anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei începe testare Android 10

FaraUnID
Campion certificat

Huawei a pornit testarea software-ului EMUI 10, bazat pe Android 10, pe o serie nouă de dispozitive mobile. Aceste teste au loc în China, însă conform programelor de lansare din ultima perioadă, lansarea internaţională nu întârzie mai mult de câteva săptămâni în Europa. Desigur, acest lucru nu înseamnă că veţi putea testa versiunea EMUI 10 pe dispozitive din România în cadrul acestui beta, însă dacă aveţi unul dintre telefoanele din listă, sunt şanse mari să primiţi versiunea finală spre sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Cele opt noi dispozitive Huawei şi Honor care au primit acum acces la EMUI 10 beta, cu tot cu funcţiile noi din Android 10, fac parte din familiile Mate 10, P20, Honor 8 şi Nova 5:

- Huawei Mate 10

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate RS Porche Design

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Mate 20 RS Porsche Design

- Honor 8X

- Huawei Nova 5 Pro

Aceste dispozitive sunt bazate pe hardware Huawei din ultimii 2 ani, cu procesoare Kirin 970, 980 şi 710, din gamele nu tocmai cele mai ieftine. Având în vedere că majoritatea dispozitivelor din gama „flagship” a ultimului an a făcut deja tranziţia la Android 10, producătorul chinez se concentrează acum pe actualizarea modelelor puţin mai vechi.

Din 2020, va începe testarea acestui software şi pe modelele cele mai ieftine, însă lansarea versiunii finale ar putea întârzia până pe la jumătatea anului, conform planurilor prezentate de Huawei. De altfel, unele dintre acele dispozitive vor primi EMUI 10 ca un ultim update, întrucât acestea vor fi depăşite atât din punct de vedere hardware, dar vor şi depăşi cei doi ani de suport software promis.

Chiar şi modelele Mate 10, P20 şi Mate RS Porsche Design se apropie de doi ani de disponibilitate pe piaţă (unele chiar au depăşit această perioadă), deci nu ne putem aştepta la mai multe update-uri de acest gen pe aceste serii de smartphone-uri Huawei.

Recent, şi modelul Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, a fost adăugat în programul de testare beta pentru EMUI 10. Acesta, spre diferenţă de altele, are nevoie de mai multă atenţie la capitolul software. Ecranul pliabil poate afişa aplicaţii în trei rezoluţii diferite, iar în funcţie de modul în care ţii telefonul, acesta trebuie să adapteze conţinutul la forma şi orientarea în uz.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-incepe-testare-android-10-pe-alte-8-telefoane-mate-10-p20-si-altele-18669783/

48 Răspunsuri 48

Jay
Campion certificat
Bravo lor, era si timpul.. mie mi se pare foarte usor de folosit sistemul android.. si, s-ar putea sa fie, un sut.. un pas inainte, pentru Huawei..

teacher_
#StarMember
Aștept și eu noul android... Sper sa fie cel puțin la fel de bun ca și modelul recent

Razvan
#StarMember
Mă încadrez la testarea Android 10, fiind posesor de P20 pro. Aștept cu interes noile funcții disponibile in noul Android, să sperăm că nu vom avea parte de multe bug-uri la nivelul Android 10 beta.

Neaplicabil
Foarte frumos! Bravo! Acuma astept sa vina si Motorola cu update-ul ala odata. :))

Miha_Z
#StarMember
Bravo. Acum sa vedem si parerile celor care i-l vor folosi.

Anonim
Neaplicabil
Și eu mă încadrez cu al meu Huawei P20, am să încerc să mă înscriu în programul Beta. Abia aștept să primim Android 10. Huawei nu m-a dezamăgit până acum cu update-urile de sistem. Am de gând să fac un upgrade la telefon anul viitor și aștept să văd ce se întâmplă cu războiul economic dintre SUA și China. Dacă nu se va rezolva, voi schimba brandul deși nu aș vrea, Huawei m-am impresionat într-un mod plăcut până acum, acest telefon fiind primul meu model de la Huawei.

