anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Neva Start

FaraUnID
Campion certificat

 

În toamna anului 2019 grupul Orange a lansat sub sloganul "Indrazneste sa alegi" NEVA, o nouă gamă de telefoane sub marca Orange.

 

Dupa Orange Neva Jet, Orange Neva Play, Orange Neva Zen, Orange Neva Rise si Orange Neva Link (acesta inca nu se regaseste in oferta Orange Romania), portofoliul se imbogateste cu un nou telefon de buget, pe numele sau Orange Neva Start.

Orange Neva Start se vrea a fi produsul esențial pentru a te deschide către lume si prin intermediul caruia sa te simti împlinit și plin de energie.

 

Orange Neva Start este motorizat de Android 9.0 ediția Go si este customizat cu ajutorul Orange Experience pentru a simplifica experienta de utilizare. Andorid Go reprezinta o versiune simplificata de Android special gandita pentru dispozitivele cu 1 GB memorie RAM sau chiar mai putin.

 

Asadar, la capitolul spatiu de stocare Orange Neva Start ofera 8 GB memorie ROM + posibilitatea adaugarii unui Nano-SIM si 1 GB memorie RAM. De mentionat totusi ca acestea sun valorile brute, utilizatrul avand la dispozitie cca 50% din aceste valori, restul fiind rezervate sistemului de operare si aplicatiilor implicite.

 

Alaturi de Andoid 9 GO, Orange Neva Start este tractat de un procesor cu patru nuclee Mediatek MT6739WW (4 x 1.5 GHz Cortex-A53) si puse in valoare pe un ecran de 5 inch cu un format de 18:9, la rezolutia de 720 x 1440 pixeli.

 

Orange Neva Start se lauda cu o Camera Principala de 5 Mpx, in timp ce Camera Secundara este de 2 Mpx. La aceste valori nu te poti astepta la super fotografii, mai degraba camele sunt pe principiul "sa fie acolo" pentru situatiile in care trebuie sa faci o poza si nu ai cu ce.

 

La capitolul retele Orange Neva Start dispune de slot dual sim si este compatibil cu retele de tip 2G, 3G, 4G, iar la capitolul transfer de date avem Wi-Fi, Bluetooth, GPS, microUSB.

 

Toate acestea sunt alimentate de un acumulator de 2000 mAh.

 

Ca si in cazul Orange Neva link, nici acest Orange Neva Start nu se regaste in portofoliul Orange Romania. In schimb Orange Neva Start se regaste in portofoliul Orange Moldova la pretul de 1699 lei moldovenesti, adica undeva pe la 430 lei romanesti.

Din punctul meu de vedere cca 100 euro, in 2020, pe un telefon cu 1 GB RAM si 8 GB spatiu de stocare, este enorm si asta in conditiile in care in aceeasi bani gasim alternative cu 2 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare.

 

6 Răspunsuri 6

svetalex
Senior certificat
Nu am cumparat niciodata telefoane sub brandul Orange. Nu am avut incredere in calitatea si performantele lor, desi pretul a fost mereu unul atractiv

Jay
Campion certificat
Eu m-am uitat la modele Orange, de curiozitate.. concluzia mea a fost ca sunt ok, pentru părinți, de exemplu.. dar, ma aștept, în cazul fidelizarii, sa nu mai achit nimic..

FaraUnID
Campion certificat
In principiu telefoanele Orange din zilele noastre sunt fie Alcatel, fie ZTE rebranduite. In trecut am avut cateva HTC-uri rebranduite de Orange in SPV. Pe partea de fiabilitate nu am avut probleme cu ele, sigurele hibe erau date de faptul ca performanta lor era oarecum incetinita de firmware-ul personalizat si faptul ca trebuie sa stai dupa ei pentru actualizari, care actualizari parca nu mai veneau. Simteai ca telefonul poate si vrea mai mult, dar este incetinit in mod intentionat de acel custom firmware.

Miha_Z
#StarMember
In urma cu ani buni am mai luat la prelungiri telefoane din brand-ul Orange, ca le primeam gratis si erau cat de cat bunicele. Pe unele le-am tinut pentru cazuri de forta majora si le foloseam cateva zile cand cedau mobile noastre. Fie nu se mai deschideau dupa vreo resoftare, sau luau "contact cu solul"... Si pe altele le-am facut cadou rudelor.

FaraUnID
Campion certificat
Desi din punct de vedre estetic, Orange Neva Start arata ok - termen relativ - acesta are doua probleme majore: - este slabut rau, indiferent din ce unghi cauti sa privesti telefonul; - pretul nejustificat pentru un asemena hardware in anul de gratie 2020; Inclusiv descrierea oficiala "Orange Neva Start se vrea a fi produsul esențial pentru a te deschide către lume si prin intermediul caruia sa te simti împlinit și plin de energie" vine sa sustina argumentele mele. Practic, nu aveau ce sa scoata in fata: o caraceristica distincta, ceva, orice, pentru a evidentia telefonul, si atunci au spus ceva de genul "produsul esențial pentru a te deschide către lume si prin intermediul caruia sa te simti împlinit și plin de energie" !

Vio73
#StarMember
Am studiat cu atenție mai multe telefoane branduite de Orange și am constatat că pentru mine nu sunt o soluție potrivită. Mai ales că unele dintre ele au și prețuri mari!