anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Security Updates Samsung S21FE sunt disponibile cu MARE interziere

AdrianT
Junior

Buna ziua,

Care este politica Orange de a face disponibile updateurile OTA pt Samsung (in cazul meu)?

In acest moment am ultimul update din Aprilie. Device-ul este pe cont business iar regula este sa nu am mai mult de 6 luni vechime pt security update altfel nu mai functineaza nimic din serviciile companie. Acest lucru se intampla la fiecare 6 luni, desi vad ca Samsung are releasuri lunare, totusi in retea apar cu MARE intarziere

Ce pot safac? Se pot face disponibile macar la 3 luni? Care e politica in acest sens? As zice ca nu aceste intarzieri reprezinta mai mult decat un simplu incovenient, 

 

6 Răspunsuri 6

Pololică
#StarMember

Salutare!

Politica nu este neaparat la Orange, cat la producator. Si nu crede balivernele doar a unei parti. Ca regula:

  • Pixel (fost Nexus) primeste primul actualizarile
  • Samsung (parca si Motorola si Nokia) sunt printre primii dupa Pixel, DAR dureaza pana fac "testele" interne, dureaza.

PS: am pus intre ghilimele "testele" intrucat se fac testari (evident), dar decizia depinde de departamentul tehnic (probabil cu ajutorul celor de la marketing) care sunt primele modele care primesc respectivele actualizari si care sunt urmatoarele.

Pasul doi, cand vine vorba de colaborarea cu operatorii, spre diferenta de Apple, telefoanele cu Android urmeaza 3 pasi:

  • actualizarea Google
  • verificarea si actualizarea producatorului
  • verificarea verificarii si actualizarea producatorului cu setarile operatorului.

Cu cat mai multi intermediari, cu atat intarzierea este mai mare.

Ca sa vin cu un exemplu: folosesc un Huawei Nova 8i (fara Google) si actualizarea de securitate este cea de luna trecuta (adica primesc actualizarile cu o luna in urma, momentan avand pe cea de august si astepta pe cea de septembrie pe parcursul lunii octombrie). Totusi, actualizarile de interfata/Android vin la cateva luni distanta. EMUI 13, de exemplu, pentru Nova 9 se pare ca va fi disponibila pentru Romania abia la anul, in conditiile in care EMUI 14/Harmony 4 este deja pe Beta, iar in zona asiatica (Filipine & Co), Emui 13 este deja disponibila.

mihai_13
Maestru

Dupa cum vezi pe link uptodate pentru ORO Romania sunt la zi  -  eu am S21FE5G   varianta pentru UE cumparat de la Orange Romania (SM-G990B2)  https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s21-fe-5g-2022/firmware/SM-G990B2/ORO/

Adrian problema este la tine sau la telefon - intra la setari uptodate  si acceseaza "download and install"

mai ai si varianta sa instalezi tu ultima varianta de firmware cu Odin (este oficial si nu pierzi garantia) asta numai si numai daca te pricepi .

Interesant linkul, studiez maine. Eu am verificat updateul de 100 de ori in ultimele 30 de zile. Momentan spune ca sunt pe security patch de APR23 (atasat). Terminalul este al firmei, evident de la Orange

Poate fi de la telefon? Adica in afara de a da Check nu vad ce pot face. Sa ma apuc sa il instalez manual din arhiva mi se pare ....ca s-au dat banii degeaba si pe telefon si pe abonament. Mi se inatmpla a doua oara in 1 an si singurul update primit a fost cel de Android 13 care a avut si security patchul de Apr23. In rest nimic

mihai_13
Maestru

deci tu ai versiunea single sim https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s21-fe/firmware/SM-G990B/ORO/#SM-G990B

este la zi uptudate pentru versiunea ta - mergi la un service cu telefonul (sau scrie tu softul sunt tutoriale foarte multe pe youtube - dar daca nu ai mai facut asta nu te baga)

AdrianT
Junior

Da, telefonul e problema. Pentru cine are o problema similara, am reusit sa fac update folosind Smart Switch (app lui Samsung). Instalezi apliatia pe laptop, conectezi telefonul si apare jos <New sw version available>. Nu ai decat sa dai Next la diversii pasi, foarte simplu procesul.

N-am inteles niciodata de ce ar trebui conectat telefonul la calculator si verificat si acolo daca exista actualizari. Nu este acelasi server ca si pentru OTA?

Stiu, pare aiurea intrebarea, dar, ca o paralela, pe unele versiuni de Linux (Ubuntu printre ele) poti alege intre doua servere de unde sa faci actualizarile (aceleasi actualizari): serverul principal al distributiei sau serverul tarii in care esti (diferenta fiind doar viteza de descarcare).