anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iPhone 15 la Buy back

J0nna5s
Junior entuziast

Cine știe să calculeze exact prețul iPhone 15 128 la Buy back special 5G ?!

In Orange shop m-au zăpăcit!

1 Soluţie acceptată‚

Salut,

Revin cu detaliile ofertei de la TV: reducerea de 500 Euro este valabilă până pe 29 ianuarie 2024 pentru achiziția unui iPhone 15 la reînnoirea unui abonament aflat în afara perioadei minime contractuale sau activarea unui nou abonament Smart Plus 25 pe 2 ani. Reducerea de 500 euro este calculată din prețul standard al iPhone 15 5G 128GB și include un discount suplimentar prin Buy-Back Special 5G acordat în cazul aducerii la schimb a unui iPhone 11 128GB functional.

Prețul final al telefonului împreună cu abonamentul Smart Plus 25 pe 2 ani și Buy-Back Special 5G este 441 Euro, după aplicarea unui discount de 291 Euro (171 Euro valoarea iPhone 11 128 GB + 120 Euro bonusul de Buy-Back) la pretul de 732 Euro pentru abonamentul Smart Plus 25. Fata de pretul standard al telefonului de 949 Euro, reducerea totala este de 508 Euro, comunicată rotunjit la 500 Euro.

Vizualizare soluţie în postul original

51 Răspunsuri 51

J0nna5s
Junior entuziast

Încă odată postez unul din răspunsurile date la Orange messenger,așa ca răspuns,să fie acolo,dovada ca nu știu despre ce e reclama și cum se procedează:

Iată ce zice Django,

Imi pare rau de aceasta situatie, insa din verificarile efectuate observ ca precum scrie si in reclama aceasta reducere de 500 de euro este calculata din pretul standard al modelului I-phone 15 5G 128GB si include o reducere suplimentara prin Buy Back Special 5 G. In aceasta campanie sunt acceptate doar modelele de I-phone cu valoare de minim 48 euro, iar orice model evaluat la mai putin de 48 de euro nu este eligibil. De asemenea colegii din magazin ar trebui sa-ti explice mai bine cum este cu aceasta reclama deoarece este o oferta disponibila doar din magazinele fizice. . Am rugamintea sa mergi din nou intr-un magazin Orange Shop pentru lamuriri. Poti consulta si pagina dedicata https://www.orange.ro/servicii/buy-back/ . Multumesc de intelegere!

Unde scrie 48 Euro? OK, sa presupunem ca ar scrie, vrei sa-mi spui ca un iPhone 11 128GB NU e eligibil pentru cei "48 Euro" reducere Buy-Back?

 

Client Orange

arsradu
#StarMember

Oferta e pentru clienti, nu pentru colegii din magazin. Ei sunt cumparatorii, nu? Nu colegii din Shop.

De ce nu este disponibila informatia asta undeva pe site? Sau, si mai bine, direct in reclama respectiva. Asta ar fi curiozitatea mea. Pentru ca in felul asta, am rezolva si misterul acestei oferte, si oricine si-ar putea calcula foarte simplu (cu acuratete mai mare sau mai mica, pentru ca totul e subiectiv binenteles) costul total al unei achizitii de genul asta. Inteleg, nu ar arata prea bine sa-i afisezi omului un tabel intr-o reclama asa de frumoasa. Dar macar da-i un link cu o pagina unde sa-l poate vedea singur! 

Nu mai trebuie sa bati un drum aiurea pana in magazin, doar ca sa primesti niste informatii care n-au nicio logica si nicio legatura cu ceea ce e comunicat in acea reclama.

Client Orange

GeorgianaD
Moderator

Salutare,

În campanie sunt acceptate doar modelele de iPhone evaluate pentru buy-back, într-un magazin Orange, cu minimum 48 euro. Telefonul trebuie să fie 100% funcțional, iar în baza evaluarii se primește un voucher ce conține valoarea telefonului plus un discount suplimentar de 120 euro. Voucherul rezultat se poate utiliza doar pentru achiziția unui model iPhone 15 sau iPhone 15 Plus la prelungirea unui abonament existent sau cu un abonament nou.

În situația ofertei din imaginea anexată a fost luat în calcul, la buy-back, un telefon iPhone 11 128 GB, cu un abonament Smart Plus 25, însă se poate aduce orice model de iPhone, începând cu iPhone 8. Bineînțeles, valoarea voucher-ului variază în funcție de modelul telefonului.

Mersi frumos, Georgiana!

Mie inca nu mi-e foarte clar in ce conditii se ajunge la acei 500 de euro, si daca, pe langa ei, se mai primeste sau nu si un discount suplimentar de 120 de euro. Sau acel discount este inclus (conform screenshot-ului) in cei 500 de euro?

Dar sa le luam pe rand.

Inteleg ca acel iPhone 11 de 128GB e doar un exemplu. Foarte bine. Sa lucram pe el atunci.

