anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Telefoanele la abonament vs. telefoane la liber

Cocolino_1
Junior
Telefoanele la abonament vi se par mai scumpe? Mie una mi se pare ca un telefon luat la abonament este aproape de pretul unui telefon luat la liber.
28 Răspunsuri 28

Miha_Z
#StarMember
De obicei un mobil luat in rate la un abonament este mai ieftin cu aproximativ 300 Roni decat pretul la liber. Daca se calculeaza si pretul abonamentului pe 2 ani va ajunge mai mult, dar se justifica fiindca te folosesti de anumite beneficii: minute, internet...

Vio73
#StarMember
Nu, nu mi se par mai scumpe, mai ales cele luate în rate. Acum depinde și de situație! Da, la anumite abonamente pot fi mai scumpe, mai ales la abonamentele mici, dar fiecare alege ce i se potrivește cel mai bine și își asumă.

Anonim
Neaplicabil
Cred că cea mai bună variantă este să îți achiziționezi telefonul la liber (chiar și în rate), avantajul principal ar fi că vei avea un terminal cu un meniu în care nu a intervenit operatorul și teoretic vei primi update-uri de sistem mai repede.

Razvan
#StarMember
Un telefon achiziționat la retenție +abonament, este mai ieftin decât un telefon achiziționat la alt magazin în rate prin cardul de cumpărături cu o EO prepay de minim 5 euro + tva. Poate în viitor, nici această alternativă nu va mai fi viabilă, însă un telefon în rate la Orange + abonamnetul Orange Me start 8, mi se pare cel mai avantajos sistem de finanțare la operator, nu mai trebuie sa prezinți acte justificative.

Jay
Campion certificat
Telefoanele achizitionate la abonament nu mi se par mai scumpe, doar cele in rate, pentru ca orice achizitie in rate este mai scumpa in general.. rate inseamna ca se aplica o dobanda.. Daca-ti calculezi pretul telefonului+valoarea de abonament, probabil ca ajungi la pretul de liber al teleofonului, insa, abonamentul inseamna ca primesti si servicii, deci, beneficiezi de ceva in plus, nu este doar telefonul.. In concluzie, eu n-as pune egal intre pretul unui telefon la liber si pretul unui telefon achizitionat cu abonament.

FaraUnID
Campion certificat
Depinde si de tipul de abonament. La abonamente cu valoare mare si subventia telefonului este mai mare, la abonamentele cu valoare mica, subventia este mai mult teoretica iar pretul telefonului se apropie de pretul la liber. Abonamentele de tip SIM Only nu ofera subventie la achizitie terminal.

Ascary
Campion certificat
Depinde și din ce unghi privești lucrurile,acum daca achiziționezi telefonul fie în rate fie integral cu abonament poți să ieși la final puțin mai scump,însă eu pun mare accent pe garanția oferită de Orange,pe serviceul acestuia,eventual și pe asigurarea telefonului. Dorm mai liniștit când știu că nu pot avea probleme in viitor.

Neaplicabil
La liber. Intotdeauna la liber. Si daca vrei neaparat rate, poti sa-ti faci printr-un card de credit/extraROL/economii etc. De ce? 1. Abonamentele cu telefon inclus te forteaza la minim 2 ani de contract. 2. In general (e adevarat ca nu stiu care mai e oferta Orange in sensul asta) dar in general, si depinde si de ce telefon vrei sa-ti iei, abonamentele cu telefon sunt mai mari decat cele fara. De ce? Nu stiu. Adica nu-ti iei doar telefonul "in rate". Trebuie sa-ti iei si un abonament mai mare, chiar daca nu-l vei folosi la potential maxim. Si atunci, chiar daca poate pretul telefonului in sine nu se modifica, la final de contract vei plati mai mult, per total, pentru ceva ce s-ar putea sa nu folosesti. 3. Telefoanele la abonament sunt, din cate stiu eu, codate in retea. Nu stiu daca soft-ul e si el brand-uit Orange sau nu (si cred ca depinde si de telefon), dar codate sunt cu siguranta. Si cu toate ca, daca nu ma insel, le poti decoda la final de contract, in continuare mi se pare un dezavantaj care poate fi evitat foarte usor prin simpla neachizitionare a unui device la abonament. Plus ca, daca e soft brand-uit, si vrei sa treci la unul default, trebuie resoftat telefonul. Iarasi, o chestie cu care n-ai de ce sa vrei sa-ti bati capul. Si poate o sa zici: "pai da, dar oricum nu am de ce sa schimb SIM-ul sau reteaua." E adevarat. Dar de ce sa te complici cand poti sa-ti pastrezi telefonul curat si sa-l folosesti dupa perioada contractuala cu ce SIM vrei tu? Abonamentul il platesti oricum. Ideea e doar daca vei vrea sa treci la alt operator dupa aia sau nu. Sau, poate o sa ai nevoie tu sau cineva de la tine din familie, de un telefon de imprumut. Daca nu sunt pe Orange, n-o sa-l poata folosi. De asemenea, valoarea de resell a unui telefon decodat este, in general, mai mare decat a unuia codat. Pentru simplul motiv ca noul proprietar nu mai trebuie sa-si bata capul sa-l decodeze. Il poate folosi asa cum e. Nu stiu. Parerea mea e ca daca iei in calcul toate chestiile, nu merita sa-ti iei telefon la abonament. Poti sa-ti faci abonament fara telefon, daca vrei neaparat abonament, si sa-ti iei telefonul la liber.

Ascary
Campion certificat
Eu am luat mai demult un telefon în rate,cu avans și prelungire contract dar nu era codat în rețea.

Neaplicabil
Ah, da. Am uitat ca trebuie si avans. :)) Mersi ca mi-ai amintit. Probabil ca depinde si de telefon.

Valy13
Junior
Cred ca la liber , nu esti conditionat de nimeni si de nimic.

Razvan
#StarMember
Abonamentul merită, doar dacă mai achiziționezi și un telefon în paralel, așa abonament sim only nu prea mai rentează, te trezești peste noapte cu o scumpire a abonamentelor, chiar dacă ești în perioada minima contractuală.

Anonim
Neaplicabil
În plus poți negocia abonament (fără telefon) cu mai multe resurse 😉

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
Din experiența mea și a familiei, la abonament am obținut un preț mai bun la telefoane decât dacă le luam la liber + cartelă. Orange face din când în când niște oferte foarte avantajoase, trebuie doar să ai răbdare. Am luat Samsung Galaxy S10 la abonament de 16e și m-a ajuns mai avantajos decât dacă l-aș fi luat la liber + cartelă. Vă recomand să verificați ocazional site-ul Orange intrând la Magazin - Best Deal/Oferte speciale.