anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Telefon in rate sau luat cu prelungire abonament

Anonim
Neaplicabil
Salut
Intentionez sa cumpar de la cineva un telefon care a fost achizitionat de la Orange pe baza prelungirii abonamentului persoanei respective. Daca aceasta persoana va inceta sa plateasca acest abonament telefonul o sa fie blocat de Orange ? O sa mai fie functional sau nu ?
Dar in cazul in care o persoana a achizitonat in rate un telefon de la Orange si mi-l vinde mie dupa care nu mai plateste rate la Orange, telefonul va mai functiona ?
Multumesc
1 Soluţie acceptată‚

Salut! Telefonul ca dispozitiv va continua sa functioneze. In cazul in care titularul nu mai plateste, abonamentul va fi suspendat.

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

And04
Senior
Salutare, @Solange E posibil sa blocheze telefonul pe baza IMEI-ului insa nu sunt sigura de acest lucru. Ai aici un topic similar in care se discuta pe aceasta tema: https://comunitate.orange.ro/questions/2856633-blocheaza-telefonul-ratele-neplatite Poti intreba totusi despre aceasta situatie si prin apel la 300 sau pe chat Djingo https://www.orange.ro/servicii/chatbot/ Asteptam si un mesaj din partea echipei Orange sau din partea celorlalti membri ai comunitatii care sunt mai informati in acest sens. Toate cele bune!

Anonim
Neaplicabil
Multumesc pentru link. Citisem deja acolo dar nu lamureste problema mea. Banuiesc ca tehnic este foarte usor de blocat un telefon si ca asta ar preveni poate furturile. Dar in cazul meu eu sunt cumparator de buna credinta si ma interesaza ce face Orange in cazul in cazul in care respectiva persoana nu isi mai plateste debitele, fie ele rest de rate ori luni de abonament. Eu mai pot folosi respectivul telefon sau nu ?

Vio73
#StarMember
Salutare! Ca să nu ai o problemă, și dacă te avantajează, poți plăti tu diferența de rate în avans, printr-o înțelegere cu vânzătorul. Cred că este o soluție de compromis! Altfel, te sfătuiesc să nu iei în calcul o astfel de ,,afacere", care poate deveni extrem de păguboasă! Bine, ideal ar fi să găsești o altă soluție, fără să participi la așa ceva. Succes!

delfinas
#StarMember
Solange, bun venit in Comunitate!!! Dacă nu ai încredere în vânzător, mai bine nu te bagi. Bine, in mod normal, nu poate renunța pur și simplu la contract, fara a fi constrâns să plătească toate ratele, pt că apoi nu va mai putea antama un alt contract, fiind pe o listă neagră. Repet, e în funcție de încrederea pe care o ai in acea persoană.

Anonim
Neaplicabil
Eu nu vad vreo legatura cu increderea. Eu oricum nu am incredere in nimeni. Depinde doar daca Orange blocheaza si telefonul ori doar se ocupa sa isi recupereze banii de la respectivul om. Si nu vorbesc neaparat de rea intentie, in doi ani se pot intampla multe.

Vio73
#StarMember
Cred că ține de fiecare persoană în parte. Eu unul, nu aș participa la așa ceva. Bineînțeles că Orange poate să-ți blocheze telefonul, dar nu avem de unde să știm exact dacă se va întâmpla sau nu. Și nici nu-ți doresc să experimentezi o astfel de situație!

delfinas
#StarMember
Solange, daca ar fi o persoana pe care o cunosti cat de cat, ai putea sa il convingi sa plateasca toate ratele odata, dupa ce ia banii de la tine si sa-ti arate dovada. Acum intelegi partea cu increderea? Daca nu ai incredere in oameni, in general, nu inteleg de ce te bagi in povestea asta si de ce te-ai baza pe sfaturile noastre...