Deci, ca sa fii eligibil pentru campanie:

  • trebuie sa ai un iPhone dintre cele evaluate pentru buy-back (de la 8 in sus). Am ales un iPhone 11 128GB ca in exemplu.
  • trebuie sa-ti faci un abonament Smart Plus 25

Buuun.

Presupunand ca evaluarea este de peste 48 de euro, si ca telefonul este 100% functional, vei primi un voucher format din valoarea telefonului evaluata in urma buy-back (cel putin 48 de euro) + 120 de euro discount suplimentar.

Daca da, in ce conditii ajungi la acel discount de 500 de euro? Pentru ca 120 + 48 (minim, e adevarat, dar cel mai probabil maximul nu va fi niciodata 380 de euro, indiferent cat de bine ar arata telefonul) nu da niciodata 500 de euro. Mai este vreun voucher ceva de luat in calcul?

De asemenea, mai e o problema cu acea reclama. Nu scrie niciunde ca valoarea acelui voucher fluctueaza in functie de anumite conditii. Nu scrie "pana la 500 euro", sau "maxim 500 euro". Scrie "reducere de 500 euro".

Si nu scrie nimic de iPhone 15 Plus.

Dar ceea ce nu mi-e clar mie este ce parametri au fost luati in calcul pentru acel voucher de 500 de euro. Un telefon evaluat la 380 de Euro si un voucher suplimentar de 120 de Euro? Sau un telefon evaluat la 500 de euro (ceea ce mi se pare SF deja) si un voucher EXTRA in valoare de 120 de Euro? Total 620 de Euro reducere?

Asta ar trebui clarificat. 🙂 

Client Orange

Salutare,

Oferta nu se cumulează cu alte vouchere. 

Spre exemplu, daca telefonul este evaluat la buy-back cu 48 euro, reducerea o sa fie formată din 48 euro, discountul suplimentar in valoare de 120 euro si reducerea de la abonamentul ales la prelungire sau abonament nou.

În cazul ofertei din imagine este scris clar că este vorba de un iPhone 15 128 GB, însă eligibil pentru extradiscountul în valoare de 120 euro este si modelul iPhone 15 Plus.

Reducerea de 500 euro se aplică din prețul standard al telefonului, ceea ce înseamnă că este formată din valoarea la buy-back a telefonului iPhone 11 128 GB, 120 euro discountul suplimentar și reducerea oferită de alegerea abonamentului Smart Plus 25.

Bun, deci 500 de euro total, cu toate reducerile si discount-urile incluse. Asta voiam sa stiu.

Din asta deduc ca, pentru reducere 500 de euro (da, din pretul standard), trebuie ca telefonul tau sa fie evaluat la vreo 300 de euro. Astfel incat, in momentul in care calculezi: pretul in urma evaluarii + 120 euro discount + reducerea de la abonament, sa ajungi la 500 de euro total. Ce pot sa zic, mult succes sa-ti evalueze cineva iPhone 11 128GB la mai mult de 100 de euro. Chiar sunt curios daca a primit cineva 500 de euro reducere cu oferta asta.

Apropos, o alta chestie care nu e mentionata niciunde in acea reclama este acea reducere oferita la abonament. 🙂

Foarte, foarte multe detalii care lipsesc. Si nu e ok. Pentru ca, dupa cum se poate observa, lipsa acelor detalii creaza confuzie pentru toata lumea, dar in special pentru cei interesati. :))

Deci, sugestia mea pentru colegii de la marketing, ar fi sa incerce sa includa astfel de detalii in reclama. Poate nu direct, ca probabil vor fi multe lucruri de adaugat, dar undeva pe o pagina separata, accesibila tuturor.

In varianta prezentata clientilor in acea reclama, oferta nu e clara. Asta ca sa nu zic ca e un pic misleading.

Client Orange

Reducerea de 500 euro se aplică din prețul standard al telefonului si include o reducere suplimentară prin buy-back 5G,așa zice reclama. Nu spune din ce e format voucherul sau dacă s-a mai adaugă ceva la el. Altfel la cum prezinți situația s-ar putea să nu se ajungă prin cumulare la 500€,ori 500 e fix! Ce aduce sau înseamnă Buy back special 5G?! Mai explica o dat să înțelegi și tu și noi! Mulțumesc !

J0nna5s
Junior entuziast

Iată mai jos:

Ex de calcul în magazin ,unde zice ca nu au oferta TV și nici cu cine să vorbească:

Pt ab 25€ de la 949—>732€

Ev iPhone 11 după imei—->175€

Extra valoare buyback—->120€

Valoare Sim prepay Pt

trecere Ab smart 25€—>50€

Rest—> 384€ de plătit iPhone 15 1285G plus 2 ani Ab 25 euro

Unde e avantajul Buy back dacă la cei 500€ nu se mai măcar adaugă evaluarea după imei á iPhone 11 256 Gb?!

Vorbim de un Orange Shop (magazinele proprii Orange) sau Orange Store (parteneri Orange)? S-ar putea sa faca o diferenta. Si din cauza asta sa-ti spuna ca ei nu au oferta de la TV.

