anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vrei câteodată să folosești mai puțin smartphone-ul?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Am găsit o soluție, de fapt câteva soluții! Google a lansat o colecție de aplicații noi menite să încurajeze utilizatorii să minimizeze utilizarea smartphone-ului.

  1. Unlock Clock ține evidența numarului de deblocari ale telefonul pe parcursul zilei.
  2. Aplicatia Post Box colectează toate notificările utilizatorilor din diverse aplicații și, în loc să le trimită una câte una, le salvează si le livreaza vrac, pe toate o data, la anumite ore stabilite din timpul zilei.
  3. We Flip îi invită pe prietenii utilizatorului într-o competiție jucăușă pentru a vedea cine poate evita să se uite la telefon cel mai mult timp.
  4. Desert Island solicită utilizatorilor să aleagă o parte din aplicațiile cele mai folosite și apoi blochează accesul la toate celelalte aplicații de pe telefon. 
  5. Morph le permite utilizatorilor să creeze grupuri de aplicații esențiale pentru diferite ore ale zilei sau zile diferite ale săptămânii.

“Strategia” pe care o folosesc eu, când vreau să evit să folosesc telefonul, este să îl pun pe silent, cu ecranul în jos și cât mai departe de mine. Dar o să încerc și câteva dintre aceste aplicații. 

Voi ce faceți ca să folosiți mai puțin telefonul? Aveți astfel de aplicații?

22 Răspunsuri 22

teacher_
#StarMember
Eu imi țin uneori telefonul pe silențios o perioada de timp, cateva ore de exemplu, pentru că, dacă nu îl aud că sună, nu mă tentează sa-l verific..

Jay
Campion certificat
Nu folosesc nicio aplicație.. nici nu opresc notificarile ca s-ar putea sa uit de ele si poate ma intereseaza totusi ceva.. Dacă nu suna si nici nu astept vreun mesaj special, nu ma ating de el.. nu-mi trebuie prea multa voință pentru asta, doar alte lucruri mai importante la care trebuie sa ma gandesc sau alte lucruri de facut... importante din punctul meu de vedere..

FaraUnID
Campion certificat
Nu utilizez aplicatii care sa ma tina departe de telefon sau care sa contorizeze timpul petrecut butonand telefonul. Cred, ca si in cazul renuntarii la fumat, ca totul se rezuma la vointa si la autocontrol. Am mai spus-o aici in comunitate: Daca ajungi in punctul in care sa te stapaneasca telefonul pe tine si nu invers.... in mod clar ai o problema si ar trebui sa soliciti ajutor de specialitate sau sa renunti la a mai utiliza telefonul mobil.

Vio73
#StarMember
Și eu îl țin pe silent, mai ales când sunt la serviciu, dar de multe ori îl uit așa și după aceea. E destul de plăcut să nu-l mai auzi că sună.

Anonim
Neaplicabil
Excelente recomandări, mulțumim! La job vorbesc mult la telefon și verific din când în când email-ul și foarte rar celelalte notificări. Încerc să reduc timpul petrecut în fața ecranului dar câteodată nu e de ajuns. Suntem dependenți de tehnologie, se pare! 😉

Ciucuras
Cunoscător certificat
imi doresc zilnic sa petrec cat mai putin timp pe telefon, tentatia e mare, fac ce fac si il caut sa intru pe el, asta chiar daca il pun pe silentios, sau il asez undeva cat mai departe de mine. 🙂 Nu stiam niciuna din aceste aplicatii, nu am auzit de ele dar chiar o sa incerc sa pun in aplicare cateva sa vedem daca am reusita, cat de eficiente sunt. Una din ele va fi Desert Island.

teacher_
#StarMember
Cred că statul pe telefon este o boala veritabila... In vară am stat câteva zile în București, iar prin plimbările mele cu metroul am văzut că undeva la 80% din persoanele de acolo erau pe telefon... Pe strada la fel. A ajuns faptul de a nu mai sta pe telefon o "evadare"...

Romeo_
Senior certificat
Multumim,MihaelaC! Nu stiam despre astfel de aplicatii.Oricum cea mai buna “aplicatie” e ambitia de a nu-l folosi decat daca chiar este necesar ;)))

Cristian333
Începător
Am început sa folosesc mai mult telefonul cam 80% și am renunțat la descktop,laptop,tableta și camera foto!

Trixen_old
Cunoscător
Interesant topic si faine ideile din spatele aplicatiilor. In cazul meu, am remarcat urmatoarele: - de cand mi-am luat o bratara conectata la telefon, iau mai rar telefonul in mana - nu mai sunt tentat sa ma uit dupa notificari si multe din notificari le ignor, ca stiu din start despre ce e vorba. Astfel, mi-e mai simplu la volan, la cumparaturi sau la serviciu. In plus, am telefonul tot timpul pe silentios pentru ca notificarile le am sub forma de vibratie direct pe mana - de cand am decis sa ma las de dat scroll pe Facebook si pe LinkedIn, bateria telefonului tine mai mult. Probabil ca nu mai stau asa mult pe el :) - anumite aplicatii (ex: Outlook pentru mailurile de serviciu) au notificarile in general oprite si le verific atunci cand consider ca am ce vedea sau le pornesc doar cand astept ceva deosebit - Facebook Messenger si Whatsapp imi sunt acum instalate pe computer (da, au aplicatii separate de Windows si probabil si de MacOS). Am pierdut o foarte mica parte din functionalitate, insa acelea imi mancau cel mai mult timp pe telefon. Acum, ca le folosesc de pe calculator, vorbesc cu lumea fara sa ma mai uit la telefon, dau mute si unmute oricand am nevoie si zau ca ma simt mai bine! - ascult tot timpul muzica pe telefon. Mi-am platit abonament la Youtube Premium, stau pe recomandari, iar controlul (next/previous/pauza/volum) il am pe casti. Nu prea am nevoie sa ma uit la telefon. Nu stiu daca mi-as instala o aplicatie care sa ma monitorizeze intrucat nu imi place ideea de a ma simti urmarit 🙂

Razvan
#StarMember
Nu folosesc nicio aplicație, dacă știu ca am un lucru important de făcut, nu mă mai tentează activitatea cu telefonul. Consider că acele aplicații sunt doar o altă formă de manipulare în masă a populației.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut! Vă mulțumesc pentru că ați împărtășit părerile voastre! Și eu cred că este important să avem voință și să evităm folosirea constantă a telefonului, iar uneori chiar să încercăm să facem o pauză cu totul. Totuși apreciez cât de simplu este să faci acum anumite acțiuni datorită tehnologiei și îmi place să mai testez și astfel de aplicații din când în când 🙂

Vio73
#StarMember
Mulțumim și noi! Din păcate, în lumea în care trăim, e cam greu sau aproape imposibil fără smartphone. Așa că e un ,,rău necesar".

Ascary
Campion certificat
Sa nu folosesc smartphone-ul? Doamne fereste! Aceste aplicatii de monitorizare a utilizarii telefonului au fost inventate de dezvoltatorii femei pentru soții lor. Bine ca multe doamne n-au aflat inca de existenta lor.