anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Zanco Tiny t2 posibil cel mai mic telefon din lume

FaraUnID
Campion certificat

Firma britanica Zanco a creat un telefon minuscul numit Tiny t2, pe care il numeste “cel mai mic telefon din lume”. Dispozitivul a aparut intr-o campanie pe platforma Kickstarter si a primit deja finantarea totala in mai putin de o zi.

 

E al doilea telefon minuscul al companiei, dupa Zanco Tiny t1, ce a fost introdus in 2017 si poate fi cumparat pe Amazon cu 50 de dolari.

 

Tiny t2 e mai avansat decat prima serie si mai compact. Are o lungime de doar 6 cm, o latime de aproximativ 3 cm si cantareste doar 31 de grame, marimi comparabile cu unele stick-uri USB.

 

Desi e mic, are numeroase optiuni - radio 3G, o camera cu 0.3 megapixeli, conectivitate Bluetooth, jack pentru casti de 3.5 mm, spatiu pentru microSD si un ecran de 2.5 cm FTF, plus numeroase jocuri pre-instalate.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JjnfNTRKtlM

 

Zanco sustine ca bateria telefonului rezista in standby 7 zile cu o singura incarcare. Tiny t2 nu a fost creat pentru a fi telefonul principal, ci “telefonul secundar”, ce poate fi folosit in timpul exercitiilor fizice sau altor activitati.

 

Zanco Tiny t2 nu e primul telefon minuscul de pe piata. La inceputul anilor 2000 exista o intreaga tendinta in aceasta directie, cel mai cunoscut exemplu fiind seria Nokia 8200. Dispozitivul Zanco va costa 130 de dolari cand va fi lansat oficial in aceasta primavara si 59 de dolari pentru sustinatorii de pe platforma Kickstarter.

 

Sursa 1 - https://www.digi-world.tv/stiri/digital-tech/zanco-tiny-t2-cel-mai-mic-telefon-din-lume-cum-functioneaza-dispozitivul-de-marimea-unui-usb-27546

 

Sursa 2 - https://www.digitaltrends.com/cool-tech/zanco-tiny-t2/

13 Răspunsuri 13

Razvan
#StarMember
În condițiile actuale, când telefoanele au ecrane mari, parca nu m-aș mai întoarce la unul atât de mic.

Ascary
Campion certificat
Am avut si eu unul mic,Nokia parca,in forma de paralelipiped dreptunghic. Micuț si cu un ecran si mai micut. Nu prea-l scoteam in public din buzunar fiindca arata ca un ruj,prea feminin. Zic si eu ca Razvan,nu m-as mai intoarce la asa ceva. Am nevoie de ecran mare cu multitasking.Folosesc f mult telefonul ca GPS in masina si marimea chiar conteaza. Plus ca de la o vreme nu mai vad chiar asa de bine si un ecran mare cu fonturi mari ma ajuta.

FaraUnID
Campion certificat
Vorbim de un telefon de backup, pentru care primeaza autonomia. Stiu ca vazusem la un moment dat in Altex ceva asemanator, nu la fel de minuscul dar pe aproape, comercializat sub brand Myria.

TheSpecialist
Maestru
Sincer, decât sa car extra "sărăcia" aia, mai bine o baterie externa și nu ma fac de rușine prin târg.

Ascary
Campion certificat
Nici eu n-am avut vreodata un telefon de backup. Am vazut insa destui cu doua telefoane,de cateva ori chiar cu 3. Nu stiu cum s-or descurca,pentru mine si grija unui singur telefon e destul de mare. Sotia mea avea doua telefoane intr-un timp,telefonul personal si o "saracie" data de la servici. Cumva a scapat de corvoada unui al doilea telefon luandu-si unul cu doua sim-uri.

TheSpecialist
Maestru
A fost o vreme când aveam 2 telefoane, unul pt numărul personal, unul pt cabinet. Mare bucurie a fost când au apărut Dual SIM-urile smart și am putut în sfârșit sa scap de al 2-lea telefon.

Vio73
#StarMember
Nu știu pentru cine ar fi bune, că nici bătrânilor nu le plac cele mici.

Miha_Z
#StarMember
Eu vad acest mobil mai mult ca o "fita" , luat de cei care vor sa se laude cu noi gadget-uri. Eu l-as lua ca un cadou de majorat si oferit sarbatoritului atunci cand se "glumeste" cu el si i se fac farse. :))

Jay
Campion certificat

S-ar putea sa fie si el bun la ceva, nu doar ca e tiny :))).. Poate fi tinut aproape oriunde si, poti merge oriunde linistit fara sa-ti fie teama ca-ti fura cineva telefonul.. Plus ca poti suna din cine stie ce zona pe unde te-ai ratacit, semnal sa ai, ca bateria tine.. Ca un telefon secundar, merge.. ii pui un inel si spui celor care n-au auzit de el ca este breloc..

Cel mai mic telefon pe care l-am avut eu, cred ca a fost nokia 3100 bleu.. era mult mai mare pe langa tiny 😄

https://www.telportal.ro/imagini-Nokia_3100.htm

Ascary
Campion certificat
Am vazut pe net unul dual SIM tot cat o nuca. Sunt mai mult curiozitati decat telefoane 🙂

Vio73
#StarMember
Am telefoane de back-up, dar nu știu ce să zic de michiduță ăsta. Oricum, nu e pentru pretențioși!

Anonim
Neaplicabil
Drăguță jucăria și cred că e potrivită pentru șoferi de cursă lungă sau pentru persoane care nu-și doresc un smartphone. Nu am un al doilea telefon, cu siguranță eu nu l-aș cumpăra. Dar e drăguț :))

TheSpecialist
Maestru
Dacă ii puneau o camera de minim 20 MP, va spun eu ca rupea vânzările. Asa de mic și sa filmeze sau sa facă poze atât de bune...... Hmmmm.