anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel VoLTE, VoWIFi si 5G oficial in Romania

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Veste buna pentru posesorii de telefoane Google Pixel! Incepand cu update-ul din 5 Decembrie (UQ1A.231205.015), avem suport default pentru toate serviciile: VoLTE, VoWIFI si 5G. Fara Pixel IMS. 

Deci, fuga in sectiunea de update-uri a telefonului si bucurati-va de suport total pentru toate serviciile de mai sus. 🙂

1000000181.png

 

Client Orange
57 Răspunsuri 57

Pololică
#StarMember

Sunt curios daca vor lua in calcul venirea oficiala. Am vazut ca asta e trendul (inclusiv la Apple): mai intai se "cerceteaza" cati "localizeaza" telefoanele intr-o anumita tara/regiune, apoi se vad cerintele de soft (VoLTE, VoWiFi, Pay, etc), apoi se fac parteneriate (cum e eMag sau prin operatori) si apoi vin cu magazinul propriu.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Time will tell... :)) Nici cu suportul VoLTE nu ma asteptam sa ajunga prea curand. Si...intr-un final...au ajuns. :)) Le-a luat un pic pana le-au implementat pe toate, dar in sfarsit merg toate asa cum ar trebui. 🙂

Client Orange

Razvan
#StarMember

@arsradu Superb, rugămințele tale au dat roade. 

RafaHelper
#StarMember

@arsradu sa ne spui după o luna cum funcționează si daca exista întreruperi de serviciu. De exemplu pe xiaomi serviciul VoWIFI se mai pierde desi telefonul e conectat la WIFI.  

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Sigur! Incercam. Pana acum, chiar si cu suportul adaugat "manual" ca sa zic asa, nu au fost probleme. Dar da, testez ai revin.

Client Orange

Salut. Ai apucat sa testezi stabilitatea vowifi si volte pe pixel?
Mai mult ma intereseaza pe VoWifi, cand te intorci de afara in casa, daca dureaza mult pana sa intre pe VoWifi, sau daca pica frecvent de pe VoWifi cat esti in casa, cum am detaliat si eu mai jos pe alte modele de telefoane.

Salut. Cat timp ai semnal bun le wireless nu sunt probleme. Merge foarte bine fara întreruperi pe pixel 7a. Când ai semnal slab te cam enervezi. Trecerea de pe Vowifi pe 5g/4g e rapida și fără probleme

Da, pai la mine in casa semnalul 4G e cam absent 🙂 old building si atunci VoWifi este esential. Pe modelele mentionate de mine, de multe ori trebuia sa opresc wifi si sa il repornesc ca telefonul sa se inregistreze la IMS si sa intre pe VoWifi, sau, efectiv pica de pe serviciu desi reteaua wifi nu avea nicio problema (asta a fost pe Xperia 1iV, dar acolo cred ca era devina modelul care nu era de Europa)

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

La fel si la mine. Semnalul 4G este oribil. Asa ca vowifi este esential. Dar la mine pare sa se conecteze si sa functioneze ok. 

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pare ok la mine. Dar e adevarat ca nu vb foarte des sau foarte mult la telefon.

Dar am testat mai devreme scenariul propus de tine (intrat de afara, conectat la wifi, sunat prin vowifi) si la mine e ok. Odata ce s-a conectat la wifi, am putut sa apelez si vowifi fara probleme.  Nu a trebuit sa astept, sa reconectez sau mai stiu eu ce. A mers instant.

Vezi sa ai si ultimele actualizari de sistem la zi (s-a lansat unul chiar zilele trecute). In caz ca e vreun bug.

Client Orange

Nu doar pe Xiaomi, am patit si pe Xperia 1 IV, 1V, si recent am vazut si pe Honor 90. Pica de pe VoWifi frecvent sau dureaza sa se inregistreze pe serviciu si cate 20-30 de minute cand vii de afara inapoi in casa. Se pare ca e nevoie de ceva OTA care sa configureze un anumit threshold cand sa foloseasca VoWifi si cand VoLTE in cazul in care semnalul 4G este suficient. In mod normal, cand esti pe Wifi, VoWifi ar trebui sa stea activ non stop. Aici poate Orange sa se uite in fisierele de operator care le trimite catre diferiti producatori de Android, daca poate sa modifice in asa fel incat daca este VoWifi activat si ai semnal la Wifi sa nu mai tot pice telefonul de pe serviciu.
Pe Samsung de exemplu nu am patit deloc asta, indiferent de model.

De acord, pe Huawei am văzut ca e stabil, dar nu pe toate modelele, pe cele din gama de top e ok, pe midrange nu.

Ma lăudam ca pe Huawei e stabil, dar in ultima luna am început sa am notificare cu apel pierdut sau mesaj de la mesageria vocala desi serviciul Apel WIFI era activ pe telefon.

Hmm, ai cumva ceva wifi sleep mode activat pe telefon? Parca era ceva de genu prin developer settings, sa poti alege ca wifi sa fie On si in sleep mode. O sa ma uit si eu la Horono 90 sa vad daca are ceva pe acolo.