Oricum, mi se pare foarte ciudat ca reclama de la TV te trimite in magazin (pentru ca doar acolo ai Buy-Back), si in magazin iti spun ca ei nu au oferta de la TV... E bine atunci. Comunicare 0.

Oricum, din ceea ce spui tu, eu inteleg asa:

  • pretul standard al unui iPhone 15 (probabil varianta simpla) este 949 de Euro (ceea ce pare sa fie suficient de aproape de ceea ce ziceam si eu, si ceea ce apare si pe site, adica 4810 RON).
  • reducere abonament: 949 - 732 = 217 Euro (aprox 1000 RON)
  • evaluare iPhone 11 dupa IMEI (deci nu stim daca se va mai scadea ceva, dar presupunem ca va primi maxim): 175 Euro (aprox 870 RON)
  • valoare migrare Prepay - Abonament (cu toate ca nu e mentionata niciunde): 50 Euro (pentru ca oferta presupun...)
  • rest de plata: 387 Euro (aprox 2000 de lei) la achizitia unui iPhone 15 128GB.
  • total reducere: 949 - 387 = 562 Euro (aprox 2800 RON).

Ca sa fiu sincer, mie nu mi se pare o oferta rea, chiar si asa. Adica, nu mi se pare ca ar trebui sa am reducere 500 + 175 = 675 Euro.

Ma rog, eu unul nu mi-as face abonament din alte motive. :)) Dar oferta, in varianta asta...nu e rea. 

 

Client Orange

J0nna5s
Junior entuziast

Oferta e calculată in Orange shop,oricum eu nu sunt lămurit! 
Nu am vrut decat să-mi schimb telefonul la oferta cum fac mulți alții și am descoperit superficialitatea și lipsa informațiilor,răspunsuri nefondate și lipsa transparenței.

Problema nu se va lămuri,așa cum a scris cineva într-o postare mai veche “buy-back e praf în ochi”!

Va doresc numai bine!

 

J0nna5s
Junior entuziast

Ca moderator mă gândeam ca te interesează să lămurești cum se face calculul simplu în acest caz de buy-back special 5G,după ce te informezi corect.

Se pare ca rămânem tot nedumeriți!

Salut,

Revin cu detaliile ofertei de la TV: reducerea de 500 Euro este valabilă până pe 29 ianuarie 2024 pentru achiziția unui iPhone 15 la reînnoirea unui abonament aflat în afara perioadei minime contractuale sau activarea unui nou abonament Smart Plus 25 pe 2 ani. Reducerea de 500 euro este calculată din prețul standard al iPhone 15 5G 128GB și include un discount suplimentar prin Buy-Back Special 5G acordat în cazul aducerii la schimb a unui iPhone 11 128GB functional.

Prețul final al telefonului împreună cu abonamentul Smart Plus 25 pe 2 ani și Buy-Back Special 5G este 441 Euro, după aplicarea unui discount de 291 Euro (171 Euro valoarea iPhone 11 128 GB + 120 Euro bonusul de Buy-Back) la pretul de 732 Euro pentru abonamentul Smart Plus 25. Fata de pretul standard al telefonului de 949 Euro, reducerea totala este de 508 Euro, comunicată rotunjit la 500 Euro.

Asa da. 🙂

Cateva intrebari as mai avea:

  • un abonament migrat de la Prepay se considera abonament nou? Pentru ca inteleg ca asta ar fi cazul lui J0nna5s.
    Doar de confirmare intreb, pentru cultura mea generala.
  • acea valoare de 171 de Euro pentru iPhone 11 128GB este standard? Nu depinde de starea telefonului? Sau este un “maximum” ce se poate oferi pentru acel telefon, dar poate varia in functie de starea telefonului?
  • bonusul acela de 120 de euro pentru Buy-Back inteleg ca este si el suma fixa…? Sau este suma fixa pentru cazul asta: iPhone 11 128GB? Adica, daca vii cu un iPhone 8 de exemplu, mai primesti 120 de euro buy-back? Sau va fi mai putin? Asta incerc sa aflu.

In rest, pentru mine unul, e clar acum. Cel putin e mai clar acum. 🙂


Un pic incalcita reducerea asta de 500 de euro, dar are sens pana la urma. 🙂

Mersi frumos.

Client Orange

Salut,

Pentru ofertă se ia în considerare și migrarea de la PrePay.

În cazul buy-back-ului pentru iPhone 11 128 GB valoarea este maximă, telefonul trebuie să fie 100% funcțional, fără display spart, cameră foto spartă etc. Nu impactează dacă telefonul prezintă zgârieturi sau urme de utilizare, în schimb, trebuie să îți cunoști datele contului de iClound pentru a te deloga.

Discountul suplimentar în valoare de 120 euro este fix și se acordă pentru orice client care aduce la buy-back un telefon funcțional Apple, de minimum 48 euro și cumpară unul din noile modele Apple Iphone 15 si 15 Plus (împreună cu un act comercial pe 24 de luni).