anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Se poate face transfer Orange Money dintr-o alta tara?

andreisaava
Junior
Buna, vin cu 2 intrebari legate de Orange Money.
1. Se poate face transfer dintr-o alta tara pe contul meu in lei avand in vedere ca persoana respectiva are contul in euro?
2. Daca pe cardul meu am alt nume ca cel din cont, care nume ar trebui pus atunci cand vreau sa realizez un transfer prin IBAN?
In cont e numele complet, iar pe card am ales doar un prenume, nu amandoua.
1 Soluţie acceptată‚

TheSpecialist
Maestru
Legat de prima întrebare, nu poți primi în contul Orange Money bani dintr-un cont în valuta, indiferent ca este IBAN romanesc sau străin. OM nu "știe" sa facă acea conversie valuta-lei. M-am lovit și eu de aceasta problema acum vreo 3 luni.

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

teacher_
#StarMember
Salut! Întrebarea 1. Se pot efectua transferuri în valută către orice IBAN în valută din România. Din valută în lei nu știu dacă este posibil. Întrebarea 2. Mereu să îți pui numele complet, cu ambele prenume (daca este cazul), așa cum îți apar in cont.

FLo1
#StarMember
@andreisaava: Bun venit în Comunitate. 1. La transferul dintr-un cont în euro sau altă valută spre contul tău în lei suma va fi convertită în moneda contului care primește suma respectivă, adică lei. Oricum OM nu lucrează deocamdată decât cu lei. Unele bănci la încasarea unei valute diferite de cea a contului curent deschis îți deschid automat cont curent în acea valută (dar nu este cazul aici). 2. Dacă plata o realizezi tu atunci nu ai ce date personale să introduci pentru că sunt transmise automat de către OM. Dacă încasezi bani pe IBAN-ul tău atunci poți folosi și un singur prenume, deși e indicat a se utiliza numele complet.

TheSpecialist
Maestru
Legat de prima întrebare, nu poți primi în contul Orange Money bani dintr-un cont în valuta, indiferent ca este IBAN romanesc sau străin. OM nu "știe" sa facă acea conversie valuta-lei. M-am lovit și eu de aceasta problema acum vreo 3 luni.

FLo1
#StarMember
@The Special List: Dacă OM nu e capabil de conversie decât într-un sens, atunci Revolut e o soluție mai plauzibilă.... deși unele bănci sunt și mai ok.

Care banci ar fi acelea? Multumesc 

TheSpecialist
Maestru
@Flo1, asa este . Problema cu Revolut e ca iti blochează banii când ti-e lumea mai draga. Personal , nu am patit-o , dar am auzit de foarte mulți care au avut problema asta . Și cu sume destul de măricele. Eu nu am rulat pe Revolut sume mai mari de 1000 lei niciodată, pe când la OM da, fara sa îmi fie frica ca ma întreabă cineva de sănătate și ce e cu banii aia. La Orange singura problema e pe partea de soft , și nu știu dacă neapărat in ograda lor sau la firmele terțe (cum a fost cazul ultima data). Ceea ce nu face Orange, si nu am înțeles niciodată de ce, este sa fie prompta cu mesaje de avertizare către utilizatori, atunci când apare o situație neplăcută.

FLo1
#StarMember
@The Special List: Mai multă flexibilitate și atenție sporită pe partea de comunicare ar fi indicată nu doar la Orange, dar și altora. Nici eu nu am experimentat Revolutul (din aceleași motive ca tine) dar încă îl studiez cum se mișcă pe piață. Cât privește OM, eu fondurile proprii le investesc la termen, nu le țin la alții ca lichidități cash. De aceea ”card de debit” mai mult decât cel de salar... nu există la mine.