Vio73
#StarMember
Așteptăm cu interes. Cred că prin ianuarie primesc și eu pe Huawei P 30!

FaraUnID
Campion certificat

Lansată deja pentru gama flagship, noua versiune de firmware EMUI 10 începe să fie distribuită şi la modele smartphone din gama inferioară, inclusiv cele lansate în anii 2018 şi 2017. Printre acestea se numără seriile Mate 10, Honor 10 Lite şi Honor 20i.

În prima etapă de lansare, EMUI 10 a ajuns la câteva modele lansate în anul 2019, bazate deja pe versiunea Android 10. Lista cuprinde Huawei P30 şi P30 Pro, respectiv Nova 5T şi clona sa Honor 20 pe care Huawei încearcă să îl vândă ca pe un dispozitiv diferit, cât şi versiunea fără 5G a lui Huawei Mate 20 X.

A doua etapă include şi varianta Mate 20 X cu 5G, alături de alte produse smartphone comercializate în China, toate primind versiuni EMUI 10 bazate pe nucleul Android 10:

- Huawei Mate 20 X 5G

- Huawei Mate RS Porsche Design

- Huawei Mate 10 Porsche Design

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate 10

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Nova 4e

- Huawei Enjoy 10 Plus

- Huawei Enjoy 9S

- Huawei Maimang 8 (also known as P Smart+ 2019)

- Huawei Maimang 7 (also known as Mate 20 Lite)

- Huawei Honor 20i

- Huawei Honor 10 Lite

EMUI 10 împrospătează experienţa Android introducând un nou design de interfaţă, cu icon-uri restilizate şi tiles-uri cu suprafaţă mai mare. Nu în ultimul rând, EMUI 10 permite comutarea în modul de afişare Dark, suportat la nivelul întregii interfeţe şi principalele aplicaţii de Android.

Sursa - https://www.go4it.ro/software/huawei-livreaza-versiunea-stabila-emui-10-pe-inca-16-modele-smartphone-lansate-sub-brandul-honor-si-huawei-18672981/

FaraUnID
Campion certificat
Huawei anunţă că 10 milioane de smartphone-uri rulează deja EMUI 10 cu Android 10. Primele telefoane care au venit cu EMUI 10 de la Huawei pre-instalat au fost modelele Mate 30 şi P30 Pro în varianta cu design nou, însă în ultimele câteva luni, compania chineză a lucrat de zor pentru a aduce noul software, bazat pe Android 10, pe multe alte modele. Se pare că acest software se bucură de un succes limitat însă, doar 10 milioane de dispozitive fiind în acest moment echipate cu noua versiune de software. Huawei se lăuda cu peste 7 milioane de unităţi de Mate 30 vândute până la sfârşitul lunii noiembrie, deci EMUI a fost instalat prin intermediul update-urilor software de numai 3 milioane de utilizatori. Nu este tocmai clar de ce rata de adopţie a update-ului este atât de mică, întrucât actualizările de software la EMUI 10 au început să apară de câteva luni deja pe mai multe modele foarte populare, precum Huawei Mate 20, P30, dispozitive Honor şi chiar smartphone-uri din generaţii mai vechi care s-au vândut destul de bine. Până la finalul lunii decembrie, Huawei speră să reuşească să livreze peste 230 de milioane de smartphone-uri pentru anul 2019. Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-anunta-ca-10-milioane-de-smartphone-uri-ruleaza-deja-emui-10-cu-android-10-18677674/

Vio73
#StarMember
Sunt curios când voi primi și eu android 10 la Huawei P 30.

Mircea85
Începător
Mate 10 versiunea alp-l00 a primit update la android 10 chiar în seara de Crăciun. Versiunea este 10.0.0.143(c00e143r1p4)

Mircea85
Începător
Am aici dovada.

Vio73
#StarMember
Ohoo, ăsta da cadou!

No2feratu
Începător
Il astept si eu pe P30 Lite,insa slabe sanse sa il vad in ianuarie. Prin alte forumuri/comunitati unii au primit deja update la android 10 pentru p30 lite. Noi mai asteptam :))