anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Utilizatorii de IOS sunt expuși atacurilor hackerilor. Cum vă apărați de ele?

teacher_
#StarMember
Cum comentați informația din acest link..
https://www.google.com/amp/s/amp.dcnews.ro/google-avertizeaza-cu-privire-la-atacuri-de-piratare-a-iphone_685907.html
Credeți că este adevărat? Cum va feriți de atacuri cibernetice?
17 Răspunsuri 17

Anonim
Neaplicabil
Se pare că da. Nu sunt utiluzator de iOS. Știam că sunt destul de sigure dispozitivele Apple.

FaraUnID
Campion certificat
Nu utilizez IOS dar am observat ca in decursul anilor posezorii de dispzitive ce ruleaza acest sistem de operare au fost avertizati de N ori asupra pericolelor la care se expun, datorita bug-urilor din sistemul de operare. Strict la ce se spune in acel articol - DA, este posibil ca prin simpla accesare a unui site sa te virusezi. Nu trebuie sa descarci nimic in telefon, trebuie doar sa accesezi site-ul respectiv. Atacatorii pot scrie linii de cod in script-ul acelui site prin care sa forteze instalarea fara acceptul tau, in backgraound, in timp ce tu navighezi pe site, a tot felul de e mizerii care se pot autoexecuta fara a avea nevoie de permisiunea ta. In acest fel atacatorii pot avea control la distanta asupra dispozitivului infectat, pot sustrage date, pot deschide un mic server in telefonul tau, pot instala / dezinstala programe, pot inlocui un soft legitim cu un soft clonat care sa imite originalul dar care sa ofere acces depin atacatorilor in dispozitivul tau.

Vrajitoarea
Cunoscător
Articolul e despre IOS, dar sigur si cei de Android au de-a face cu astfel de brese de securitate. Nu pot sa zic ca iau masuri deosebite - parola, antivirus, nu intru si nu instalez chestii suspecte 🙂

FaraUnID
Campion certificat
La nivel teoretic iOS-ul ar trebui sa fie un sistem de operare foarte sigur deoarece nu permite instalarea aplicatiilor decat din magazinul oficial de aplicatii.....practic lucrurile nu stau chiar asa, iar iOS-ul a devenit printre cele mai vulnerabile. Citisem la un moment dat un raport dat publicitatii de o companie de securitate cibernetica si care era mentiona faptul ca in testele efectuate de ei au reusit ca aiba control deplin asupra unui iPhone in mai putin de 30 de minute din momentul in care telefonul a intrat in posesia lor.

Romeo_
Senior certificat
Folosesc IOS de 5 ani si daca nu intri pe site-uri nesigure,nu incerci sa descarci chestii nu cred ca poti fi atacat de hackeri.Spun asta pt ca pana acum nu am patit-o.Momentan ma simt in siguranta...in viitor...vom vedea ce va mai fi.

Razvan
#StarMember
Anul trecut, la IOS, dacă trimiteai pe Facebook sau whats app o litera chinezeasca pe IOS, efectiv îl blocai. Am făcut o farsă la câțiva cunoscuți, intraseră în panică, ca nu își mai putea accesa telefonul.

FaraUnID
Campion certificat
Defineste site sigur si defineste site nesigur!?!?! 1. Daca un site sigur a fost tinta unor hackeri care au reusit sa planteze cod malition in el ce faci? Cum iti dai seama? 2. Daca un site sigur a fost clonat din numesite.net in numesite.eu si cel din urma contine cod malitios, cum faci diferenta dintre orignal si clona? 3. Daca in loc de BLOGULMEU.eu site legitim gasesti clona BL0GULMEU.eu site malitios, reusesti sa faci diferenta?

Miha_Z
#StarMember
Si eu am avut cativa ani Iphone-uri si nu am avut nicio problema. Eu oricum merg pe premisa ca daca ar fi sa "atace" ar face-o asupra unor persoane influente cu venituri considerabile.

Ascary
Campion certificat
iOS că și Android sunt expuse atacurilor,însă noi,utilizatorii obișnuiți nu avem a ne teme în privința lor,atâta timp cât nu suntem persoane publice,politicieni,oameni de afaceri cu multe milioane de $ în conturi,urmăriți internaționali,etc. Noi putem doar sa fim deranjați de add-onuri,pop-upuri,reclame și cam atât. Un adguard bun ne scapă însă și de aceste mici neplăceri,deși eu personal nu sunt chiar total contra. Până la urmă fiecare trebuie sa supraviețuiesca cumva,iar o reclamă n-a omorât pe nimeni. :))

teacher_
#StarMember
Orange Money e vulnerabil la cei care au Iphone?

Szabolcs
Explorator entuziast
Inainte sa apara stirea iphonul meu si a facut update la versiune mai noua, care cica este mai sigura.

Ascary
Campion certificat
theacher, nu este vulnerabil, aplicația in sine este securizată. Periodic aplicația cere și PINul (aplicației nu cel al cardului) chiar și pentru utilizatorii care folosesc amprenta.

Jay
Campion certificat
Cred ca ar trebui să fie Apple mai pregătit, la ce preturi au si, oamenii, sa aiba grija pe ce site-uri intra.. Probleme pot aparea la oricine, ideea e să fii atent si sa încerci să instalezi aplicatiile necesare, nu e nevoie sa le ai chiar pe toate, din magazinul recomandat pentru fiecare sistem..

Florin_D
Cunoscător certificat
Multa vreme se spunea despre IOS ca ar fi cel mai sigur sistem de operare si pe care nu ai cum s-al virusezi sau sparge! Eu nu am crezut nici o data aceasta afirmatie desi pe langa telefonul android, am detinut si telefon cu IOS si detin si un ipad care intradevar functioneaza foarte bine. Cred totusi ca orice sistem de operare are cel putin o vurnelabilitate sau vreo hiba bine ascunsa , indiferent daca sistemul este open source sau nu. Este adevarat ca un mic hacker sta undeva intr-o canapea sau scaun, cu un calculator in fara si se "joaca" cu anumite hibe ale sistemelor de operare. Acum sa revin la subiect! Eu pe iPad nu am momentan nici un antivirus sau orice alta metoda de protectie intrucat tableta nu o tin conectata non stop la internet si atunci cand este, nu intru pe nici un fel de site dubios. Pana in momentul de fata, pot spune ca am fost ocolit de surprize neplacute!