anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sesizare frauda cu telefoane

Georgeiv777
Junior
Buna ziua, daca cineva se foloseste de numele orange, de facturi si mail uri false “trimise” de ei ca sa pacaleasca lumea ca , cumpara iphone uri prin firma mai ieftine , orange poate face ceva in privinta asta . Numele lui este Ghinea Alexandru Paul
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

Colegii noștri au verificat sesizarea ta și, în urma analizelor efectuate, ne-au transmis că această situatie excedează orice răspundere a Orange România S.A, neexistând legături care sa conducă la concluzia că Orange România ar fi implicată în această speță. Așa cum am observat din primul screenshot, e-mailul a fost primit în data de 1 Aprilie 2021. La această dată dl. în cauză menționat nu mai era activ ca angajat Orange România S.A.

 

@Georgeiv777, recomandarea colegilor noștri este să te adresezi organelor abilitate pentru infracțiunea de înșelăciune.

Vizualizare soluţie în postul original

22 Răspunsuri 22

DanielaH
Moderator
Georgeiv777, bun venit în Comunitate și mulțumim pentru sesizare! Ne dai, te rog, mai multe detalii pentru a putea investiga? Este o situație cu care te-ai confruntat tu personal?

mihai_13
Maestru
1- Deci - "cocu ionut cristian" a trimis email lui "ghinea alin paul" :)) si nu invers 2- pe comunitate (daca studiezi) s-au prezentat N metode de fraudare - la care / de care Orange nu are nicio apartenenta 3- spamul-hackereala-nebagarea de seama-snobismul-etc - din pacate pe internet nu-l poate opri nimeni. ps- sper ca ai inteles 🙂

Georgeiv777
Junior
Salut Mihai, 1.am pus numele real al celui care se ocupa de genul asta de inselaciune acesta fiind pe numele sau real Ghinea Paul Alexandru care spune ca innoieste abonamentele firmei iar orange ii ofera aceste beneficii in schimb 2. Nu acuz orange ul de asa ceva in nici un caz, dar din moment ce se foloseste de numele lor pentru a face asa ceva as vrea sa cred ca pot lua o masura in privinta asta 3. Da aici sunt total de acord cu tine, insa din pacate omul prezinta foarte multa incredere dandu se cu bani multi firme si defapt nimic pe numele lui. Merci de raspuns

Georgeiv777
Junior
Buna Daniela, da eu si inca 4 persoane de catre aceeasi persoana prin aceeasi metoda. Ce detalii ati dori, am conversatii si facturi falsificate?

DanielaH
Moderator
@Georgeiv777, mulțumim pentru detalii. Le vom trimite mai departe colegilor noștri pentru verificare. Am acoperit datele personale din atașamentele postate de tine pentru că astfel de informații nu trebuie făcute publice în Comunitate.

Georgeiv777
Junior
Bine , multumesc frumos si eu. Astept raspunsul lor.

DanielaH
Moderator
@Georgeiv777, te rog să ne mai ajuti cu o clarificare. Din prima captură de ecran înțeleg că e-mailul de la dl. Cocu nu a fost primit de tine, ci de către dl. Ghinea, corect? Tu ai acces la e-mailul acesta? Poți verifica ce este în spatele adresei cu numele ionut.cocu@orange.com? Care este legătura dintre tine și dl. Ghinea în situația pe care ne-ai semnalat-o? Mulțumim.

Georgeiv777
Junior
Da corect. Este primit de dl Ghinea pe mail ul lui, nu am acces la acel mail, legatura in ce sens daca suntem prieteni?

DanielaH
Moderator

Spui că "am pus numele real al celui care se ocupa de genul asta de inselaciune acesta fiind pe numele sau real Ghinea Paul Alexandru". Deci pe cine suspectezi de fraudă? Pe dl. Ghinea sau pe dl. Cocu? Și tu cum ai ajuns în această "poveste", dacă spui că e-mailul a fost primit de către dl. Ghinea?

 

"eu si inca 4 persoane de catre aceeasi persoana prin aceeasi metoda" - tu cum ai fost înșelat? Ai primit și tu un e-mail similar?

 

Îmi cer scuze că insist, dar ca să putem investiga avem nevoie de detalii cât mai clare.

Georgeiv777
Junior
Pe dl. Ghinea il suspectez, am ajuns in aceasta poveste in felul urmator, la inceputul lui februarie m a contactat si m a intrebat daca vreau sa joc fotbal pentru echipa lui si am acceptat. Am fost inselat dandu i banii ceruti de el zicand ca plateste la orange tot ce trebuie si folosindu se de numele orange cerand bani. Email ul e primit de el si ne trimite “dovada” ca orange cere banii.

Neaplicabil
Deci, dl Ghinea ti-a luat banii pentru fotbal, pentru telefoane iPhone, care ar trebui sa vina de la Orange... Din cate pot eu sa inteleg, dl Ghinea nu se foloseste de numele Orange in niciun fel, pentru ca dl Ghinea nu e angajat Orange. Iar ce fel de afaceri are cu dl Cocu (posibil angajat Orange) sunt cu totul in afara subiectului. Ceea ce nu inteleg eu e altceva: daca voiai un telefon iPhone de la Orange, de ce dai comanda prin intermediari si nu direct de la Orange? Ce treaba are fotbalul cu Orange-ul?

Georgeiv777
Junior
Nici aici nu se foloseste? Intreb doar. Am vrut sa achizitionez prin el pentru ca a zis ca ia prin firma pe puncte.

Neaplicabil
Nu, nici acolo. Dl Ghinea nu e angajat Orange. 🙂 Ca poate sa ia sau nu telefoane cu oarecare reducere de la Orange, e cu totul alta treaba. Aia e intre el si Orange. Problema e, eventual, intre tine si el, nu intre el si Orange. Sau cel putin asa cred. Din cate pot eu sa-mi dau seama, nu e decat un intermediar. Nu mi-e foarte clara partea asta: "trebuie sa achiti 373 de lei pentru ca ultimele trebuie puse tot cate 2 ca si asigurare si colet." Nu stiu daca asta e procedura standard Orange sau nu. Asta doar cineva de la Orange ne poate spune. Dar intrebarea mea e alta: a ajuns vreunul dintre telefoanele alea? Tu cat ai platit si pentru ce anume? Adica ce ti-ai comandat si ce astepti sa primesti?

Georgeiv777
Junior
nu cred ca doar angajatii orange au reduceri arsradu, si clientii bussiness asa cum esste el. Am platit pentru mai multe telefoane si nu nu au ajuns va dati seama de aia am scris aici , dar nu vreau sa se inteleaga gresit nu dau vina pe orange