anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

S-a lansat Android 14 pentru telefoanele Pixel. 5G si Apel WiFi nu se activeaza? Aveti solutia aici.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Google a lansat in cursul zilei de ieri noua versiune de Android, Android 14.

Pentru cei care erau pe QPR 1, acest update nu a aparut. Ca sa ajungi la versiunea finala de Android 14 (UP1A.231005.007), Google vrea sa faci intai revert la Android 13 dupa care upgrade la 14.

Daca aveti Android 13 si sunteti nerabdatori sa faceti upgrade, trebuie sa stiti ca serviciile VoLTE si 5G sunt deja disponibile si pot fi activate direct din meniul telefonului. Pentru VoWIFI...mai e un pic de lucru.

Android 14 a fost lansat cu versiunea de setari:

orange_ro-50000000001.61
2023-06-30

arsradu_0-1696482395538.png

 

Pentru 5G, asigurati-va ca telefonul e setat pe 5G de aici: Network & Internet > SIMs > Orange > Preferred Network Type > 5G.

De asemenea, trebuie sa aveti:

  • un abonament (inclusiv Yoxo) cu 5G sau Prepay cu acces 5G (in oferta curenta, asta inseamna optiune de minim 6 Euro)
  • serviciul 5G activat pe cont (in caz ca nu e, trebuie sa luati legatura cu un consultant de la Relatii Clienti pentru activare)
  • binenteles, semnal 5G in zona in care va aflati.

Atentie! Pentru un motiv anume, Pixel-urile sunt foarte mofturoase cand vine vorba de 5G. In aceeasi zona, pe un iPhone 12 aveam 5G, pe Pixel nu. Nu voia sa-si ia semnal 5G nici in ruptul capului.

Solutia, in caz ca intampinati aceeasi problema, este urmatoarea:

  • scoateti SIM-ul (daca e SIM fizic, daca e eSIM...tough luck). Eventual incercati cu un alt SIM fizic, pentru orice eventualitate.
  • porniti telefonul fara SIM (sau cu un alt SIM)
  • opriti telefonul
  • introduceti SIM-ul vechi la loc
  • porniti telefonul.

E stupid, stiu. Dar, in ceea ce ma priveste, asta a fost SINGURA solutie care a mers.

Alternativ, puteti incerca din aplicatia Pixel IMS, un Reset all Settings (revert to carrier defaults) sau/si Restart IMS registration. Dar dupa cum ziceam, in experienta mea, nu a avut niciun efect.

Pentru VoLTE, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati la Network & Internet > SIMs > Orange > VoLTE > Activat

Pentru VoWIFI (Apel WiFi), veti avea nevoie de Shizuku & Pixel IMS. Din pacate, nu vine activat by default (Google bug). Deci va trebui activat manual.

Aveti aici mai multe detalii referitoare la Shizuku si Pixel IMS si cum se folosesc.

De asemenea, pentru VoWIFI, trebuie sa adaugati si APN-ul de IMS, care pare sa lipseasca by default. Altfel apelul se va face prin 5G/4G/3G/2G, nu WiFi.

Pentru adaugare APN, mergeti la Network & Internet > SIMs > Orange > Access Point Names > adaugati un nou APN dupa cum e descris in screenshot-urile de mai jos.

image.pngimage.png  arsradu_2-1681282036769.png

Asta e tot. 🙂

Daca aveti intrebari sau feedback, le puteti adresa in sectiunea de comentarii de mai jos.

Client Orange
6 Răspunsuri 6

Lucifer
Cunoscător

tl;dr Buy an iPhone 🤣

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Meh... :)) Eu le am pe ambele, si nu stiu daca as putea ramane prea mult pe o singura platforma. Imi plac amandoua. Pentru motive diferite. Dar n-as putea sa stau doar pe iPhone, de exemplu. Fiecare are avantajele si (dupa cum se poate vedea) dezavantajele lui. :)) Dar da, la iPhone e mai simplu si, cel putin din punctul asta de vedere, mai reliable. 😄

Client Orange

Carlosss
Explorator

Oare când se lansează Android 14 pentru Samsung A33 ..? 👀

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut Carlos!

Esti tu sigur ca ar trebui sa primeasca update de Android 14...? Din cate am putut sa vad pe gsmarena, pare ca ultimul update este de Android 13.

Client Orange

Pe mobilissimo aveam așteptări mai mari :)) acum nu mai știu..  https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/samsung-ofera-4-ani-de-actualizari-android-pentru-galaxy-...

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Eu stiu? Poate informatia nu e actualizata la GSMarena...

Pe Sammobile nu pare sa fie nimic nou (in caz ca modelul este A3360 - Samsung Galaxy A33 5G). Doar Android 12 si 13. Daca se va lansa si 14....nu stiu, dar firmware disponibil in momentul asta nu pare sa fie decat 12 si 13.

Din cate inteleg de aici...doar Seria S (21, 22 etc), Tab S8 si Z au 4 ani de updates. Seria A...fiind lower end, nu pare sa beneficieze de acelasi tratament. Dar poate ma insel.

Ceea ce mi se pare interesant e ca pagina pe care mi-ai dat-o tu pare sa aiba ca sursa cealalta pagina. Nu mi-e foarte clar de unde au dedus ca si mid-range-urile vor avea 4 ani de Android. Dar din nou, poate ei stiu ceva ce noi nu stim....

Client Orange