anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Eu trimit un SMS și la persoana respectiva apare altceva

Slatian
Începător

Buna...

Poate cineva sa îmi spună din ce cauza eu trimit un SMS și la persoana respectiva apare cu totul altceva decât trimit eu .gen se adaugă alte cuvine litere cifre pe care eu nu le trimit..dar persoana cealaltă la care trimit primește și ce scrie și plus altceva .ms mult..

6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember

Salut,

Poti sa ne dai exemplu de unul sau mai multe cuvinte care ajung diferit la destinatie? Tind sa cred ca problema ar putea sa fie de encodare a caracterelor pe care le trimiti. Mai ales daca nu se intampla cu toata lumea. Daca folosesti caractere speciale, de exemplu ș, ț, î, ă, â, se poate ca ele sa nu fie interpretate corect de telefonul destinatarului. De asemenea, daca trimiti emoticoane, ele se poate sa nu fie encodate corect.

Daca ne-ai putea pune câteva exemple, si eventual ce modele de telefoane se folosesc in contextul asta, ar fi foarte util.

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă vezi că se întâmplă asta, nu mai trimite texte cu diacritice și atunci nu vor mai fi probleme. Nu toate telefoanele sunt calibrate la fel și dacă trimiți cuvinte cu litere precum ș, ț, etc, telefonul le va transmite altfel și nu se înțelege ce ai vrut să spui. Și atunci, trimiți în loc de ș, doar s, în loc de ț, doar t, etc

Baftă!

mihai_13
Maestru

prietenul tau sa seteze la "encoding sms "  pe automat  = adica la imput mode sa fie "automatic"   

de luat in consideratie sa aiba activa limba tastaturi "romana" - daca are engleza sau etc limba  posibil ca imput mode automatic sa nu fie de ajuns pentru decodat/interpretat  diacritice.

DanielaH
Moderator

@Slatian, s-a rezolvat situația? Te-au ajutat recomandările primite aici?

Da.. va multumesc mult..

Super! Mă bucur. Mulțumim pentru confirmare!

Poți marca ca soluție răspunsul care te-a ajutat cel mai mult pentru a fi de folos și altor utilizatori.