anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Snapdragon 865 vs Apple A13 Bionic

FaraUnID
Campion certificat

Snapdragon 865 vs Apple A13 Bionic: Care este mai performant?

Qualcomm a lăsat pe mâna câtorva jurnalişti de tehnologie din SUA un dispozitiv prototip, echipat cu Snapdragon 865. Aceştia au avut astfel mână liberă să testeze acest chipset folosind aplicaţii de test de pe Play Store, însă rezultatele pe care cu toţii le aşteaptă sunt cele pentru AnTuTu şi GeekBench. Desigur, cea mai interesantă comparaţie este în acest moment cu Apple A13 Bionic, considerat cel mai puternic procesor de smartphone de pe piaţă.

Conform HotHardware.com, cele două procesoare par a fi foarte apropiate din punct de vedere al performanţei, ieşind victorioase în diverse teste.

În cazul GeekBench 5, Appple A13 Bionic iese cu puţin în avantaj, cu un scor de 1.329 în single-core şi 3.468 în multi-core, faţă de 930 în single-core şi 3.445 în multi-core pe Snapdragon 865. Se pare că în utilizare normală şi cu un sistem de răcire similar, cele două chipset-uri ar trebui să ofere performanţă aproape identică.

Când vine vorba despre AnTuTu 8, care ia în calcul inclusiv viteza unităţii de stocare şi a RAM-ului, Snapdragon 865 iese învingător, cu o diferenţă destul de mare. În timp ce Apple A13 atinge 498.296 puncte, noul Snapdragon 865 atinge deja 557.378 puncte, un scor care ajunge din urmă tabletele iPad Pro, care folosesc Apple A12X Bionic, un chipset mai puternic, care poate să întreacă şi un procesor Intel de laptop, în anumite situaţii.

Trebuie însă luate în considerare câteva lucruri atunci când vorbim despre acest test cu Snapdragon 865. În primul rând, acesta nu face parte dintr-un smartphone comercial, ci dintr-unul de test, realizat pentru a demonstra tehnologia. Anumite companii vor reuşi să „stoarcă” ceva mai multă performanţă din el, cum a fost demonstrat în ultimii câţiva ani pe piaţa de dispozitive mobile de gaming, cu răcire suplimentară şi profiluri de funcţionare care permit menţinerea vitezelor boost pe perioade mai lungi.

Apoi, există posibilitatea ca alţi dezvoltatori, din necesitatea de a face telefoane mai subţiri, sau cu forme mai ciudate, să nu poată să îl răcească la fel de bine, oferind performanţă redusă. Am văzut acest lucru şi în cazul lui Snapdragon 855, care pe anumite modele este mai performant decât pe altele, iar pe unele, precum ASUS ROG Phone 2, „îşi ia zborul”.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/snapdragon-865-vs-apple-a13-bionic-care-este-mai-performant-18669847/

3 Răspunsuri 3

teacher_
Specialist certificat
Eu am lucrat doar cu Snapdragon, versiunea 855, și mi se are super... Nu știu cel de la Apple cum e, dar bănuiesc că din moment ce se încearcă o comparare, sunt asemănătoare din anumite puncte de vedere.

FaraUnID
Campion certificat

Intr-unul din testele efectuate chiat de catre Qualcomm cu ocazia lansarii Snapdragon 865 rezultate demonstrează că faţă de Snapdragon 855, noul procesor oferă în jur de 26% mai multă performanţă în testele single core şi 28% în cele multi-core.

Avantajul lui Snapdragon 865 este însă faptul că oferă un consum de energie semnificativ redus faţă de modelul de anul trecut, cu până la 35% pe partea de GPU, de exemplu, cât şi suport pentru rezoluţii mai mari pentru fotografie şi filmare (200 megapixeli, respectiv 8K), dar şi performanţă pentru algoritmi AI de două ori îmbunătăţită.

Aceste declaraţii pot fi verificate, dacă se dovedeşte că un test descoperit în baza de date GeekBench, realizat pe un dispozitiv numit „Qualcomm Kona”, este într-adevăr echipat cu noul model Snapdragon 865.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/primul-test-de-performanta-cu-snapdragon-865.-cat-de-puternic-este-noul-procesor-fata-de-apple-a13-18657243/

Razvan
Campion certificat
Posibil ca Snapdragon să rămână lider în continuare pe parte de producție de procesoare. Se știe de mult timp, ca telefoanele Apple nu sunt la fel de competitive cu ale celorlalți producători din industrie, însă diferența dintre ele o face ecosistemul IOS, care utilizează resurse puține și telefonul este fluent, astfel a rezultat un telefon ieftin de produs, dar scump pe piață, cu o cerere mare.