anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Redmi Note 10 Pro primește un update software care adaugă 2 GB memorie RAM

FaraUnID
Campion certificat
Nu este nimic gresit in titlu: Xiaomi a lansat un update software pentru modelul Redmi Note 10 Pro 5G care adaugă posibilitatea extinderii memoriei RAM cu încă 2 GB față de configurația standard, ceva ce în trecut părea imposibil.
Practic, Xiaomi permite utilizarea a 2 GB din spațiul de stocare al telefonului drept memorie RAM, permițând astfel rularea mai multor aplicații în paralel, fără a fi necesară oprirea unora dintre ele.
Noul update este disponibil momentan pe variantele Redmi Note 10 Pro 5G din China, dar va veni cu siguranță și pe modelele din Europa în viitorul apropiat. Având în vedere că acest model de smartphone este livrat în configurații cu 6 sau 8 GB memorie RAM, poți acum extinde RAM-ul de pe aceste telefoane până la 8, respectiv 10 GB. În general, un astfel de „upgrade” costă câteva zeci de euro, diferența de preț până la o variantă superioară din punct de vedere al configurației.
Desigur, acest RAM virtual nu va fi la fel de rapid precum cel fizic. De altfel, nu este prima dată când auzim despre astfel de capabilități, întrucât vivo a anunțat recent modelul V21 5G, care vine din fabrică cu o astfel de capabilitate, permițând extinderea memoriei RAM cu 3 GB.
Nu este tocmai clar de ce Xiaomi a ales doar 2 GB și nu 3 GB, însă este posibil să încerce să limiteze consumul de spațiu de stocare pentru utilizatori.
Este posibil să vedem această capabilitate mai des în smartphone-uri de buget, probabil pentru că lipsa de semiconductori a dus la o criză globală de cipuri de toate felurile, inclusiv de memorii RAM. Astfel, unii producători ar putea livra telefoane de buget cu mai puțin RAM fizic, oferind posibilitatea de a extinde memoria la nevoie folosind stocarea internă.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/redmi-note-10-pro-de-la-xiaomi-primeste-un-update-software-care-adauga-2-gb-memorie-ram-19175606/
Huawei ar putea exploata la maximum acest truc, din motive cat se poate de evidente. De fapt Vivo, OPPO, Xiaomi, Huawei si Honor ne tot amenintau de ceva timp ca lucreaza la implementarea acestui truc.
8 Răspunsuri 8

Jay
Campion certificat
Chiar am citit titlul de 2 ori.. :) Este un lucru bun ca se axeaza pe gasirea de solutii.. si mai bine ar fi daca nu ar aparea alte erori, deci solutia sa fie in regula..

RafaHelper
#StarMember
Huawei in China a început din luna iunie sa facă upgrade gratuit de memorie RAM (2GB) in service-uri pentru telefoanele mai vechi care urmează sa primească update la HarmonyOS. Nu știu cat de mare e criza sau cat de mare e stocul de RAM in depozitele Huawei.

delfinas
#StarMember
Smecherie!!! 🙂 Prima data am avut si eu un soc, citind titlul, pe urma mi-am dat seama ca trebuie sa fie ceva virtual. Bine si asa, dar sunt curioasa cat de bine va functiona in timp smecheria asta. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Acest truc al extinderii memoriei virtuale nu este o treaba inventata peste noapte de Xiaomi. In trecut, cand pretul memoriilor RAM era destul de piperat, posesorii de PC-uri apelau adesea la acest truc pentru da un boost calculatorului. Inclusiv Microsoft recomanda ajustarea manuala a dimensiunilor minime și maxime ale memoriei virtuale si ofera tutoriale in acest sens. Spectaculos este faptul ca s-a reusit implementarea ei pe telefoanele mobile. Probabil este o chestiune de timp pana cand se va aplica la scara larga, de majoritatea producatorilor, inclusiv in zona tabletelor.

Neaplicabil
Pe Linux, chestia asta se numeste Swap, daca nu ma insel. :)) Deci da, nu e o chestie noua. Dar este intr-adevar ceva nou pentru telefoane. Avand in vedere ca Android-ul foloseste un kernel de Linux (sper sa nu gresesc, dar parca asa imi amintesc eu), modificari de genul asta sunt probabil mai usor de facut intrucat suportul e deja in kernel. Iti trebuie doar suport la nivelul sistemului de operare. Si intrucat nu stiu sa aiba Android-ul stock de la Google asa ceva nativ, presupun ca a fost adaugat de Xiaomi, si da, e o chestie super tare. :)) Felicitari pentru idee. In alta dezordine de idei, si eu a trebuit sa citesc titlul de doua ori, pentru ca mi se parea imposibil. Adica, in mod normal, nu poti sa adaugi hardware cu un update de software. Dar in cazul asta, hardware-ul e acelasi, doar ca folosesc un pic din celelalte resurse. Foarte tare ideea!

Vio73
#StarMember
Destul de tare! N-am mai auzit așa ceva, dar e clar că este posibil și este foarte bine.

svetalex
Senior certificat
Foarte tare soluția. Eu intenționez să îmi iau un Xiaomi Redmi Note 10 Pro zilele acestea. Aștept să se mai încălzească afară 🙂

Neaplicabil
Din software se pot face multe artificii... în realitate e la fel ca multi-tasking-ul... nu există în realitate deși mintea noastră îl percepe.