anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei P30 Lite New Edition cu aplicaţii Google pre-instalate

FaraUnID
Campion certificat

Compania chineză Huawei dă dovadă de ingeniozitate din nou, lansând în 2020 un telefon cu servicii Google pre-instalate, fără să deţină o licenţă în acest sens. La fel cum a făcut şi în 2019 cu modelul P30 Pro şi mai târziu cu Nova 5T, Huawei a decis să lanseze o nouă versiune a unui dispozitiv deja disponibil pe piaţă, pentru a putea evita sancţiunile impuse de autorităţile americane. Aşa a luat naştere Huawei P30 Lite New Edition, cu hardware puţin actualizat.

 

Huawei P30 Lite New Edition: primul telefon Huawei cu servicii Google din 2020

Pentru a oferi pe piaţă un nou smartphone cu servicii Google la început de 2020, Huawei a apelat la o strategie deja cunoscută. A luat modelul P30 Lite de anul trecut, a păstrat platforma hardware intactă, de la design la chipset, a adăugat puţină memorie RAM şi puţină stocare în plus şi îl oferă acum spre vânzare drept P30 Lite „New Edition”.

 

Pentru că modelul P30 de anul trecut avea deja licenţă pentru utilizarea serviciilor Google din fabrică, iar hardware-ul de bază a fost deja aprobat, şi noul P30 Lite New Edition poate folosi acelaşi software. Spre diferenţă de alte telefoane ale companiei, care vin echipate din start cu noul EMUI 10, acesta foloseşte EMUI 9.1 cu Android 9 Pie, urmând probabil ca în cursul acestui an să primească şi update-ul la Android 10.

 

Huawei P30 Lite New Edition: specificaţii hardware

La capitolul design, acest model arată identic cu modelul P30 Lite original. Este realizat folosind o carcasă din sticlă şi o ramă metalică, beneficiază de un sistem cu trei camere, senzor de amprentă pe partea din spate şi un display LCD cu notch. Acesta beneficiază şi de un jack pentru căşti, încărcare rapidă la 18 W şi funcţionalitate dual-SIM. De asemenea, unul dintre slot-urile pentru SIM poate fi folosit şi pentru ataşarea de carduri microSD.

 

Singurele diferenţe notabile la capitolul hardware sunt memoria RAM, care primeşte un upgrade de la 4 la 6 GB, şi stocarea internă, care face saltul de la 128 la 256 GB. În rest, avem de a face cu acelaşi telefon, disponibil în aceleaşi patru variante de culoare: Midnight Black, Pearl White, Peackock Blue şi Breathing Crystal.

 

Iată lista completă de specificaţii hardware:

 

Display: 6,15", IPS, Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli)

Chipset: Huawei Kirin 710 (octa-core, 4 x 2,2 GHz Cortex-A73 & 4 x 1,7 GHz Cortex-A53), 12 nm, GPU Mali-G51 MP4

RAM: 6 GB

Stocare: 256 GB

Camera principală: Triple-Camera - 48 MP wide (f/1.8) + 8 MP ultra-wide + 2 MP senzor de adâncime (f/2.4)

Camera frontală: 32 megapixeli (f/2.0)

Sistem de operare: Android 9.1 (EMUI 9.1)

Baterie: 3.340 mAh

Culori: Peacock Blue, Midnight Black, Pearl White, Breathing Crystal

Altele: microSD, Dual SIM, NFC, SuperCharge 18 W, jack 3,5mm, senzor de amprentă pe spate

Huawei P30 Lite New edition: preţ şi data de lansare

Telefonul Huawei P30 Lite New Edition a fost confirmat momentan pentru lansare în Marea Britanie şi va fi disponibil în magazine începând cu data de 15 ianuarie 2020. Fiind disponibil într-o singură configuraţie hardware, acesta are un preţ unic, indiferent de varianta de culoare: 299 lire sterline, echivalent cu 350 de euro.

 

Încă nu a fost anunţată disponibilitatea în alte ţări, însă de obicei, telefoanele Huawei ajung repede în toată Europa, odată anunţate. De altfel, modelul P30 Lite deja existent era listat în majoritatea magazinelor la un preţ de 350 de euro deja, deci pentru acelaşi preţ primeşti o configuraţie cu mai multă memorie RAM şi stocare dublă.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-p30-lite-new...

 

Sursa 2 - https://www.androidauthority.com/huawei-p30-lite-new-edit...

7 Răspunsuri 7

teacher_
#StarMember
FaraUnID, îți mulțumesc pentru postare. Sunt interesat de acest telefon, la care specificațiile sunt bune spre foarte bune! Cred că va fi un telefon foarte bine primit, și va avea succes și pe piata din Romania.

Razvan
#StarMember
Încă o veste buna de la Huawei. În felul acesta poate lansa și P30 varianta 2020. Probabil vânzările lui Mate 30 pro le-a dat temă de gândire.

Miha_Z
#StarMember
E bine ca au gasit o varianta de a scoate un model nou de mobil care sa poata utiliza si serviciile Google.

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
Prețul este enorm de mare. Să nu uităm că vorbim în continuare de același Huawei P30 Lite, cu o cameră specifică segmentului de 1000 lei în care se află, ecran mediocru și baterie dezamăgitoare. Dacă telefonul costă 350€ (aproximativ 1650 lei), de ce să nu cumperi Huawei Nova 5T? Îmi doresc enorm ca Huawei să revină cu aplicații Google, piața are nevoie de un alt jucător important în segmentul premium, dar nu știu cât va rezista strategia de a relansa telefoane, și la preț mai mare.

Vio73
#StarMember
Da, telefonul este bunicel, dar și prețul cam piperat. Nu știu ce să zic, dar nu m-ar încânta.

Anonim
Neaplicabil
Această "strategie" nu va "merge" la nesfârșit. Din păcate scandalul SUA versus Huawei nu se încheie.

FaraUnID
Campion certificat
Chiar daca in principiu discutam despre acelasi telefon dar putin upgradat, performantele lui pot fi usor imbunatatite si din software. Poate cei de la Huawei var apela si la acest mic truc.