important. O sa-l integrez si pe el in tutorial. Intr-adevar este mentionat si in clip, dar e usor de trecut cu vederea, motiv pentru care o sa-l adaug sa fie mai vizibil. Multumesc! 🙂

Client Orange