Anonim
Neaplicabil
Eu nu am cerut un sfat daca sa ma bag in aceasta poveste sau nu. Pe mine ma intereseaza doar raspunsul la o intrebare simpla : stie cineva in mod clar daca Orange blocheaza telefonul in caz de neplata a ratelor restante ori a abonamentului care e a fost prelungit ? M-ar ajuta poate daca cineva de aici care a cumparat un telefon in rate ori prin prelungire abonament poate urca aici contractul sa vad ce scrie acolo. Fara date personale, desigur. Acum daca este sa o luam pe taramul parerilor personale eu cred ca in caz de telefon luat in rate Orange va bloca terminalul. iar in caz de neplata a abonamentului prelungit nu va face acest lucru. Sesisez o diferenta juridica intre cele doau spete.

mihai_13
Maestru
- daca este telefon cu android NU - de obicei in cazul unui telefon furat te poate cauta "cineva" sa-l recupereze ( in cazul unui telefon la care nu se mai platesc ratele (sau abonamentul) este posibil sa se aplice "chestia" cu furtul ca doar este o inselaciune )

Anonim
Neaplicabil
Ce este posibil este una , ce se intampla in mod real. Nu vad nici de ce sistemul de operare ar face diferenta. Am gasit asta pe site Orange " În situația în care vei întârzia cu plata facturii Orange, ce include serviciile lunare și rata, abonamentul poate fi suspendat și se vor percepe penalități de întârziere pentru suma restantă. Dacă factura este neachitată în a 25-a zi de la data emiterii, serviciul poate fi desființat. În acest caz, datele personale vor fi introduse într-o bază de date ce va putea fi utilizată de Orange în relațiile comerciale cu ceilalți operatori de telefonie mobilă sau fixă, precum și în orice baze de date referitoare la debitori." https://www.orange.ro/help/ce-se-intmpla-daca-voi-intarzia-cu-plata-13808 La nivel declarativ Orange are treaba doar cu debitorul sau. Asta daca nu cumva desfiintarea serviciului presupune si blocarea telefonului. Nu este clar si nici nu cred ca se doreste sa fie clar. La urma urmei Orange nu are interes ca aceste telefoane sa se miste intre utilizatori pe piata, ei ar dori ca toti utilizatorii sa vina direct la ei. Mda, nu stiu daa pot afla raspuns la intrebarile pe care mi le pun. Telefon furat nu este sigur. Vine cu cutie si toate accesoriile plus factura si certificat de garantie Orange. Greu de crezut ca ar fi un telefon furat.

delfinas
#StarMember
Solange, ți-ai răspuns singur. Cum ți-am scris mai sus, nu plătești abonamentul (automat și rata pt telefon), se închide și intri pe lista neagră și în cea a recuperatorilor de creanțe. Nu cred că vei primi un răspuns oficial în care ți se va spune clar ce se se întâmplă cu telefonul dacă nu e plătit. Repet, dacă vrei să fii sigur, mergi cu persoana la Orange să plătească toate ratele pt telefon. In rest, e riscant, deși, cine ia un telefon in rate, are ceva istoric de bun plătitor și nu prea face mânării, dar nu se știe niciodată.

Anonim
Neaplicabil
Lipsa unui raspuns oficial ar fi pentru mine un raspuns in sine, si anume ca nu vor bloca telefonul. Daca l-ar bloca ar fi extrem de usor sa si raspunda in acest sens. Daca nu raspund inseamna doar ca vor ca teama sa te indeparteze de acest subiect in speranta ca vei face un abonament la ei sau avand abonament vei face rate si prelungire. Asa vad eu cel putin.

mihai_13
Maestru
- pai ti-am zis ca NU ti-l blocheza - dar cel care la cumparat va ajunge pe mana firmei de recuperatori cu(,)care lucreza Orange si este posibil sa te trezesti cu ei la usa sa-ti explice ca telefonul trebuie recuperat (nu are rost sa-ti explic ca Orange stie aproximativ locul in care se afla telefonul sau cine il foloseste)

Salut! Telefonul ca dispozitiv va continua sa functioneze. In cazul in care titularul nu mai plateste, abonamentul va fi suspendat.